שתף קטע נבחר

הסדר טיעון בפרשת הסוכנים הישראלים של חמאס

שלוש שנות מאסר נגזרו על ראמי אל-עמודי, בן 30 מתל אביב, שהודה והורשע במגע עם סוכן חוץ. במסגרת הסדר הטיעון הוסר אישום חמור של גילוי החלטה לבגוד. נציג הפרקליטות: "לא נגרם נזק חמור ממעשיו"

בית המשפט המחוזי בלוד גזר היום (ב') שלוש שנות מאסר על ישראלי שהיה בקשר עם סוכן חמאס, במסגרת הסדר טיעון. זאת לאחר שהוסרה עבירה משמעותית והתברר כי לא גרם במעשיו לנזק משמעותי. משפטו של הנאשם השני בפרשת הסוכנים הישראלים שחמאס ניסה להפעיל בשטח המדינה עדיין מתנהל.

 

ראמי עמודי (צילום: תקשורת שב״כ)
הודה והורשע במגע עם סוכן חוץ. אל-עמודי(צילום: תקשורת שב״כ)

בינואר השנה הוגש כתב אישום נגד ראמי אל-עמודי, בן 30 מתל אביב, בגין מגע עם סוכן חוץ וגילוי החלטה לבגוד ונגד רג'ב דכה, בן 34 מלוד, בגין מגע עם סוכן חוץ, סיוע לאויב במלחמה, חברות בארגון טרור והעמדת אמצעים לארגון טרור. בין היתר, הם צילמו מיקום של סוללת כיפת ברזל ומיקומי נפילת רקטות בסבב הלחימה האחרון בעקבות חיסולו של בהא אבו אל-עטא.

 

לפי כתב האישום המקורי, שהוגש על ידי עו"ד גלעד ארליך מפרקליטות מחוז מרכז, נציגים מחמאס פנו לדכה ואל-עמודי, אזרחים ישראלים בעלי קשרי משפחה ברצועת עזה, במטרה להפעיל באמצעותם מערך ריגול מתוך שטח ישראל לצרכי ארגון הטרור במלחמתו נגד ישראל.

 

דכה נשוי לתושבת רצועת עזה ומתגורר לסירוגין בלוד וברצועה. נוכח מצבו המשפחתי ניתנה לו הרשות לצאת ולהיכנס לתוך שטח ישראל מרצועת עזה. אל-עמודי הוא בנם של תושב רצועת עזה ואזרחית ישראלית המתגוררת בתל אביב. הוא התגורר עם משפחת אביו ברצועה מילדותו.

רג׳ב דכה  (צילום: תקשורת שב״כ)
המשפט עדיין מתנהל. דכה(צילום: תקשורת שב״כ)

היום חתם אל-עמודי על הסדר טיעון עם הפרקליטות שבמסגרתו הודה והורשע במגע עם סוכן חוץ. סעיף חמור נוסף שיכול היה לשלוח אותו לעד עשר שנות מאסר של גילוי החלטה לבגוד הוסר מהאישום החדש. בהסדר סוכם שהוא ירצה שלוש שנות מאסר בלבד.

 

נציג הפרקליטות הסביר בדיון כי "לא נגרם נזק חמור ממעשיו כיוון שנלכד בשלב מוקדם וניפץ את המכשיר באופן שלא אפשר לו בכל מקרה להיות בקשר עם מפעילו. מנגד יש פה מעשה חמור מאוד של תכנון והצטיידות במכשירים".

Iron Dome missile defense system is launched against a rocket fired from Gaza at Sderot  (Photo: AFP)
צילמו מיקומי סוללה ונפילת רקטות. סוללת כיפת ברזל(Photo: AFP)

עו"ד אייל בסרגליק שייצג את אל-עמודי יחד עם רז מורגן ממשרדו מסר בתגובה: "כתב האישום שהוגש תחילה לא שיקף נכונה את הדברים. בפועל מדובר ביהודי שנחטף לחאן יונס על ידי אביו שהינו מוסלמי לפני 30 שנה. מכתב האישום נמחקה האשמה של כוונה לבגוד ולא בכדי. הגם שנוצלה קשות מצוקתו הנפשית של מרשי על ידי סוכן, עת שחזר לארץ במסגרת איחוד משפחות".

 

עו"ד בסרגליק הוסיף כי "עוד לפני תפיסתו קילל את הסוכן, שבר את הטלפונים ואת כרטיס הסים, ניתק כל קשר ולא עשה כל דבר שפגע בפועל במדינה כפי שגם התביעה הודתה. לכן הוטל על מרשי העונש הקל ביחס לחומרת העבירה, שהינה עונש מאסר דו ספרתי".

עורך דין אייל בסרגליק ()
עו"ד בסרגליק

לפי האישום המקורי שיוחס לאל-עמודי, בתקופה שאחרי 28 בנובמבר האחרון הידק את הקשר עם אמו וביקש מהרשויות להתאחד עמה ולחיות בישראל. לפני כן, ב-8 בנובמבר פנה מפעיל מטעם חמאס לאל-עמודי טרם כניסתו לישראל וביקש ממנו לסייע לו במהלך שהותו בישראל.

 

אל-עמודי נענה להצעה ביודעו כי מדובר באדם מטעם חמאס וקיבל הנחיות מבצעיות כיצד ליצור קשר עם המפעיל בערוצים מאובטחים. לאחר כניסתו לישראל בדצמבר 2019 רכש טלפונים סלולאריים והתקין תוכנה ייעודית על מנת לעמוד בקשר עם מפעילו ויצר עמו קשר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תקשורת שב״כ
ראמי אל-עמודי
צילום: תקשורת שב״כ
מומלצים