שתף קטע נבחר

מחאת הצרחות של נשות שווייץ

ב-15:24, השעה שבה הנשים במדינה מתחילות טכנית לעבוד בחינם, צרחו אלפי נשים ברחבי שווייץ. למרות איכות החיים הגבוהה, פערי השכר בינן לבין הגברים בארצן עדיין גבוהים ביחס לכלכלות המפותחות

אלפי נשים השתתפו אתמול (יום א') בהפגנות ברחבי שווייץ, ובמסגרתן נקטו דרך בסיסית אבל מקורית למחאה על הקיפוח שהן חוות: צרחות. הנשים התכנסו כדי לדרוש לפעול ביתר שאת נגד האלימות שמפעילים נגדן גברים ונגד חוסרי השוויון שממנו הן סובלות בעבודה. בדיוק בשעה 15:24 – הזמן ביום שבו בגלל פערי השכר בינן לבין הגברים הנשים מתחילות טכנית לעבוד בחינם – החלו הנשים המוחות לצרוח יחדיו.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

שווייץ מחאת נשים צרחות ציריך (צילום: רויטרס)
מפגינות בציריך אתמול. "עבורי ועבור אחיותיי"(צילום: רויטרס)

שנה אחרי שחצי מיליון בני אדם צעדו ברחבי שווייץ כדי למחות על ההזנחה של זכויות הנשים במדינה, הפעם היו ההפגנות צנועות יותר בגודלן בגלל הגבלות הקורונה, אבל הן היו סוערות לא פחות.

 

"עבורי זה מרגש", סיפרה רוקסן אריקו, סטודנטית בת 19 שאמה נרצחה על-ידי בני זוגה האלים. "אני צועקת עבורי, אבל גם עבור אחיותיי ועבור אחיי, אני צועקת עבור כל הילדים האחרים שאיבדו את אמם או אביהם, ואני צועקת גם עבור אמא שלי, שהייתה גם היא צועקת אם היא הייתה איתנו היום".

 

רוז אנג'לה גרמוני, תושבת ז'נבה, סיפרה שהיא משתתפת במחאת הנשים מאז 1991. "עכשיו אני יכולה למות בשקט, הדור הבא כאן כדי לשאת את הלפיד", אמרה גרמוני, בשנות ה-70 לחייה.

שווייץ מחאת נשים צרחות לוזאן (צילום: רויטרס)
במחאה הרועשת בלוזאן. "הדור הבא כאן כדי לשאת את הלפיד"(צילום: רויטרס)

שווייץ מחאת נשים צרחות לוזאן (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שווייץ מחאת נשים צרחות ציריך (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

כמו בערים אחרות בשווייץ, אלפי המשתתפות במחאה בז'נבה צרחו במשך דקה בזמן שנקבע. הן גם קיימו דקת דומייה לנשים שנרצחו על-ידי בני זוגן.

 

המפגינות ובעלי בריתן ניצלו את המחאה כדי לקרוא לשוויון בשכר, להפסקת האלימות נגד נשים ולהט"בים ולהכרה גדולה יותר בעבודה שהן עושות במסגרת הטיפול שלהן בקרובי משפחתן.

 

אף שהיא מתהדרת באיכות חיים גבוהה, שווייץ מפגרת אחרי כלכלות מפותחות אחרות בכל הנוגע לשכר הנשים ולשוויון במקומות העבודה. נשים שווייצריות מרוויחות כחמישית פחות משכרם של הגברים. זהו נתון טוב יותר מכפי שהיה לפני 30 שנה, כשהרוויחו כשליש פחות מהגברים, אבל גרוע יותר מהמצב בשנת 2000.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
המחאה בלוזאן
צילום: רויטרס
מומלצים