שתף קטע נבחר

שיא עולמי של נדבקים ביממה אחת. ארגון הבריאות מזהיר: המגפה מתפשטת במהירות

150 אלף חולים אובחנו ביום חמישי, ובארגון הבריאות העולמי הודיעו כי כמעט מחצית הם מצפון ודרום אמריקה. "נכנסנו לשלב חדש ומסוכן", הזהיר המזכ"ל טדרוס. וגם - חוקרים באיטליה מצאו שרידים של הנגיף במערכות הביוב ומשערים: הקורונה הייתה פה לפני שסין הודתה במקרים הראשונים

  

 

 

ארגון הבריאות העולמי הזהיר אמש (שישי) כי מגפת הקורונה ממשיכה לתפוס תאוצה, והודיע כי רק שלשום אובחנו 150 אלף חולים חדשים - המספר הגבוה ביותר שנמדד ביום אחד. לפי הארגון, כמעט חצי מהנדבקים החדשים הם מצפון ומדרום אמריקה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

"נכנסנו לשלב חדש ומסוכן", אמר מזכ"ל הארגון טדרוס אדהנום בתדרוך שערך במטה הארגון בז'נבה שבשוויץ. "הנגיף מתפשט במהירות, הוא עדיין קטלני, ומרבית האנשים עדיין חשופים להדבקה". לפי סוכנות הידיעות רויטרס, יותר מ-8.53 מיליון בני אדם ברחבי העולם נדבקו בנגיף, ולפחות 453,834 מתו מסיבוכיו.

 

Анализ на коронавирус. Фото: AP  ()
ארצות הברית עדיין מוקד ההתפרצות הגדול ביותר

לדברי מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי, למרות העלייה בתחלואה בארצות הברית ובמדינות נוספות בדרום אמריקה, נרשמה עלייה מדאיגה גם בדרום אסיה ובמזרח התיכון. הוא הפציר בציבור להקפיד על ריחוק חברתי ולנקוט משנה זהירות.

 

בכיר הארגון, מייק ראיין, הצביע על ההתפרצות המשמעותית גם בברזיל, ואמר כי ביממה הקודמת נרשמו 1,230 מקרי מוות ברחבי המדינה. לפי ראיין, כ-12% מהנדבקים שם הם עובדים בצוותים הרפואיים. נכון לעת הזו, ברזיל שנייה רק לארצות הברית בהתפשטות הנגיף.

 

הלילה, בין שישי לשבת, משרד הבריאות בברזיל דיווח כי 54,711 בני אדם אובחנו בקורונה ביממה האחרונה, ובכך הגיע מספר הנדבקים המאומתים ל-1,032,913 בני אדם. לפי הדיווח, מניין המתים עלה ל-48,954 עם פטירתם של עוד 1,206 חולים. נכון לעת הזו, ברזיל שנייה רק לארצות הברית בהיבט התפשטות הנגיף. "המספר האמיתי הוא הרבה יותר ממיליון, הוא יכול להיות שלושה מיליון חולים ואולי גם גבוה יותר מ-10 מיליון", אמר אלכסנדר ניימה ברבוסה, פרופסור לרפואה באוניברסיטת סאו פאולו.

 

לצד הנתונים הללו, הנשיא ז'איר בולסונרו ממשיך לספוג ביקורת על התמודדותו במהלך המגפה - ביקורת שהלכה וגברה ככל שנתוני התחלואה גדלו. בין היתר, הטענות כלפיו נובעות מכך שהוא התנגד להנחיות הריחוק החברתי, ובממשלו לא מכהן שר בריאות קבוע, לאחר ששני שרים לא החזיקו בתפקידם בשל "עימותים עם הנשיא".

  (צילום: רויטרס)
מתנגד לריחוק, אין שר בריאות קבוע. נשיא ברזיל בולסונרו(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
ארגון הבריאות העולמי מזהיר: ברזיל בהתפרצות משמעותית(צילום: רויטרס)
ראיין התייחס גם למדינות שכבר החלו באסטרטגיית היציאה שלהן בצל החשש לגל שני, ואמר כי "את ההקלות על הסגר צריך לעשות בצעדים קטנים ובהתאם לנתוני התחלואה. הנגיף עלול להפתיע". הוא שיבח את גרמניה, סין ודרום קוריאה על התמודדותן עם הקורונה, ואמר כי גם אם מאתרים מוקדי התפרצות, זה לא בהכרח אומר שהמדינה עומדת בפתחו של גל שני - ולעיתים ניתן לראות גם התפרצויות מקומיות בגל אחד.

 

על המאמץ להגיע לפריצת דרך לקראת החיסון נגד הנגיף, בכירי ארגון הבריאות העולמי הדגישו כי פיתוח החיסון מחייב בדיקות וניסויים רבים כדי לבחון את כל תופעות הלוואי שלו. "זה לא בלתי-אפשרי לפתח חיסון, אבל זה יהיה מסע ארוך", אמר מזכ"ל הארגון.

ונציה ריקה מ תיירים איטליה (צילום: AP)
ונציה ריקה מתיירים (צילום: AP)

בתוך כך, מדענים באיטליה דיווחו אתמול על מציאת שרידים של הנגיף במערכות ביוב של מילאנו וטורינו בדצמבר 2019 - מה שמעלה השערה כי הנגיף הגיע לצפון איטליה עוד לפני שסין דיווחה על המקרים הראשונים.

 

מכון הבריאות הלאומי בארץ המגף בחן 40 דגימות שנלקחו בין אוקטובר 2019 לפברואר 2020, והממצאים הסופיים של הבדיקה צפויים להתפרסם בשבוע הבא. "המחקר הזה יעזור לנו להבין איך הנגיף התפרץ באיטליה", הסבירה ג'וזפינה לה רוסה, אחת החוקרות במכון האיטלקי.

 

במחקר שנערך בצרפת מצאו שרידים של הנגיף כבר מ-27 בדצמבר, כחודש לפני המקרה הראשון שדווח במדינה. לה רוסה הוסיפה כי הממצאים לא בהכרח מצביעים על המקרים הראשונים במדינה שגרמו להתפרצות הגדולה. במכון נערכים לבצע ניסוי גדול יותר במהלך חודש יולי - ולחפש ממצאים גם במערכות הביוב באזורים המתויירים יותר של המדינה.


פורסם לראשונה 19/06/2020 21:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי
צילום: רויטרס
מומלצים