שתף קטע נבחר

 

מבוכה בש"ס: מנהיגי התנועה ישבו עם נשים

מנהיגי תנועת ש"ס, שדאגו להפריד בין גברים לנשים בהילולה בהר מירון, ישבו בעצמם לשולחן אחד עם השרה לימור לבנת ועם נשים נוספות, במהלך סעודה לכבוד ראש הממשלה. אחד מהח"כים של ש"ס: "זה מאוד הפריע לי". אחד מפעילי ש"ס: "מדובר בתקדים שלא מתאים לבני תורה. מעולם לא קרה כזה דבר בש"ס". בכיר בש"ס מגיב: "אנחנו לא פנאטים כמו האשכנזים. אם הרב עובדיה מאשר את זה - אז שכולם יקפצו"

מבוכה בש"ס: שרת החינוך, לימור לבנת, ונשים נוספות ישבו בשולחן אחד עם מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף, ועם אישים נוספים בש"ס, בהם יו"ר התנועה, אלי ישי, וחבר מועצת החכמים, הרב שלום כהן. פעילים בש"ס מתחו ביקורת חריפה על "פריצת גדרי הצניעות" בסעודה.
שלשום בערב (יום ב') ערך הרב עובדיה יוסף סעודה חגיגית לכבוד היבחרו של אריאל שרון לראשות הממשלה. ליד שולחן הכבוד ישבו נשים וגברים יחד; בין הנשים לגברים חצצו יו"ר ש"ס ורעייתו. יתר המוזמנים ישבו בשני שולחנות נפרדים, לנשים ולגברים; ביניהם הוצבה שורת עציצים גדולה שהיוותה מחיצה.
בכירים בש"ס הביעו פליאה על סדר הישיבה. אחד מחברי הכנסת של ש"ס, שנכח באירוע, אמר: "זה מאוד הפריע לי, אולי הרב עובדיה לא שם לב או שלא היה לו נעים להפסיק את זה". פעילים בש"ס התבטאו בחריפות רבה יותר והאשימו את המארגנים בכך שהכשילו את הרב עובדיה. "אנחנו פשוט מתביישים לדבר על זה", אמרו הפעילים, "מדובר בתקדים שלא מתאים לבני תורה. מעולם לא קרה כזה דבר בש"ס - אפילו שרה נתניהו לא ישבה אף פעם בשולחן עם הגברים. הרב עובדיה, בצדק, עשה תיקון גדול לדורות בהילולה במירון בל"ג בעומר, ודאג שיהיו כניסות נפרדות לגברים ולנשים. כאן לא רק שאין כניסות נפרדות, אלא יושבים במשותף".
יש לציין כי רובם המכריע של הנוכחים באירוע סירבו להתרשם מהביקורת ואמרו כי אין בדבר כל פסול. ח"כ נסים זאב אמר: "זה כמו ארוחת ערב שבת משפחתית, שבה יושבים יחד נשים וגברים סביב שולחן אחד. בחתונות ובשמחות עושים הפרדה בגלל הריקודים". בכיר אחר בש"ס אמר: "אנחנו ספרדים, אנחנו לא פנאטים כמו החרדים האשכנזים. אם הרב עובדיה יוסף, פוסק הדור, מאשר את זה - אז שכולם יקפצו".

"בזמן שנשותיכם טועמות מהקוקטייל"

האירוע התקיים במלון ענבל בירושלים, בהשתתפות רוב חברי הכנסת של ש"ס, נשותיהם ואישים פוליטיים החביבים במיוחד על מנהיגה הרוחני של ש"ס, ביניהם יו"ר הכנסת, אברהם בורג, ראש עיריית ירושלים, אהוד אולמרט, והשרים בנימין בן אליעזר, מאיר שטרית, רובי ריבלין, שמואל אביטל, אפרים סנה, לימור לבנת וסילבן שלום, שהגיע מלווה ברעייתו, ג'ודי ניר מוזס שלום.
המארגנים הגדירו את האירוע כמוצלח מאוד, אך מלחמת המחנות בש"ס גרמה לכך שהארוחה החגיגית זכתה לקיתונות של ביקורת בתוך ש"ס. בין היתר הואשמה הנהגת ש"ס בכך ש"ערכה מפגן תמיכה בשרון, ששום ראש ממשלה לפניו לא זכה לו, ובכך סינדלה את עצמה ואת היכולת שלה להמשיך ולאיים בפרישה מהקואליציה בעקבות הקיצוצים בתקציב".
גם מקורבי דרעי טרחו והוציאו בזמן האירוע הודעות בביפרים של העיתונאים ושל חלק מהח"כים, במטרה לפגום בחגיגה. המקורבים כתבו: "בזמן שאתם אוכלים ושותים ומלצרים משרתים אתכם ,נטרקת ללינת לילה דלת הברזל במעשיהו, אחרי אסיר המהפכה היהודית... בזמן שנשותיכם טועמות מהקוקטייל, יפה מרדימה את ילדיה הרכים, וכמדי לילה הם שואלים אותה בעיניים דומעות 'מתי אבא ישוב', ואתם ממשיכים לחגוג - אבל לא לזמן רב". אנשי חצרו של זקן המקובלים, הרב יצחק כדורי, שלא הוזמן לאירוע, ביקשו למסור כי הרב כדורי ממילא לא רצה להגיע. לטענת אנשי חצרו של כדורי, כאשר שמע הרב מעוזרו ש"מדובר בסעודה לכבוד ראש הממשלה ולא בערב של דרשות לכבוד חג מתן תורה, אמר שאין לו מה לעשות שם".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי פי
הרב עובדיה. עשה תיקון גדול
צילום: אי פי
מומלצים