שתף קטע נבחר

 

ארגוני זכויות אדם: "הפלסטינים לא משתמשים בילדים במלחמה"

בירדן נפתחה אתמול ועידה בינלאומית למען מניעת השימוש בילדים בזמן מלחמה. הארגונים החברים בוועידה קובעים כי הפלסטינים אינם עושים שימוש בילדים, וטוענים כי דווקא ישראל מגייסת לצבא נערים מתחת לגיל 18

קבוצת ארגונים בינלאומיים, הנאבקת על מנת למנוע שיתוף ילדים במלחמה, קבעה אמש (יום א') כי למרות שילדים פלסטינים רבים נפגעו באינתיפאדת אל אקצה, הם לא גויסו כדי להילחם. הסוגיה עלתה לדיון במסגרת ועידה אזורית בנושא ילדים-לוחמים, שנפתחה אתמול בירדן. ישראל לא הוזמנה לוועידה.
מספרם הגבוה של הצעירים הפלסטינים שנפגעו בתקריות בששת החודשים האחרונים העלה טענות מצד גורמים ישראליים רבים, כי הפלסטינים שולחים בכוונה ילדים לקו האש, במטרה לזכות באהדה בינלאומית. קבוצת הארגונים שדנה בסוגיה קבעה בוועידה כי "אין כל הוכחה שילדים מגויסים על-ידי הרשות או קבוצות חמושות אחרות בהתקוממות".
"ההערכה היא כי פחות מאחוז אחד מהבוגרים הפלסטינים נטלו חלק פעיל בהתנגשויות עם ישראל. רוב הילדים שנהרגו היו עוברי אורח או צופים מן הצד בהפגנות", אמר רוי מנגובן, מתאם קואליציית הארגונים. חמל אבו ג'אבר, ראש המכון הירדני לדיפלומטיה, אף האשים את ישראל בהפעלת כוח מוגזם נגד ילדים פלסטינים המעורבים "במחאה אזרחית, וחמושים רק באבנים ובתמימות".

המלכה הגיעה

הוועידה אורגנה על מנת לעודד מדינות במזרח התיכון לחתום על אמנה למניעת שימוש בילדים-לוחמים, שאושררה כבר על ידי 75 מדינות בעולם. קואליציית הארגונים קוראת להכיר בשימוש בילדים לוחמים כבפשע מלחמה.
ועידת הארגונים נפתחה על ידי מלכת ירדן, ראניה, שאמרה כי הגיע הזמן "שנפסיק לראות ילדים וילדות בכל יום נושאים נשק כבד יותר מגופם ונלחמים עבור נושאים שהם כלל לא מבינים".
בדיווח שנמסר בוועידה נמסר כי מעל ל-300 אלף ילדים מתחת לגיל 18 נלחמים בימים אלה בעבור 30 מדינות ברחבי העולם, ומיליונים רבים נוספים עוברים הכשרה צבאית בתנועות נוער ובבתי הספר.
קואליציית הארגונים גם טענה שישראל היא מבין המדינות הבודדות שמגייסות לצבא נערים מתחת לגיל 18, וזאת למרות שגיוס החובה בישראל הוא בגיל 18.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לא משתתפים במלחמה? ילדים פלסטינים
צילום: רויטרס
מומלצים