שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים: לא הושגה פריצת דרך בפגישה הביטחונית

לדברי הפלסטינים, בפגישה הביטחונית אמש "הבטיחו הישראלים לשקול את פתיחת המעברים ולהקל בסגר, אך סירבו להתחייב על כך". הפלסטינים דרשו גם להרחיק את הטנקים הישראליים מהכניסות ליישובים הפלסטינים ולהפסיק את מדיניות החיסולים. "הפגישה לא הניבה דבר אבל פגישות כאלה יכולות לתרום לשיפור האווירה בין זרועות הביטחון של שני הצדדים, לקראת אפשרות חידוש המו"מ המדיני", אומרים הפלסטינים

בפגישה הביטחונית אמש (יום ד') בין ישראל לפלסטינים לא הושגה כל פריצת דרך. כך אמרו מקורות פלסטיניים ל-ynet. מהצד הישראלי השתתפו בפגישה סגן הרמטכ"ל משה יעלון, ראש השב"כ אבי דיכטר, אלופי הפיקודים מרכז ודרום, יצחק איתן ודורון אלמוג, וראש אגף תכנון גיורא איילנד.
מקור פלסטיני בכיר אומר כי הפגישה הבטחונית היתה קשה וסוערת. על פי המקור, הנציגים הפלסטינים סירבו ללחוץ את ידיהם של הישראלים. המקור אומר כי "הכדור נמצא כעת במגרש הישראלי".
מפקד הביטחון הלאומי הפלסטיני, עבד אל ראזק מג'איידה, שעמד בראש המשלחה הביטחונית הפלסטינית אמר כי הפלסטינים הציבו לישראל סדרה של דרישות, במרכזן מתן הקלות בסגר, פתיחת המעברים והרחקת הטנקים הישראליים מהכניסות ליישובים הפלסטינים והפסקת החיסולים. לדבריו, אם לא ימולאו התנאים הפלסטיניים, "כל הפגישות העתידיות יהיו ריקות מתוכן".
לדברי מקורות פלסטיניים, הצד הישראלי חזר על עמדותיו כי על הרשות לעצור את אנשי החמאס והג'יהאד איסלמי ולהפסיק את האלימות, במיוחד ירי המרגמות ברצועת עזה.
הפלסטינים אמרו כי בשעה שבפגישה הביטחונית דיברו הישראלים על רגיעה ביטחונית דיברו במקביל הטנקים והמקלעים הישראלים נגד בני העם הפלסטיני.
סאיב עריקאת אמר כי לא חלה שום פריצת דרך בפגישה וכי הפלסטינים מסרבים להפריד בין השיחות הביטחוניות לשיחות המדיניות. מקורות פלסטיניים אומרים כי בפגישה הבטיחו הישראלים לשקול את פתיחת המעברים וההקלות בסגר אך סירבו להתחייב על כך. המקורות אומרים כי הישראלים דורשים תיאום ביטחוני ללא קשר לחידוש ההידברות המדינית, לעומת הקשר שדורשים הפלסטינים בין שני הדברים.
מפקד המודיעין הכללי בעזה, אמין אל הינדי, שהשתתף בפגישה, אמר כי בפגישה הועלו כל הנושאים הביטחוניים האחרונים, במיוחד ההתקפה הישראלית האחרונה על חאן יונס והריסת עשרות בתים. לדבריו, הישראלים סירבו להתנצל על המקרה.
אל הינדי אמר כי שני הצדדים העלו את טענותיהם השונות. לדבריו, הפלסטינים ביקשו הפסקה של ההתקפות הישראליות על מוצבי כוחות הביטחון הפלסטיניים והפסקה של מדיניות החיסולים הישראלית והסרה של הסגר.
לדבריו, הישראלים הבטיחו לאפשר לפועלים לשוב ולעבוד במעברים וכן להגדיל את מספר הנכנסים לישראל. "הישראלים דרשו הפסקה של האלימות, במיוחד של תקריות האש, אמרנו להם שמי שיורה בעיקר ומי שמסלים זה הצבא הישראלי. הפגישות האלה לא הניבו ולא מניבות שום דבר אבל הן יכולות לתרום לשיפור האווירה הביטחונית והאווירה בין זרועות הביטחון של שני הצדדים, לקראת אפשרות חידוש המו"מ המדיני".
ל-ynet נודע כי שני הצדדים סיכמו על קיום פגישה ביטחונית נוספת בתחילת השבוע הבא למרות דברי הפלסטינים כי כל פגישה בעתיד מותנית בצעדי ישראל, בהקלות השונות על האוכלוסייה הפלסטינית ובמילוי הדרישות הפלסטיניות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
עריקאת. לא נפריד בין השיחות הביטחוניות למדיניות
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מהצד הישראלי, ראש השב"כ אבי דיכטר
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים