שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

ההקלות המתוכננות ישתנו? קבינט הקורונה יתכנס מחר

אחרי מחלוקות על טיוטת חוק הקורונה בישיבת הממשלה, החליט נתניהו בעצתו של גנץ לכנס את קבינט הקורונה ולהעביר את הדיון על החוק אליו. הקבינט המיוחד ידון גם בהמשך ההקלות על-רקע העלייה בתחלואה

קבינט הקורונה (צילום: קובי גדעון , לע
הדיון האחרון בקבינט הקורונה(צילום: קובי גדעון , לע"מ)

בישיבת הממשלה שהתקיימה הבוקר (יום א') התגלעו מחלוקות בין השרים על טיוטת חוק הקורונה. על כן, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו להיענות להצעת ראש הממשלה החליפי בני גנץ – ודחה את המשך הדיון בנוגע לחוק לכינוס קבינט הקורונה שיתקיים מחר. במקביל, ידון הקבינט המיוחד גם בהמשך ההקלות, על-רקע העלייה בתחלואה בנגיף.

 

אי-ההסכמות בנוגע לחוק הקורונה התמקדו בשני תחומים: סמכויות הכנסת וקביעת הכניסה לשעת חירום. השרים לא הצליחו להסכים בנוגע ליכולת הכנסת להגביל את השימוש בתקנות, ועד כמה חמורות הן צריכות להיות. השרים דנו גם בקריטריונים שיקבעו שהמדינה נמצאת בשעת חירום ובנוסף דנו בגוף המוסמך לקבוע אותם: קבינט הקורונה, הקבינט המדיני-ביטחוני או מליאת הממשלה. לבסוף הוגדר צוות שרים שינסו להגיע להסכמות על המחלוקות השונות שעלו בישיבת הממשלה.

 

 

ויכוח נוסף התגלע בין שרי הבריאות והמשפטים בנוגע לזמן שבו תוכל הכנסת לאשר את התקנות לשעת החירום. בחוק נקבע כי התקנות יאושרו תוך שבעה ימים, אולם שר הבריאות הזהיר שהכנסת עלולה לתקוע את ההליך. שר המשפטים ניסנקורן הבהיר כי החוק נותן לכך מענה, ואדלשטיין השיב: "מה קורה אם הכנסת לא תאשר תוך שבעה ימים?". שרים השיבו לו: "הקואליציה שלנו היא לא לעומתית".

 

ראש הממשלה נתניהו אמר כי מטרתו של חוק הקורונה לאזן בין ההכרח לנקוט צעדים מהירים לעצירת המגפה, לבין הצורך לשמור על זכויות הפרט, שלדבריו, "יקרות לכולנו".

 

ההקלות ייפגעו?

מחר, כאמור, צפוי לדון קבינט הקורונה גם בהמשך ההקלות, על-רקע העלייה המתמשכת בנתוני התחלואה בנגיף. בין היתר יעלה בקבינט גם נושא החזרת פעילות הרכבת, שנמצא במחלוקת בין משרדי התחבורה והבריאות. ראש הממשלה נתניהו כעס על השרה רגב שהודיעה על פתיחת הרכבת מבלי שהדבר עלה לדיון.

Дезинфекция железнодорожной станции. Фото:
חזרת הרכבת נדחתה, שוב. חיטוי בתחנה

שר האנרגיה יובל שטייניץ, שאינו חבר בקבינט הקורונה, רמז לקראת הכינוס כי ייתכנו החמרות בהחלטות בנוגע לבתי הספר ולתחבורה הציבורית. "יש התרופפות במשמעת הציבורית שמובילה לעלייה בהדבקה בקורונה", אמר. "אנחנו לא יודעים אם זה גל שני אך רואים שינוי מגמה. אם לא תהיה משמעת כולנו נפגע גם בחיי אדם. יווצר גם צורך להטיל סגר שפוגע בחופש התנועה של כולנו, ברווחה ובכלכלה".

 

בישיבת הממשלה התריע נתניהו: "הנגיף כאן, והוא לא המצאה דמיונית. מדינות שהמעיטו בהערכת הסכנה של המגפה ואימצו מדיניות מקלה וליברלית הבינו שאין ברירה אלא לנקוט צעדים ומגבלות שאנחנו נקטנו עוד בתחילת הדרך. זאת, אחרי שהם ספגו אלפי מתים. חלק מהעלייה הברורה שאנחנו רואים נובע גם בגלל ההקלות לטובת פתיחת הכלכלה שלנו, אבל חלק נובע גם מהתרופפות בהקפה על הכללים".

 

עם זאת, הוא ציין כי נראים סימנים ראשונים של התאוששות במשק. "כולנו צריכים להבין שאנחנו צפויים לחיות בשגרת הקורונה הרבה זמן. בלי הקפדה על מסכות, מרחק והיגיינה - לא נוכל לעמוד ביעדים שלנו וגם לא נוכל להחזיר את המשק למסלולו. אני מבקש להקפיד על הכללים למען הבריאות, למען החיים, למען מקומות עבודה", אמר.

 

בישיבת הממשלה הופיעה אחות שלקחה מהשרים שרצו בכך דגימות קורונה. השרים התבדחו שישיבת הממשלה נראתה כמו "טיפת חלב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון , לע"מ
הכינוס הקודם של קבינט הקורונה
צילום: קובי גדעון , לע"מ
מומלצים