שתף קטע נבחר

חצור הגלילית: העיר שמביאה עתיד לצעירים

שמעון סוויסה, ראש מועצת חצור הגלילית, כבר רואה בעיני רוחו איך המקום הופך להיות בירת המשפחות של הגליל. "זו בחירה לחיות כאן", הוא אומר, ומסביר: "מדובר במיקום מעולה, ברשות יציבה, במרכזי עסקים ותיירות מובילים, יש פה קהילתיות מחבקת ותומכת, שמאפשרת לילדים לצמוח בסביבה בטוחה ונעימה". וכל זה לא היה קורה, לולא תמיכת המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל

שמעון סוויסה, ראש מועצת חצור הגלילית, נוהג לרוץ בין 25 ל־30 ק"מ בשבוע. זה גם בריא, הוא מסביר, אבל גם מתלבש על האג'נדה שלו, כמי שרץ למרחקים ארוכים, בספורט כמו בחיים, והראייה שהוא כבר קדנציה שלישית מכהן כראש המועצה, מאז 2008.

"אנחנו נמצאים במקום מדהים", הוא אומר. "יושבים למורדות הרי הגליל, משקיפים על הגולן. חצור הגלילית, על 11,000 תושביה, עוברת מהפכה. המקום קולט משפחות צעירות רבות, שהופכות להיות חלק מהקהילה הצומחת בלב הגליל. ב־2011 היה משבר דיור, שאצלנו לא הורגש. אנחנו בונים בהיקפים אדירים, תחת החלטת ממשלה 1741, להפוך את חצור לעיר מרכזית, שתספק שירותים איכותיים למרחב של אצבע הגליל. היעד הוא להגיע ל־30,000 תושבים בעשור הקרוב, וכך למלא את המשימה הלאומית של יישוב בגליל".

 

חצור הגלילית (צילום: משה ביטון)
חצור הגלילית(צילום: משה ביטון)

 

סוויסה מדגיש את תנופת הבנייה האדירה בצד פיתוח תוכניות ושירותים עירוניים ואזוריים: "יש למקום חוזקות בתחום התיירות והמסחר, לכן בימים אלה הולכת ונשלמת תוכנית להקמת חמישה מתחמים לבתי מלון בתוך יער ביריה, לצד פיתוח אזור תעסוקה 'שער הגליל', שיזכה לתחנת רכבת הבאה מכרמיאל. 'שער לגליל' יהיה שער הכניסה לגליל העליון ולרמת הגולן. במקביל הולך ונבנה הקרדו הגלילי, מרכז עסקי בגודל 6,000 מ"ר, מרכז לקניות של כל תושבי האזור, שיהיו בו שוק איכרים, סופרמרקט, וכל מה שצריך כדי למלא סל הקניות. בערב יהפוך הקרדו למתחם בילויים עם מסעדות, בתי קפה ופאבים". סוויסה מוסיף שהחלטת הממשלה מדברת על הקמת מרכז ספורט, שיכלול קאנטרי קלאב, בריכות שחייה, אולמות ספורט, מגרשי ספורט ומוקדי בילוי לספורט אתגרי. המקום ימשוך אליו מבקרים מכל הארץ. כמובן, שלצד זה, יש תוכניות פיתוח והקמת שכונות חדשות, שיקלטו את המשפחות הרבות שמבקשות להגיע להתגורר ביישוב.

 

העשייה הברוכה אינה פוסחת על המרקם הוותיק. בשנים האחרונות, בניינים רבים עוברים תהליך של חיזוק מבנים, חידוש, החלפת תשתיות ובנייה של סביבת מגורים נעימה ואיכותית. חיזוק המבנים נעשה אף בכל בתי הספר ביישוב בהיקף של כ־60 מליון ש"ח, כך שבתי ספר שנבנו בשנות ה־50 הפכו עתה לסביבת לימודים מתקדמת ומרתקת. מי שמוביל ושותף לתוכניות אלה הם: משרד ראש הממשלה, שהוביל להחלטת ממשלה לחצור הגלילית וכן, משרד הפנים והמשרד לפיתוח הפרירפיה, הנגב והגליל. המטרה: הגירה חיובית, בעיקר של משפחות צעירות, שתשנה את פני המקום. לכן, למשל, הוקם בה בקיץ 2018 בר נייד, "הברבל'ה", שנפתח במרכז רסקו, ומביא אליו נהירה של צעירים רבים מכל הסביבה.

 

אריאל משעל, מנכ"ל המשרד: "אין סיבה שתושבי חצור הגלילית לא ייהנו מהופעות של מיטב האמנים ליד הבית, לכן המשרד עם המועצה המקומית הקימו את הברב'לה. בתחום הפיתוח הכלכלי יוקם בו מתחם עבודה משותף "קליקה־חצור הגלילית" שיאפשר ליזמים מכל האזור לעבוד בו בדיוק כמו ב"האבים "במרכז. במקביל המשרד פועל לחיזוק חצור הגלילית בתחום הקהילה והפנאי ובתוך כך, הקים מרכז צעירים המעניק מעטפת בתחום התרבות, הפנאי ופיתוח הקריירה. בנוסף המשרד פועל להקמת גן משחקים בחצור למען הורים וילדים ולאחרונה הקים משחקייה ניידת בחצור הגלילית למען ילדי חצור, וקידם את קמפיין "חצור שלי" למיתוג חצור הגלילית וחיזוק מבני ציבור - ביניהם תכנון שוק עירוני שוק הקארדו, בית כנסת בקריה החרדית, שיפוץ מבנה המועצה ועוד".

 

"המטרה היא להפוך להיות שחקן מרכזי באצבע הגליל, להיות בירת המשפחות של הגליל", מסביר סוויסה. "חצור נהנית משירותי חינוך ומעונות יום, שירותי פנאי ותרבות פנאי. מאות משפחות חדשות מגיעות לכאן מכל הארץ כדי לבנות פה את ביתן. זו בחירה לחיות כאן. יש פה פיתוח אורבני של שכונות חדשות, ונבנות מאות יחידות צמודות קרקע. למי שמבקש לדעת מהו הסיפור של חצור בעשור הקרוב, אני משיב שמדובר במיקום מעולה, ברשות יציבה, בלוקאל־פטריוטיזם של התושבים, במתקני עסקים ותיירות מובילים בגליל, בתחנת רכבת בכניסה לחצור, בקריית ספורט שתהפוך לאזורית. בשנה הקרובה נשלים תיקון ותפעול של תשתיות וכבישים בכל רחבי העיר, בהיקף של מיליוני שקלים. גני השעשועים, מוקדי הליבה של הקהילה, שודרגו בהיקף של 15 מיליון שקל. יש פה קהילתיות מחבקת ותומכת, שמאפשרת לילדים לצמוח בסביבה בטוחה ונעימה. מי לא ירצה לגור במקום כזה?".

 

חצור הגלילית (צילום: יח
חצור הגלילית(צילום: יח"צ)

 

ספר על מערכת החינוך והתרבות בעיר

"יש במקום מעונות יום איכותיים, גני ילדים שפתוחים כל השנה, ושני תיכונים, שמצמיחים בוגרים מעולים. הממוצע הרב שנתי עומד על מעל 75% זכאים לבגרות. תרבות הפנאי מפותחת גם היא, יש פה מרכז קהילתי, שמאפשר מגוון רחב של פעילויות לכל גיל עד הגיל השלישי. אנחנו גם מעניקים חשיבות רבה לחדשנות טכנולוגית: כרגע אנחנו נמצאים בתהליך הקמה של מרכז 'קליקה' - האב (HUB), מרכז שמאפשר לטפח יזמות ויוזמים בתחומי ההייטק במקצועות חופשיים. היזמים מקבלים ליווי כלכלי, רעיוני ושירותי משרד".

 

איפה אתה רואה את חצור הגלילית בעתיד?

"אני יליד המקום. באתי לתפקיד מתוך אהבה ליישוב ומתוך שליחות עמוקה - שצעירים כמוני צריכים להקדיש חלק נכבד מחייהם, כדי להפוך את המקום הנפלא שלנו למקום עוד יותר טוב, ואני רואה את המקום כעיר של 30,000 תושבים. אוכלוסייה צעירה זוכה לקבל פה שירותים עירוניים ברמה גבוהה, סביבה יפעלו מוקדי תעסוקה מתקדמים ומגוונים, והעיר תהיה מחוברת באמצעות רכבת ותחבורה ציבורית לגליל ולמרכז. צריך להבין, שחצור הייתה שנים מנוהלת על ידי חשבים והיו גירעונות. כיום המועצה פועלת ללא גירעונות, ללא חשב מלווה ובאופן עצמאי. לפני כשנתיים זכתה חצור הגלילית בפרס ניהול תקין משר הפנים אריה דרעי. זה לא קורה סתם. זו תוצאה של עבודה קשה, שמתקיימת בהווה ותביא לעתיד מבטיח למקום הנפלא הזה". 

 

חצור הגלילית (צילום: יח
חצור הגלילית(צילום: יח"צ)

 

ליישב את הגליל

חצור הגלילית, על 11,000 תושביה, עוברת מהפכה. המקום קולט משפחות צעירות רבות, שהופכות להיות חלק מהקהילה הצומחת בלב הגליל. ב־2011 היה משבר דיור, שאצלנו לא הורגש. אנחנו בונים בהיקפים אדירים. היעד הוא להגיע ל־30,000 תושבים בעשור הקרוב, וכך למלא את המשימה הלאומית של יישוב הגליל"

 

בירת המשפחות ש הגליל

מדובר במיקום מעולה, ברשות יציבה, במתקני עסקים ותיירות מובילים בגליל. בשנה הקרובה נשלים תיקון ותפעול של תשתיות וכבישים בכל רחבי העיר, בהיקף של מיליוני שקלים. גני השעשועים, מוקדי הליבה של הקהילה, שודרגו בהיקף של 15 מיליון שקל. יש פה קהילתיות מחבקת ותומכת, שמאפשרת לילדים לצמוח בסביבה בטוחה ונעימה. מי לא ירצה לגור במקום כזה?"

 

ראש המועצה, שמעון סוויסה (צילום: יח
ראש המועצה, שמעון סוויסה(צילום: יח"צ)

 

ראש הרשות: שמעון סוויסה

גיל: 57

מצב משפחתי: נשוי + 3

יליד המקום

מוטו: "לעשות את מה שאתה אוהב וליהנות ממה שאתה עושה"

משהו שלא ידעתם עליי: לפני שלוש שנים, מאז מות אבי, התחזקתי באמונה. אני קם כל בוקר בשעה 5:00 לתפילת שחרית, לעולם רוחני שממלא אותי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה ביטון
חצור הגלילית
צילום: משה ביטון
מומלצים