שתף קטע נבחר

"הבנקים למשכנתאות יצרו ביניהם קרטל"

בבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגד לאומי למשכנתאות בעניין הלוואות בריבית משתנה, טוען התובע כי הבנקים יצרו לעצמם שיטה בה הם יכלו לשנות את מחיר שיעור הריבית לאחר כריתת החוזה, באופן שרירותי ובלא יכולתם של הלווים להשפיע או לחזות מראש את ההחלטה

"הבנקים למשכנתאות יצרו בניהם קרטל בכל הקשור למתן הלוואות בריבית משתנה. הם תיאמו את מחירי ההלוואות ושברו את התחרות בשוק, כך שלווה לא יכול להשוות באיזה בנק יקבל הלוואה זולה יותר".
טענות חמורות אלו נטענו בבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה אתמול נגד בנק לאומי למשכנתאות על סך כ-801 מיליון שקל בגין גביית יתר שגבו וגובים הבנקאים למשכנתאות ובניהם בנק לאומי למשכנתאות מלווי הלוואות בריבית משתנה.
זו הבקשה השלישית לתביעה הייצוגית המוגשת החודש בעניין ריביות משתנות בבנקים למשכנתאות. שתי התביעות הקודמות הוגשו נגד בנק משכן וטפחות.
בתביעה הנוכחית טוען התובע רון ילניק באמצעות עורכי הדין יובל עציוני ואיתי רן, כי בנק לאומי למשכנתאות, כמו יתר הבנקים למשכנתאות, היטעה את הלווים בצורה ממוסדת וגרם להם לחשוב כי הריבית ששילמו בבנק היא אטרקטיבית.
לטענת התובע, הבנקים יצרו לעצמם שיטה בה הם יכולים היו לשנות את מחיר שיעור הריבית לאחר כריתת החוזה, באופן שרירותי ובלא יכולתם של הלווים להשפיע או לחזות מראש את ההחלטה.
לדברי התובע, השיטה "הונדסה" כך שכמעט תמיד ישלם הלווה שיעור ריבית גבוה יותר בתקופת ההלוואה השנייה ואילך, מבלי שהוא ידע על כך. תחת זה נאמר לו, כי יש סיכוי ריאלי שבתקופה השנייה תרד הריבית בה יחוייב מתחת לשיעור הריבית החל על ההלוואה בתקופה הראשונה.
עוד נטען, כי ההלוואות בריבית משתנה הניתנות על ידי הבנקים למשכנתאות הן יקרות ומסוכנות ללווים, ואף גרמו לגביית יתר מחשבונות העו"ש ולהעמקת יתרות החובה ותשלומי הריבית בחשבונות אלה.
התובע טוען עוד, כי השיטה תוכננה כך שהבנקים למשכנתאות יצרו הגבל עסקי והסדר כובל ביניהם, במסגרתו סילקו מהשוק הלוואות משוכללות יותר וזולות יותר ובכך פעלו בניגוד לכללי בנק ישראל. התובע מבקש להצהיר כי למעשה קיים קרטל בין בנק לאומי למשכנתאות לבין בנקים אחרים למשכנתאות.
טרם הוגשה לבית המשפט תגובת הבנק.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חותמים על משכנתא. יש דברים שרק הבנק יודע
מומלצים