שתף קטע נבחר

הכירו את לאנס

השבוע על המפה, Lance, בנק חכם לפרילנסרים ולעצמאיים. הישראלים שמאחורי הרעיון עונים על השאלון שלנו

לאנס הוא בנק חכם לפרילנסרים ולעצמאיים אשר דואג באופן אוטומטי לכל הצד הפיננסי של הפרילנסר מהנהלת החשבונות, דרך תשלומי המיסים ועד החיסכון לפנסיה של פרילנסרים ועצמאיים. עד כה גייסה החברה 2.8 מיליון דולר.

 

תעודת זהות:

מייסדים: אונה רוקיטה (CEO), אורן ראובני (CTO), תום ראובני (CPO) וגלעד עוזיאלי (COO)

שנת הקמה: 2018

שנות עבודה בניו יורק: כשנה וחצי

 

איך נולד הרעיון?

״כל צוות המייסדים של לאנס היו פרילנסרים בעברם. ביחד יש לצוות מעל לחמישים שנות נסיון בעבודה כפרילנסרים וחשנו את התסכול והכאב על בשרנו. ידענו לעצב, לשווק, לתכנת ולהוביל פרוייקטים אבל לא היו לנו את הכלים לדאוג להנהלת חשבונות, תשלומי מיסים והבנה בעולם של חיסכון לפרישה וביטוחים. ידענו שאנחנו משאירים המון כסף על הריצפה ויותר מזה כל ההתעסקות בצד הזה של העסק לוותה תמיד בחשש ותחושות מאוד שליליות״.

 

מה היו הצעדים הראשונים שהפכו רעיון טוב להקמת סטראטאפ?

״הכל התחיל כמחקר של המייסדים על מה פרילנסרים אחרים עושים. לא נראה לנו הגיוני שאין פיתרון טוב לניהול הצד הפיננסי של עצמאיים. התחלנו במחקר שוק יסודי שבעקבותיו הבנו שיש הזדמנות אמיתית ליצור מוצר שידע לתת לעצמאיים את המסגרת הפיננסית ששכירים מקבלים מהמעסיקים שלהם״.

 

גכמגכמגכ ()
מייסדי לאנס.

 

מה הייתה נקודת המפנה, המהלך שאחריו החלה צמיחה אמיתית?

״הדברים התחילו להתחבר ברגע שהבנו שאנחנו צריכים להיות הבנק של הפרילנסרים. ההבנה הגיעה בעקבות מחקר שוק מאוד יסודי שהוביל אותנו להבנה שמה שבאמת חסר לפרילנסרים הוא מעטפת עסקית כוללת. מי שעובד כשכיר פוגש ביום הראשון את מחלקת ה- HR ובפגישה מסבירים לו על מיסים, פנסיה, ביטוחים, ברוטו, נטו וכו׳ ולעובד נותר רק להגיע בזמן ולהיות הכי טוב שהוא יכול. פרילנסרים צריכים להגיע בזמן, להיות הכי טובים שהם יכולים ולדאוג לעצמם לביטוחים, פנסיה הנהלת חשבונות, מיסים ועוד שלל דברים שהם ממש לא מבינים או מתעניינים בהם״.

 

מדוע בחרתם להעתיק את הלוקיישן דווקא לניו יורק?

״לסטארטאפ שמחבר פיננסים וטכנולוגיה ומכוון ל- Future of work אין מקום טוב יותר בעולם כולו. בניו יורק יש קהילה מדהימה של יזמים ומשקיעים בעולם הפינטק שמהם אפשר ללמוד המון. קהילת הפינטק בניו יורק מונה המון ישראלים ולכן הנחיתה רכה. אין ספק שזה המקום הטוב בעולם למיזמים כמו שלנו״.

 

מתי להערכתכם הוא הטיימינג הנכון להגיע לעיר?

״אם הבנתם שניו יורק היא היעד עבורכם, אין סיבה לחכות. עברו מוקדם ככל הניתן. יש המון תכניות שיעזרו לכם להתחבר למה שקורה בעיר וממש כדאי להתחבר אליהן. אנחנו גאים להיות חלק גם מ- Iconyc וגם מקהילת הבוגרים של ההאקסלרטור של Techstars ו- Barclays בניו יורק״.

 

איפה תפסה אתכם תקופת הקורונה?

״ממש לפני הקורונה הוצאנו את ה- MVP שלנו. המייסדים הישראלים של החברה היו בתל אביב ואונה, המנכ״לית, הייתה בניו יורק. לא ישבנו באותו חדר (או באותו Time zone) מעל לשנה״.

 

אילו שינויים נאלצתם לעשות בעקבות הקורונה?

״האמת שהקורונה רק גרמה לנו להבין כמה הפתרון של לאנס נחוץ וכמה גדול הכאב של העצמאיים. במהלך השנה האחרונה עצמאיים נתקלו בקשיים עצומים בכל הקשור לקבלת תמיכה מהממשלה, ניהול העסק שלהם בתקופת משבר והבנה של הכלים שעומדים לרשותם. התקופה הזו רק הדגישה כמה חשובה המשימה שלנו היא לעזור לכל העצמאיים לבנות לעצמם שדרה פיננסית חזקה על מנת שהם ידעו לעמוד במשברים ולשגשג גם בעתיד. הקורונה גם דחפה המון אנשים להפוך משכירים לעצמאיים ובעקבות זאת קיבלנו דחיפה רצינית מבחינת עניין הן של לקוחות והן של משקיעים״.

 

כיצד השתנו היעדים, או הצעדים שתכננתם בעקבות הקורונה?

״היעדים לא השתנו. הדבר המאתגר ביותר היה לבנות צוות חזק שידע לעבוד טוב גם כשהוא מעולם לא נפגש פנים אל פנים. כמו כן, הרגשנו שבעקבות הקורונה נפתחו המון הזדמנויות מגיוס כח אדם ועד גישה למשקיעים וקרנות באזורים גיאוגרפיים שבעבר הייתה פחות גישה אליהם. בתקופת הקורונה גיוס כח אדם הפך להיות, מצד אחד, מאתגר מאוד ומצד שני נפתחו הזדמנויות לגייס אנשים מכל רחבי העולם ולהעסיק מרחוק אנשים שלפני תקופת הקורונה לא היינו שוקלים להעסיק. בשנה האחרונה סגרנו את סיבוב הסיד שלנו שבו השתתפו משקיעים מארבע יבשות שונות״.

 

האם אתם ממליצים לחברות בימי הקורונה להגיע לעיר או לא?

״הקורונה תשאר איתנו עוד לתקופה לא קצרה. אנחנו מאמינים שזו דווקא תקופה טובה לעבור לעיר היות והשכירויות למשרדים ולמגורים ירדו, החיסון צובר תאוצה והלב הפיננסי של ארצות הברית תמיד היה ותמיד יהיה בניו יורק. אם אתם סטארטאפ בתחום הפיננסים, אין מקום טוב יותר בעולם כולו״.

 

האם מחפשים עובדים?

״תמיד! הדבר החשוב ביותר עבורנו הוא אנשים שמתחברים לחזון שלנו שהוא לעזור לאנשים להגשים את עצמם, לעשות את מה שהם טובים בו ואוהבים לעשות ולא לדאוג לצד הפיננסי והבירוקרטי של העסק שלהם. מי שמתחבר לחזון של Lance מוזמן לכתוב לנו ה- hello@lancebank.co ״.

 

מפת הסטארטאפים הישראלים בניו יורק הוקמה על ידי גיא פרנקלין. המפה מאגדת בתוכה כ-300 סטארטאפים ישראלים ומאפשרת להם לגדול ולהרחיב את פעילותם בארה״ב בדרך חדשנית. למפת הסטארטאפים המלאה: www.IsraeliMappedinNY.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים