שתף קטע נבחר

מדוע חשוב שתדעו על מחסור במגנזיום ושתכירו את התוסף הכי ידידותי על המדף

מגנזיום הוא אחד מהמינרלים החשובים בגוף, הלוקח חלק מהותי בתפקוד של מערכות רבות. למרבה הצער, ישראלים רבים סובלים ממחסור במגנזיום, הנובע ממגוון סיבות - החל מתזונה ועד סוג המים בברז והיקף הפעילות הגופנית. מהם היתרונות של שימוש בתוסף מגנזיום? ומהי הדרך הנוחה ביותר לצריכה של מגנזיום, מבלי לבלוע כדורים גדולים וקשים לבליעה?

ברוב המקרים, תסמינים של חוסר במגנזיום לא ישלחו אתכם לחדר המיון, אך אין ספק שמדובר בתופעות לא נעימות בעליל, אשר מסמנות לכם על חוסר במרכיב חיוני לתפקוד התקין של הגוף. עבור מי שסובל מעצירות, עייפות או התכווצות שרירים ללא סיבה, קיים סיכוי לא מבוטל שהסיבה היא חוסר במגנזיום. באופן כללי, גם אם אין לכם תופעות לוואי, חשוב לשמור על רמת מגנזיום מספיקה בגוף.

 

מגנזיום הוא אחד מארבעת המינרלים החשובים ביותר לתפקוד תקין של גוף האדם, ומהווה מרכיב קריטי ביותר מ-300 תהליכים שונים בגוף. בין היתר, המגנזיום לוקח חלק פעיל בתפקוד של מערכת הלב וכלי הדם, מערכת החיסון, מערכת העצבים וגם העצמות והשרירים. מחסור חמור במגנזיום הוא תופעה יחסית נדירה, אך כשמסתכלים על התפריט של הישראלי הממוצע, אפשר להגיד בוודאות שרבים מאיתנו לא צורכים את הכמות האופטימלית של מגנזיום בכל יום.

 

מהן הסיבות למחסור באחד המינרלים החשובים לגוף שלנו? מהם היתרונות בתוספי מגנזיום? ומהו התוסף שעושה מהפכה בצריכת מגנזיום ומציע דרך קלה וחדשנית לבליעה?

 

הגורמים המרכזיים: מזון מעובד, דישון ומים מותפלים

באורח החיים של המאה ה-21, קיימים מספר גורמים משמעותיים לחוסר במגנזיום אליהם כדאי לשים לב:

 

הגורם הראשון הוא צריכת מזון מעובד ותעשייתי, המכיל כמויות נמוכות של ויטמינים ומינרלים. התוצאה היא כמות קטנה מידי של מגנזיום שנכנס לגוף בכל יום.

 

גורם נוסף הוא דישון והדברה של יבולים שמגיעים אלינו לצלחת בצורה כזו או אחרת (דגנים, ירקות, פירות ועוד). החומרים הכימיים גורמים להידלדלות בכמות המגנזיום באדמה, וכתוצאה מכך גם ביבול שגדל עליה.

 

גורם משמעותי נוסף הוא שתיה של מים מותפלים, בהם חסרים מינרלים ומגנזיום בפרט. על פי נתוני משרד הבריאות, כ-50% מהמים המסופקים לצריכה בישראל יגיעו ב-2020 ממתקני התפלה, כאשר התחזית היא שהנתון יגיע ל-60-70% בעוד מספר שנים.

 

איך אפשר לזהות חוסר במגנזיום?

משום שמגנזיום לוקח חלק בתפקוד של מערכות רבות בגוף, קיימים מגוון תסמינים נפוצים שעשויים להעיד על מחסור במגנזיום: עייפות, חולשת שרירים, תחושת נימול, התכווצויות שרירים, עצירות, ירידה בתאבון, בעיות זיכרון, מיגרנות, בחילות, ועד הפרעות בקצב הלב ושינויים בלחץ הדם.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הסובלים העיקריים: בני הגיל השלישי, ספורטאים ומי שנוטל תרופות באופן קבוע

מחסור כלשהו במגנזיום הוא תופעה נפוצה, אך קיימות תתי-אוכלוסיות אשר סובלות ממחסור במגנזיום באופן שכיח יותר: ראשית, מי שצורך בעיקר מים מותפלים. בנוסף, ספורטאים נוטים לאבד כמות גדולה של מגנזיום בהזעה ושתן כתוצאה מאימונים אינטנסיביים.

 

גם החולים במחלות מעיים סובלים מכך, בעקבות בעיות של ספיגה בגוף. מי שנוטל תרופות כגון תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, תרופות משתנות, תרופות לסוכרת, טיפול בצרבות וכיבים בקיבה ואפילו סוגים של אנטיביוטיקה - חשוף גם הוא במידה רבה למחסור במגנזיום.

 

לבסוף, אוכלוסיית הקשישים סובלת הרבה יותר מהתופעה, בעקבות הירידה ביכולת הספיגה של ויטמינים ומינרליים ככל שמתבגרים.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

באילו מזונות נוכל למצוא מגנזיום, וכמה כדאי לצרוך בכל יום?

מגנזיום קיים במאכלים שאנחנו אוכלים כל יום, וכולנו צורכים כמות מסוימת של מגנזיום בתפריט שלנו. הבעיה היא שכמות המגנזיום לא מגיעה לקצבה המומלצת כדי לשמור על גוף בריא, מה שמצריך לרוב תוסף תזונה.

 

בין המזונות בהם קיים מגנזיום בכמות גבוהה יחסית, תוכלו למצוא ירקות עם עלים ירוקים, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים, גרעיני דלעת, שומשום, קקאו, אבוקדו, בננה וערמונים.

 

הכמות המומלצת על ידי משרד הבריאות היא 420 מ"ג ליום לגברים ו-320 מ"ג ליום לנשים. לשם השוואה, בתרד יש 90 מ"ג ל-100 גר', בשקדים יש 270 מ"ג ובפולי סויה יש כ-100 מ"ג ל-100 גר'.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

בעקבות המחסור התמידי במגנזיום בתפריט שלנו, כיום ניתן למצוא מגוון תוספי מגנזיום, המהווים דרך יעילה וישירה להשלמת הצריכה המומלצת של המינרל החשוב.

 

יש פתרון חדשני וקל לבליעה - הכירו את התוסף שמציע גרגרים הנמסים בפה

עד כה, התוספים הנפוצים על המדף לא החליקו בקלות בגרון - לרוב מדובר בכדורים גדולים וקשים לבליעה, אותם צריך לקחת עם מים והרבה מוטיבציה, מה שגורם להרבה אנשים להתייאש ולהפסיק את השימוש במגנזיום.

 

החדשות הטובות הן שיש פתרון חדשני, שהופך את השלמת המגנזיום למשימה קלה מאי פעם. תוסף המגנזיום פארמג מבוסס על טכנולוגיות ייצור מתקדמות שהובילו לפיתוח הפתרון האולטימטיבי: גרגרים הנמסים בפה ללא מאמץ, ללא צורך במים ועם ספיגה מהירה ויעילה בגוף - והכל בטעם עדין של לימון, ללא סוכר.

 

בנוסף לנטילה הנוחה, התוסף של פארמג מגיע בשקיקים נפרדים של 300 מ"ג מגנזיום, מה ששומר על האיכות ואורך חיי המדף של המוצר, וגם הופך אותו לקל לנשיאה. האפשרות לנטילת מנה ללא נגיעה במגנזיום שומרת על האיכות וההיגיינה בכל שימוש. תוסף הגרגרים של פארמג מיוצר על ידי חברת התרופות הרמס האוסטרית, תחת תנאי הייצור הנאותים GMP של האיחוד האירופי.

 

  

בין אם הגעתם לגיל שכדאי להתחיל, אתם ספורטאים שמזיעים את המגנזיום בכל אימון, או אנשים המחפשים פתרונות נוחים לשמירה על הבריאות - תוסף גרגרי המגנזיום של פארמג הוא הפתרון הנכון - קל לנשיאה, קל לפתיחה, קל לנטילה. תם עידן הכדורים הגדולים - עם פארמג, נטילת מגנזיום הופכת למשימה פשוטה, מה שמגדיל את הסיכוי לשימוש ושמירה על הבריאות.

 

ניתן לרכוש את תוסף התזונה בבתי המרקחת וברשת BE

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים