ילדים זה שמחה, היריון בלתי מתוכנן לא תמיד. אבל אם רציתם לעשות סקס עם אמצעי מניעה, המוצרים שעומדים לרשותכם בשנת 2021 הם פחות או יותר אלה שעמדו לרשותכם בשנת 1981: קונדום, גלולות, או התקנים תוך־רחמיים. רק שהיום אנחנו מבינים יותר את ההשפעות שיש לגלולות נגד היריון על הגוף וגברים עדיין מתלוננים על כך שהקונדום פוגם להם בחוויה. סקס מוכר, אבל אמצעי מניעה פחות.
כתבות נוספות למנויים:
עכשיו, לראשונה זה שנים, מינהל התרופות האמריקאי אישר לשימוש את 'פֶקְסִי' מוצר חדש ומהפכני: ג'ל למריחה באזור הוואגינה עם קוטל זרע טבעי, ללא הורמונים, או חומרים מזיקים. המדענים עדיין לא פתחו שמפניות, אבל הסיפור כבר מעורר התרגשות בכלי התקשורת הגדולים באמריקה. ב''ניו יורק טיימס'', למשל, כבר תהו האם זו המהפכה המינית הבאה שאחרי הגלולות. "משתמשים בפקסי רק כשצריך, כמו קונדום", מסבירה סונדרה פלטייה, מנכ"לית החברה, בריאיון בלעדי. "אין בו הורמונים, והוא קל מאוד לשימוש. את לא צריכה לזכור לקחת גלולה יום אחר יום. את לא צריכה ללכת לרופא כדי להוציא אותו כמו התקן תוך־רחמי".
  • לא רוצים לפספס אף כתבה?
5 צפייה בגלריה
''החברות הגדולות לא חושבות על נשים''. סונדרה פלטייה
''החברות הגדולות לא חושבות על נשים''. סונדרה פלטייה
''החברות הגדולות לא חושבות על נשים''. סונדרה פלטייה
(צילום: יח"צ)
את הג'ל מחדירים לנרתיק ממש לפני קיום יחסי מין, והוא הופך את האזור למקום עוין לזרע. הוא תרכובת של חומרים טבעיים שבהם חומצת לימון, המשנה את חומציות האזור כך שלא יוכל לשמש יותר בסיס להפריה. הג'ל מגיע בתוך מזרק חד־פעמי (בלי מחט כמובן), המוחדר על ידי האישה לנרתיק עד שעה לפני הסקס. גם אם תשתמשו בו דקה לפני, מבטיחה היצרנית, הוא יעשה את העבודה. ניתן להשתמש בו בכל יום בחודש, אחרי לידה או הפלה ואפילו נשים החולות בסרטן, שהשימוש בהורמונים אסור עליהן.
"נשים מתחילות להבין שהן לא מרגישות טוב כפי שהיו אמורות להרגיש. הן מודאגות מההורמונים הסינתטיים שהן נוטלות במשך 10־15 שנה וממה שהם עושים לגוף. יש נשים שאומרות, 'אני לא מעוניינת בהורמונים בבשר שאני אוכלת', או 'אין לי הורמונים בחלב שאני שותה, אז למה אני מחדירה לעצמי הורמונים?' נשים עייפות מתופעות הלוואי”.
מי שהיה פעיל מינית בתחילת שנות ה־60 ודאי זוכר את אנחת הרווחה שהגלולה למניעת היריון הביאה לעולם. מהפכה זו מילה שקטנה על האפקט החברתי, התרבותי ועל החיים של מיליונים. עוד מוקדם להכריז על פקסי כמשהו עד כדי כך משנה חיים, אבל מסתמן שהוא לכל הפחות בשורה, בטח עבור כל הנשים והנערות שלאחרונה מבקשות יותר ויותר להפסיק להזרים הורמונים לגופן.
כמעט 30 שנה שמינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לא אישר לשימוש אמצעי מניעה נטול הורמונים. האחרון היה הקונדום הנשי, שאושר ב־1993, ונחל כישלון אדיר. לפני תשעה חודשים המחסום נפרץ, עם אישור פקסי (Phexxi) שהצטרף לשוק העולמי של אמצעי המניעה, המגלגל חמישה וחצי מיליארד דולר בשנה.
"החברות הגדולות שמייצרות אמצעי מניעה, לא חושבות 'מה קורה לנשים? למה הן מדממות? חוות כאבי ראש? למה זה קורה להן?' במקום זה הן מנסות לפתח מוצרים עם רמת הורמונים נמוכה, בלי לחשוב בכלל שאולי אין צורך בכל ההורמונים האלה מדי יום. הרי אנחנו לא עושות סקס כל יום. אנחנו ממש לא זקוקות לאמצעי מניעה בזמן שאנחנו עובדות או משוחחות. גברים בחיים לא היו נוטלים משהו כל יום אם זה היה גורם להם לסבל ולתופעות לוואי. אז אני חושבת שהגיע הזמן, שלנשים יהיו את אותן זכויות".
5 צפייה בגלריה
''נשים עייפות מתופעות הלוואי''
''נשים עייפות מתופעות הלוואי''
''נשים עייפות מתופעות הלוואי''
(צילום: Shutterstock)
"אני מסתובבת עם פקסי בארנק כמו שגבר לוקח עליו קונדום, ואם יש צורך אני שולפת", מספרת אווה פרנקל, בת 23. "בפעם הראשונה שהשתמשתי בו, השליטה שהרגשתי על הגוף שלי הייתה מדהימה. בעבר, הייתי צריכה לסמוך על הגבר שילביש את הקונדום כמו שצריך או ישלוף ברגע הנכון. עכשיו אני יכולה להגן על עצמי. בעבר לקחתי גלולות ותופעות הלוואי היו קשות. בימים הראשונים הקאתי בלי הפסקה. אחר כך פשוט הייתי חסרת מצב רוח, התחלתי להעלות במשקל בלי סיבה ואיבדתי לגמרי את החשק המיני. הייתי סטודנטית שנה א’, אז היה קשה. מאז השתמשתי בכל מיני שיטות של מעקב אחרי המחזור, קונדומים ומשגל נסוג. עד פקסי".
הסיפור התחיל לפני כעשור, בפיתוח של צוות מדענים מאוניברסיטת RUSH בשיקגו. "בשנת 2009 הקמתי עמותה בשם Woman Care Global, שהתמקדה בפוריות נשים ברחבי העולם", מספרת פלטייה, 51, שבעברה עבדה כנציגת מכירות בחברה שפיתחה את הגלולה הראשונה למניעת היריון. "ב־2013 נתקלתי במוצר הזה, שהיה בבעלות חברה בשם Evomed. לא היו להם אסטרטגיה נכונה ומימון כדי להביא אותו לשלב המסחרי".
החברה הקימה חטיבת נשים בשם Evofem ובשנת 2015 מונתה פלטייה למנכ"לית החברה, הובילה אותה לגיוס של 491 מיליון דולר ממשקיעים ושכרה 128 עובדים חדשים. "את כל חיי הקדשתי עבור נשים", היא מספרת. "ידעתי שכל כך הרבה נשים סובלות וסבלו מתופעות לוואי ושאם תהיה להן גישה למוצר ללא הורמונים הן יבחרו בו”.
ובכל זאת, אחת הביקורות על המוצר היא שזהו שוב אמצעי הגנה שנועד לנשים. למה שלא תפתחו אמצעי הגנה לגבר? שהוא ייקח אחריות ויכניס חומרים לגופו.
"אני מסכימה עם הביקורת הזאת. בהחלט הגיע הזמן שגברים ייקחו אמצעי מניעה. בארה"ב הייתה חברה שערכה מחקר על אמצעי מניעה בקרב גברים. אחרי שישה שבועות כל הגברים נשרו מהמחקר כי הם לא הצליחו להתמודד עם תופעות הלוואי. זה נתון משוגע".
איך פקסי שונה מקוטל זרע?
"פקסי הוא לא קוטל זרע, נקודה. ברוב קוטלי הזרע קיים מרכיב בשם Nonoxynol-9, שהוא דטרגנט (חומר ניקוי). ברוב העולם המרכיב הזה נאסר לשימוש ובארה"ב מוצרים המכילים אותו נושאים אזהרה. המוצר שלנו כולל שלושה מרכיבים שמיועדים למאכל: חומצת חלב, חומצת לימון ואשלגן. הקומבינציה של שלושת המרכיבים האלה גורמת לאפקט אנטי־דלקתי והוא זה שבולם את העלייה ברמת החומציות. היפותטית, אני יכולה לרקוח את המוצר הזה בבית".
למה לא ללכת על שיטת הימים הבטוחים? בלי ללכת לרופא, כמעט בלי להוציא כסף והכי חשוב – בלי החדרת חומרים לגוף בכלל. האפליקציה Natural Cycles, למשל, יעילה ב־93 אחוז לפי ה־FDA.
"מה אני אגיד לכן? נשים שזה טוב להן - נהדר, טוב לכן! אתן כל כך מאורגנות ובטח החיים שלכן מתקתקים כמו שעון. יש כאלה. אני לא חושבת שזו המציאות לרוב הנשים. לרובן יש בתי ספר על הראש, ילדים, בעל, סופר".
ועוד עניין חשוב באמצעי מניעה – מניעת מחלות מין. פקסי עושה את זה?
"האפקט האנטי־דלקתי של המרכיבים משפיע גם על כלמידיה וזיבה".
נגד איידס ומחלות מין קשות נוספות, הוא לא מגן.
פקסי, שהשימוש בו מותר במרשם רופא בלבד, הגיע לשוק בארה"ב באמצע משבר הקורונה הבינלאומי, בספטמבר האחרון. זו כנראה אחת הסיבות שלמרות הציפיות הגדולות שתלו בו, המכירות שלו עדיין מדשדשות – כ־17 אלף מרשמים בלבד נרשמו עד היום. תופעות הלוואי של המוצר אולי נשמעות מינוריות בדפדוף ראשון בעלון הצרכן: פטרייה וואגינלית, גרד או דלקת בדרכי השתן, אבל עבור נשים רבות מדובר במטרד בלתי יתואר שוודאי יהווה שיקול רציני אם בכלל להתנסות במוצר.
פקסי נמכר באישור מינהל המזון והתרופות כבר חצי שנה אבל לא נרשמה עליו הסתערות. למה?
"מאז שהמוצר יצא לשוק, בכל חודש יש צמיחה של 80 אחוז בשימוש. יותר מזה, אני יכולה לומר לך שאנחנו המותג מספר אחת בכמות העוקבים ברשתות החברתיות. אבל רופאים בארה"ב לא ממליצים על המוצר מספיק. הם מוטרדים ממוצרים חדשים בשוק ורוצים לחכות תקופת זמן מסוימת כדי להיות בטוחים ששום דבר רע לא מתרחש. בגלל שאין במוצר שלנו הורמונים, נשים עם עודף משקל, מעשנות, חולות סרטן, או נשים שנוטלות אלף ואחד סוגי תרופות יכולות להשתמש בו. צריך להיות להם יותר אכפת מהנשים, אבל הם מחליטים ללכת 'על בטוח'. ולפעמים רופאים פשוט עסוקים מדי, רק רוצים לעשות את מה שהם רגילים, כי זה מהיר וקל יותר. לצערי יש כל כך הרבה חולות סרטן שאסור להן לקחת הורמונים. המוצר שלנו מושלם עבורן".
והיא יודעת ממקור ראשון. בשנת 2018 אובחנה פלטייה בסרטן השד. היא לא הפסיקה לעבוד לרגע, גם לא במשך שישה חודשי טיפולים קשים שכללו כימותרפיה, כריתת שד כפולה וכריתת רחם ושחלות. "בגלל הטיפול באנטי־אסטרוגנים הגוף שלי הפך יבש", היא אומרת. "פעם רציתי רק להימנע מסקס, הייתי צוחקת עם חברות שאני שמה לפרטנרים שלי כדור שינה במשקה כי זה פשוט כאב לי, כאב נורא. פקסי הציל אותי, פשוטו כמשמעו. הוא שינה את איך שאני מרגישה לגבי הגוף שלי ולגבי הפרטנר שלי".
למה שימוש בפקסי מצריך מרשם אם הוא מורכב מחומרים טבעיים בלבד?
"במחקר שעשינו בקרב נשים ברוסיה, הנשים שכן נכנסו להיריון היו אלה שלא השתמשו שוב בפקסי לפני הסקס השני. הן קיימו יחסי מין בשבע בערב והשתמשו בפקסי, ואז שעתיים לאחר מכן הן שוב עשו סקס אבל לא השתמשו בפקסי נוסף, כי הן חשבו ש'זה כבר שם'. ה־FDA אמר לנו שאם המוצר יהיה במרשם, הרופא יבהיר להן שהן חייבות להשתמש בו לפני כל פעם שהן מתכוונות לקיים יחסי מין. זה קריטי".
5 צפייה בגלריה
פקסי. הצרכניות לא הסתערו
פקסי. הצרכניות לא הסתערו
פקסי. הצרכניות לא הסתערו
(צילום: יח"צ)
איך היית משפרת את המוצר אם היית יכולה?
"אני רוצה שפקסי תתחיל מהפכה מינית. הייתי שמחה לחשוב על טעמים".
מה הטעם של פקסי כרגע?
"יש כאלה שטעמו ואמרו שאין לזה טעם בכלל, אני זיהיתי טעם מעט־מעט לימוני. נראה שחוש הטעם שלי מוזר קצת".
כרגע פקסי משווק רק בארה"ב אבל יש מגעים עם מדינות רבות במטרה להפיץ את הג'ל בכל העולם. יש הערכה מתי המוצר יגיע לישראל?
"אנחנו עושים מיפוי גלובלי כדי לבדוק את החוקים הרגולטוריים בכל מדינה. עד כה נראה שזה יהיה במרשם בישראל, וכרגע אנחנו מחפשים שם פרטנר. אם נתחיל היום, זה בין 12־18 חודשים".
הסיסמה של החברה בארה”ב היא: מנה אחת, שעה אחת, אקט אחד. אחרת תפספסו. אם חלפה יותר משעה מאז השימוש בג’ל או שקיימתם סיבוב נוסף של יחסי מין בלי שהוחדרה מנה נוספת לפניו – אתם מסתכנים בהיריון לא רצוי. שיעור ההצלחה המקסימלי שלו, כלומר אם תדייקו לחלוטין בהוראות הצריכה, מגיע ל־93 אחוז. אבל הצלחת המוצר על הנשים הממוצעות שנבדקו עומד על 86 אחוז בלבד. אחוז לא גבוה, בהשוואה לאמצעים הנפוצים בשוק; התקן תוך־רחמי הורמונלי: כ־99 אחוז. התקן תוך־רחמי לא הורמונלי (מנחושת): 99.2 אחוז. גלולה למניעת היריון: 93 אחוז ומעלה. קונדום: 87 אחוז. דיאפרגמה: 83 אחוז.
משתמשת שביקשה לשמור על עילום שם מספרת שאחרי שלושה שימושים בפקסי היא נכנסה להיריון, בגיל 42: "זה בחיים לא קרה לי, והשתמשתי בכל אמצעי המניעה האפשריים. דמיינו את השוק בגיל שלי. אני לא ממליצה על פקסי, אלא אם אתן פתוחות לרעיון של ילד".
"הכישלון במחקר היה בנשים שהשתמשו במוצר אחרי הסקס, או שהשתמשו בו ארבע שעות לפניו”, מגיבה פלטייה לביקורת. “את חייבת להשתמש במוצר לפני כל מגע מיני. אני חושבת שמקרים כאלה לא יתרחשו בחיים האמיתיים. להפך, אני מאמינה שהיעילות תהיה הרבה יותר גבוהה, כי נשים יבינו שיש להן חלון של שעה בלבד להשתמש בו. הנשים שאני מכירה אחראיות מספיק. אנחנו חייבים בעזרת הדאטה שיש לנו להוכיח שמידת היעילות היא הרבה מעל 86 אחוז”.
5 צפייה בגלריה
קונדום. יעילות של 87 אחוז
קונדום. יעילות של 87 אחוז
קונדום. יעילות של 87 אחוז
(צילום: Shutterstock)
בעיה נוספת שמצביע עליה הגינקולוג פרופ’ דניאל זיידמן, רופא בכיר באסותא ויו”ר הוועדה המדעית של האיגוד הישראלי לאמצעי מניעה, היא הצורך באחריות אישית גבוהה כדי להשתמש בג’ל כנדרש, זמן קצר לפני כל מגע מיני. "כל השיטות האלה דורשות הרבה מוטיבציה", הוא אומר. "כשאני נותן הרצאות מול נשים צעירות הן אומרות לי, ‘אנחנו בחיים לא מקיימות יחסי מין בלי קונדום’. אבל המציאות שונה. זה מאוד בעייתי להתגונן לפי דרישה כי הספונטניות של יחסי המין נפגמת. 40 אחוז מהבנות שנשבעו שבכל המגעים המיניים שלהן השתמשו בקונדום יצאו חיוביות לקיום זרע בנרתיק.
“תחשבי על בחורה שיוצאת למועדון לילה ואז צריכה להתחיל לחפש בתיק בשירותים את הג’ל שלה, או לרוץ לאוטו להביא אותו. זה מצוין אם משתמשים גם בקונדום. אם הקונדום ייקרע יהיה לה גם את הג’ל. יעילות של 86 אחוז טובה לזוג שהחליט לרווח בין הריונות. מקסימום ייוולד עוד ילד שנה קודם. גלולה לוקחים כל בוקר והיא משמרת את הספונטניות. כשתציע את המוצר החדש הזה לבת 17, היא תישבע להשתמש בו, אבל כשהיא תהיה כבר בסיטואציה, אין מצב שהיא תרד לחפש אותו בתא כפפות”.
בתגובה, טוענת פלטייה כי פקסי לא ישבש בהכרח את הספונטניות הטבעית והנעימה שבסקס מזדמן. "רוב הנשים ששוחחנו איתן ממילא מנסות להגיע לשירותים לפני כן", היא אומרת. "אז באותה הזדמנות מורחים את הג’ל. זה לוקח בדיוק שנייה. הרבה סיפרו לנו שהן משתמשות בפקסי כג’ל סיכוך, והן שמות את זה מול הפרטנרים, או שהפרטנר שם את זה עבורן. זה הופך להיות חלק מהחוויה כולה".
5 צפייה בגלריה
התקן תוך רחמי. יעילות של כ-99 אחוז
התקן תוך רחמי. יעילות של כ-99 אחוז
התקן תוך רחמי. יעילות של כ-99 אחוז
(צילום: Shutterstock)
"מדובר במוצר מעניין שהולך טוב עם הטרנד האנטי־הורמונלי ועשוי להביא לשיפור במצבים שונים כמו מניעת מחלות מין וטיפול בדלקות מקומיות", אומר פרופ' זיידמן. "אני בעד כל דבר שמגדיל את האפשרויות שלנו למנוע היריון לא רצוי. מצד שני, יש כאן בעיניי קצת נטייה לבלף את המטופלות. מספרים להן חצאי אמיתות. קודם כל, זה מוצר שעד היום השתמשו בו מעט מאוד נשים. החברה מדווחת שמכרה 17 אלף מרשמים, שזה בערך מספר חפיסות הגלולות שנמכרות בארה"ב כל רגע. אין כאן פרופורציות בין הניסיון שקיים לגבי אמצעים אחרים למוצר החדש.
"בעיה שנייה היא ששיעורי היעילות שלו יחסית נמוכים. החברה משווה את זה לגלולות, אבל מחקרים מראים שהשימוש בגלולות יעיל אצל מי שמשתמשת בהן כמו שצריך ב־99 אחוז. 93 אחוז זה השיעור הנמוך ביותר שנהוג לייחס לגלולות. לכן הקביעה שהג'ל הזה יעיל כמו גלולות מאוד מפוקפקת בעיניי. לו בתי בת ה־17 הייתה שוקלת להשתמש בו הייתי חושב היטב לפני שהייתי ממליץ לה ללכת על זה".
בשנים האחרונות חלה ירידה דרמטית בפופולריות העולמית של גלולות למניעת היריון. מחקר שנערך בקנדה הדגים צניחה של 11 אחוז ברכישת גלולות בבתי המרקחת, ובצרפת ירד שיעור המשתמשות בגלולות מכמעט מחצית מהנשים - לשליש. תופעה דומה נצפתה גם במדינות רבות אחרות.
ב־2014 הוצע לראשונה לנערות בארה"ב להעדיף שימוש בהתקן תוך־רחמי על פני אמצעים אחרים. שלוש שנים לאחר מכן פורסמה המלצה דומה גם בישראל על ידי האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה.
"ללא ספק, הטרנד הבריאותי הגיע גם לתחום הרבייה", אומר פרופ' זיידמן. "יש המון מודעות לבריאות. אנשים עושים יוגה, רצים בפארק ומעדיפים קינואה אורגנית. זה טרנד נהדר וברור שהורמונים לא מתחברים למי שלא אוכל ביצים. במקרה כזה, הייתי מעדיף שימוש בהתקן נחושת (התקן תוך־רחמי שאינו מכיל הורמונים), שלא מתגרה בבחירות הלייף־סטייל, כי הוא עובד מצוין. אני לא מכיר רופא שהוא בעד הורמונים, אבל רוב הרופאים מציעים אותם כאמצעי מניעה יעיל ביותר. צריך לזכור שלגלולות יש הרבה יתרונות: הן מונעות אנדומטריוזיס (מחלה גינקולוגית כרונית שמייסרת עשרה אחוזים מהנשים בגיל הפריון) ומפחיתות מאוד כאבי מחזור. סקר שעשינו בצבא גילה ש־40 אחוז מהחיילות משתמשות בגלולות דווקא מסיבות של אורח חיים, כי הן רוצות לנהל את הווסת. הכול עניין של בחירות אישיות. כל אישה צריכה לבחור מה מתאים לה, ומי שבוחרת באורח חיים בריא – זה מעולה. מצד שני אסור לשכוח שהפסקת היריון היא לא דבר נעים".
כבר שנים שתחום אמצעי המניעה עומד במקום. עשרות שנים מדברים על פיתוח אמצעי מניעה לגברים, אולם עד היום אפילו לא התקרבנו לאמצעי כזה. "לצערי, התעשייה לא עובדת על זה מספיק", אומר פרופ' זיידמן. "יש איזה טאבו בנושא הזה והמון שמרנות במערכת. מי מנהל את חברות הפארמה הגדולות? גברים לבנים בני 70. הם לא אוהבים ולא חוקרים את התחום הזה. המשקיעים השמרנים שלהם לא אוהבים את זה. לגברים יש עדיין רתיעה גדולה מהרעיון שנשים יחליטו מתי הן יעשו ילדים ומתי לא. יש כל מיני דברים בדרך, אבל גם לא מעט מחסומים תרבותיים. בשנים האחרונות אנחנו רואים נשים יזמיות מקימות חברות פמטק (טכנולוגיות לשיפור בריאות האישה) ומקדמות לבד את תחומי המדע שקרובים לליבן".
פלטייה מספרת שהמתחרים מחברות הפארמה הגדולות המשווקות גלולות והתקנים שמו לה רגליים לאורך הדרך. "כשחליתי בסרטן השד התראיינתי על הנושא בפודקאסט, ואחד המתחרים שלח את הקטע המדובר ל־FDA בטענה שאני מפחידה נשים שאם הן ישתמשו באמצעי מניעה הורמונליים הן יחלו בסרטן, כמוני. כמובן שזה ממש לא מה שאמרתי. מתחרה אחר החליט שהוא תובע אותנו ממש ברגעים אלה, כי השם שלנו, פקסי, דומה מדי לשם של המוצר שלהם. ה־FDA בחן את זה וקבע שאין שום קשר או בעיה עם השם. אבל הם עדיין טוענים שאנחנו מנסים לבלבל נשים ורופאים כדי שלא ישתמשו במוצר שלהם. המתחרים שלנו מאוד ממוקדים ברצון שלהם להפיל אותנו".
אילו חידושים צפויים בתחום בעתיד?
פרופ' זיידמן: "מדברים היום על צ'יפים שישימו מתחת לעור והם יקבעו מתי אישה פורייה ומתי לא. דברים שתוארו כבר לפני 50 שנה, אבל היום נמצאים בהישג יד בזכות התקדמות הטכנולוגיה. אני מניח שבעשור הקרוב נראה יותר ויותר אמצעים כאלה, שיאפשרו לכל אישה לשלוט ולדעת מה קורה לה באמצעים חכמים, לא במדידות חום פרימיטיביות. יהיו אפילו צ'יפים שימדדו את רמות ההורמונים. זה יעזור בתחום הפריון ובקרת הפריון. כמה נשים יסכימו להשתיל כאלה שתלים? קשה לדעת. אני מניח שנתרגל לזה גם בתחומים אחרים. זה ישנה את כל הבריאות שלנו, כי יומיים לפני שנהיה חולים האייפון יודיע לנו שיש עלייה ברמות הלויקוציטים והמערכת החיסונית שלנו הופעלה. נדע על עצמנו הרבה יותר. האמצעי הכי לא טבעי יאפשר לנו להיות הכי קרובים לטבע".
ופלטייה כבר מסמנת את המטרה הבאה שלה, "גלולה נשית דמוית ויאגרה, שתלבה את החשק שלנו. אני משוחחת עם הרבה מאוד נשים שאין להן ליבידו. גם נשים צריכות ויאגרה".
פורסם לראשונה: 07:37, 25.06.21