שתף קטע נבחר

ידידנו האטום

ב-"Conelrad" מצדיעים לאהבה שהרעיפה ארה"ב בשנות ה-50 על האנרגיה הגרעינית



פעם היתה תפיסה שכזו, שאנרגיה גרעינית היא דבר טוב ומבורך. משהו שכולנו היינו רוצים בבית. בארה"ב של שנות החמישים נוצרה תרבות שלמה סביב האטום, בעיקר בזכות המלחמה הקרה, במסגרתה התחמשו ארצות הברית וברית המועצות בכל נשק לא-קונבנציונאלי שהן הצליחו להמציא. כחלק מהעלאת המורל הלאומי וככלי למיגור פחדים (מוצדקים לחלוטין) מהאנרגיה החדשה, הממשל האמריקני הציג את האטום כהתגשמות הקדמה וכשיא הטכנולוגיה. המדיומים הבידוריים השונים הצטרפו לחגיגה הגרעינית והפיקו מוצרים נושאי תכנים רדיואקטיביים. היום, באינטרנט של תחילת שנות האלפיים, מסכמים את התקופה הזאת באתר "Conelrad".


"Conelrad" מציע לכם מידע רב ועשיר על כל יצוגי התופעה: סרטים העוסקים באנרגיה הגרעינית, מוזיקה שמוזכרים בה אטומים, תכניות וסרטי טלוויזיה רדיואקטיביים, וסיקורים של מקומות ומתקנים בהם ניתן לסייר, אשר קשורים לנושא. כל ערך מלווה בהסברים ותמונות ולעיתים גם בקבצי וידאו וקול.


אחרי ששוטטתם באתר וספגתם את האווירה המיוננת תוכלו גם אתם לעסוק במחשבה, שאולי עדיף היה להמשיך בתפיסה הנאיבית הזו של השימוש באנרגיה הגרעינית. זה אולי פחות בטוח וידידותי לסביבה, אבל תראו כמה סרטים נעשו אז.

לפנייה לכתב/ת
מומלצים