שתף קטע נבחר

 

האיחוד האירופי מתכנן לנקוט סנקציות נגד ישראל

גורמים באיחוד האירופי מוסרים כי זכויות מסחר מסוימות יילקחו מישראל בגין ה"שימוש המופרז בכוח נגד הפלסטינים". בתוך כך מצהיר שגריר ישראל בפאריס כי הוא מאוכזב מעמדתה של צרפת כלפי ישראל

האיחוד האירופי מתכוון להעניש את ישראל בגלל השימוש בכוח מופרז נגד הפלסטינים וליטול ממנה את הגישה לזכויות המסחר שניתנו לה, כך מדווח היום (ה') העיתון Telegraph.
דיפלומטים מהאיחוד האירופי אישרו כי רוב הסיכויים הם ש-15 שרי החוץ של המדינות החברות באיחוד יסכימו לנקוט פעולה נגד ישראל, בפגישתם שתיערך ב-21 במאי. השרים ימחו על מה שהם מכנים "ביזוי חוקי המקור של השלטון האירופי". מקורות באיחוד מוסרים כי השגריר הישראלי בבריסל, מנסה לקבוע פגישה עם כריס פאטן, הנציב האירופי לענייני חוץ, במטרה למנוע את העונש.
משמעות העונש היא שישראל לא תוכל יותר לייצא סחורות מההתנחלויות, ללא מכס, כאילו מדובר בסחורות המיוצרות בישראל. אם היחסים ימשיכו להידרדר, זה עשוי להוביל לכך שישראל תושעה מהסכם ההתאחדות עם האיחוד האירופי, למרות שכרגע, אין לצעד זה תמיכה רבה באיחוד.
כבר בשבוע שעבר אותת האיחוד על הקו הנוקשה החדש בעת שגינה את "ההתקפה הישראלית על עזה ונגד מטרות בלבנון". דיפלומטים בבריסל אומרים שישראל לא זיהתה בזמן את המעבר של האיחוד האירופי מאיחוד מסחרי, למעצמת-על שאפתנית.
גורמים רשמיים בירושלים הגיבו על האיום בעונש נגד ישראל, ואמרו כי אם אכן ייעשה צעד כזה, הוא יפגע בשאיפת האיחוד האירופי לשמש בתפקיד מרכזי בסכסוך במזרח התיכון, שכן העונש יחזק את דעת הישראלים על כך שאירופה משוחדת נגדם.

צרפת נוקטת חד-צדדיות

שגריר ישראל בפאריס אלי בר נביא האשים את צרפת ב"נקיטת עמדה בסכסוך הערבי-ישראלי", בראיון בעיתון "טריבון ז'ואיב", שייצא לאור השבוע. לדבריו, הצהרותיה של ממשלת צרפת חסרות "ראייה פוליטית כוללת".
"צרפת מאכזבת אותי. לפריז קשרים טובים עם ישראל, כמו עם מדינות ערב, אבל הממשלה
לא מצליחה לקבוע עמדה", אמר השגריר. "לצרפת קשרים טובים בלבנון ובסוריה, והיא יכולה להשפיע שם, אבל היא מגלה חד צדדיות, והצהרותיה חסרות ראייה פוליטית כוללת", אמר בר נביא.
הוא קושר את עמדתה של צרפת ל"לחצים דיפלומטיים, מבוכה מסוימת של אירופה ביחסה לארה"ב וחששה של פאריס לאבד את מעמדה בקרב דעת הקהל הערבית".
השגריר הדגיש ש"הסכמי אוסלו - אבד עליהם הכלח". לדידו, "מה שנשאר הוא ההכרה ההדדית בין הרשות הפלסטינית וישראל. ממשלתי רוצה לגשת לבעיה בצורה הדרגתית, עם הסכמי ביניים שיובילו להסכם כולל בתאריך בלתי ידוע", הסביר. "הקשר עם הרשות הפלסטינית לא מנותק, אבל הגענו לדרגה של אלימות שמעבר לה שיחות גלויות אינן אפשריות, ולא יתקבלו על ידי דעת הקהל הישראלית".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים