שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: ה-CIA ימלא תפקיד מפתח במזרח התיכון

ממשל בוש החליט להגביר את המעורבות בסכסוך במזרח התיכון. שר החוץ קולין פאוול הצהיר כי האמריקנים עובדים כעת בניסיון לייצב את המצב הבטחוני ולאחר מכן לחזור לשיחות השלום. "הנושא הזה תופס הרבה מזמנו של הנשיא בוש"

ממשל בוש החליט להגביר את מעורבותו במזרח התיכון ולשם כך מינה את ה-CIA למלא תפקיד מפתח בתהליך.
לאחר ביקורת מצד העולם הערבי על כך שארה"ב משקיפה מהצד על מצב החירום בעזה ובגדה המערבית, מנסה הממשל האמריקני לא רק לגרום להפחתת האלימות באזור אלא אף לחפש דרך לחידוש שיחות השלום.
ה-CIA משמש כעת, כפי שמגדירים זאת גורמים בממשל, כ"מסייע" בין ישראל לפלסטינים. שר החוץ האמריקני, קולין פאוול, הצהיר אמש (יום ד') כי "אנו עובדים כעת במספר מישורים, בשקט, כדי לייצב את המצב הבטחוני".
במסיבת עיתונאים משותפת שערך פאוול עם ראש ממשלת לבנון רפיק חרירי, לאחר פגישתם במשרד החוץ האמריקני, אמר כי "ברגע שנצליח מעט בכיוון הזה, נוכל לסמוך על כך שהמצב הכלכלי ישתפר באזור ואז נוכל לחזור למסלול המשא ומתן".
קצב הנסיונות החדש עתיד לגבור ביום ד' הבא, כאשר יבקר בוושינגטון שר החוץ שמעון פרס וייפגש עם פאוול ונציגי ממשל אחרים.
מאז היכנסו לתפקיד, סבר ממשל בוש כי אין להמשיך במשא ומתן כל עוד נמשכת האלימות בין הצדדים. השינוי בגישה הוא בכך שפאוול לא הדגיש בנאומו כי על האלימות להיפסק לפני שניתן יהיה לחזור לשיחות. עם זאת הוא אמר כי "לא נחזור למסלול עד שתפחת האלימות ונראה התקדמות בנושא זה. אז נוכל להתקדם".
פאוול אמר המימשל החדש מעורב מאוד במצב במזרח התיכון. "התחום הזה גוזל חלק ניכר מזמנו של הנשיא בוש. אנחנו אולי לא יוצאים בכל יום עם כותרות מרעישות בנושא, אך אני מבטיח לכם שאנחנו עובדים קשה מאוד ומאוד מעורבים", אמר שר החוץ.
בינתיים מתחיל ה-CIA למלא תפקיד גדול יותר בקונפליקט במזרח הציכון. "ישראל והפלסטינים מנהלים שיחות בטחוניות בהשתתפות נציג ה-CIA", אמר מרק מנספילד, דובר ה-CIA. מנספילד תיאר את תפקיד הארגון כ"מסייע": "סגן מפקד ה-CIA מאמין כי תפקידנו אינו לערוך משא ומתן או לתווך, תפקידנו הוא לספק מקום מפגש, להזמין את האנשים לפגישות ולארח אותם כצד שאינו מעורב בסכסוך".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ערוץ 2
פאוול. אנחנו מעורבים
צילום ערוץ 2
מומלצים