שרון: רובינשטיין יקבע, אך אם יסרב - אפנה לבג"צ
ראש הממשלה, אריאל שרון, הודיע, כי מקובלת עליו סמכותו של היועמ"ש להכריע בדבר פגישותיו של בנו, עמרי, עם ערפאת. עם זאת, אם ייתקל בסירוב, יפנה שרון לבג"צ, שידון בנחיצות הביטחונית של השליחות
ראש הממשלה, אריאל שרון, הודיע הבוקר (יום א') לבג"צ, כי בכל פעם שירצה לשלוח את בנו, עמרי, להפגש עם ערפאת, הוא יפנה לקבל את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה לכך.
בהודעת ראש הממשלה נאמר, כי אם יסרב היועץ המשפטי לממשלה לאשר את השליחות, יפנה שרון לבג"צ, כדי שזה ידון בסבירות החלטת היועץ לאור צרכי הביטחון של ישראל.
הודעתו של שרון נמסרה לאחר ששני הצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה ביניהם במהלך סוף השבוע. שרון התנגד להצעת הפשרה שהציע בית המשפט לפיה רובינשטיין יהיה זה שיכריע האם הגיעו צרכי הביטחון לכדי פיקוח נפש המצדיק את שליחותו של הבן עמרי. עם זאת, בהודעתו היום לבג"צ, מקבל שרון את העמדה העקרונית לפיה בסמכותו של היועץ המשפטי להכריע בדבר השליחות, ולפיכך הוא מודיע, שאם רובינשטיין יסרב לאשר את הפגישות, הוא יפנה לבית המשפט, לדיון בהיבט הביטחוני.
בדיון הבוקר הבהירו שופטי בג"צ, כי עמרי שרון יוכל לצאת בשליחות ראש הממשלה רק במקרים חריגים ביותר: "אין שולחים קרובי משפחה, אלא אם כן יודעים שאין לשליח תחליף", אמר השופט אליהו מצא והוסיף: "מזמן מזמן פסו מהארץ אנשים שאין להם תחליף ואני מניח שראש הממשלה מבין את זה. לאור הודעתו איני חושב שיש כאן מחלוקת".
מאוחר יותר היום תעביר פרקליטות המדינה הודעה משלה לבג"צ, ועל יסוד שתי ההודעות ימסרו שלושת השופטים אליהו מצא, יצחק אנגלרד וטובה שטרסברג-כהן, תקדים שיקבע כי הצורך לדון בעתירות מתייתר, וידחו אותן.
העותרים, התנועה לאיכות השילטון, באמצעות עורך הדין ברק כלב, ויו"ר האופוזיציה, ח"כ יוסי שריד, המיוצג על ידי עורכת הדין דפנה הולץ-לכנר, הביעו סיפוק מתוצאות הדיון ומהודעת ראש הממשלה. "חבל רק שנאלצנו להגיע עד הלום כדי שראש הממשלה יבין את העקרון לפיו היועץ המשפטי הוא הסמכות להחליט", אמרה עורכת הדין הולץ-לכנר.
פרקליטו של ראש הממשלה, עורך הדין אהוד סול, הודיע לאחר הדיון כי כבר בימים הקרובים מתכוון ראש הממשלה לפנות לרובינשטיין, כדי שזה יאשר פגישה נוספת בין עמרי שרון לערפאת.
הן שופטי בג"צ והן הצדדים בדיון, הביעו ספק באשר לפתרונה המלא של הבעיה. "לא ירחק היום בו נפגש כאן שוב, הדבר יקרה כנראה בעוד יומיים או שלושה או ארבעה", אמר השופט מצא.
נציין, כי במקרה שיפנה ראש הממשלה לבג"צ בעקבות סירוב של רובינשטיין לאשר את השליחות, הדיון המשפטי יתמקד אך ורק בסבירות החלטתו של רובינשטיין, ולא בסוגיה העקרונית שהתקבלה כבר על ידי ראש הממשלה, לפיה לרובינשטיין יש סמכות להחליט על הצורך בפגישה.