שתף קטע נבחר

 

חברי ועדת מיטשל הגיעו לפגישות בישראל

חמשת חברי הוועדה שמונתה על ידי נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון, יפגשו בישראל עם בכירים ישראלים ופלסטינים. חברי הוועדה יערכו ביקורים באזורי ההתנגשויות ובעזה

חברי ועדת מיטשל, הוועדה לבדיקת אירועי האלימות בחודש אוקטובר, שעל כינונה הכריז נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון, בוועידת שרם א-שייח, הגיעו היום (ד') לארץ לפגישות עם בכירים ישראלים ופלסטינים.
חמשת חברי הוועדה הם ראש הוועדה, הסנטור ג'ורג' מיטשל, נשיא טורקיה לשעבר, סולימאן דמירל, שר החוץ הנורווגי, תורביורן יאגלנד, סנטור וורן רודמן מארה"ב ונציג האיחוד האירופי, חאווייר סולאנה. הוועדה תשהה בארץ לסיבוב שיחות וביקורים בישראל ובתחומי הרשות.
חברי הוועדה נועדו הבוקר עם שר החוץ, שמעון פרס, לפני צאתם לפגישה עם ראש הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, בעזה. השר פרס אמר עם צאתו מהפגישה, כי הוועדה אינה צריכה לטפול אשמה, כי אם לחפש דרכים למנוע את התדרדרות המצב. פרס שב על התנגדותו לשיגור כוח רב לאומי לאזור ואמר, כי עדיף להשקיע את הכסף בכלכלה.
הסנטור ג'ורג' מיטשל אמר עם צאתו מהפגישה עם פרס, כי ישראל משתפת פעולה "באופן מלא, פתוח וכן עם הוועדה". חברי הוועדה יישארו באזור עד יום א' הקרוב, אז יוועדו גם עם ראש הממשלה, שרון, עם שובו מארה"ב.
בעזה תבקר הוועדה בחאן יונס ובבתי חולים בהם מאושפזים פצועי האינתיפאדה. מחר יסיירו חברי הוועדה בגדה המערבית. יום ו' יוקדש לשיחות במשרד הביטחון הישראלי.
מאז חודש דצמבר שוהה בארץ הצוות הטכני של ועדת מיטשל, שעסק באופן אינטנסיבי באיסוף מידע על פרוץ האירועים האלימים והשתלשלותם. חברי הצוות מקיימים כבר מספר חודשים סיורים באתרי ההתנגשות, נפגשים ומראיינים מספר רב של פלסטינים וישראלים.
הפלסטינים וארגוני זכויות אדם בעולם האשימו את צה"ל בשימוש מאסיבי בכוח בהתנגשויות עם "זורקי האבנים הפלסטינים". רבים מבין 347 הפלסטינים שנהרגו במהומות היו מתחת לגיל 18.
ישראל, לעומת זאת, מאשימה את ערפאת בכך שיזם את המהומות כחלק מטאקטיקת המשא ומתן שלו, לאחר שוועידת השלום בקמפ דייויד נכשלה.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי פי
מהומות בשטחים
צילום: אי פי
מומלצים