שתף קטע נבחר

ועדת החקירה לנושא האלימות הגישה המלצותיה

ועדת החקירה לנושא האלימות בספורט הגישה את המלצותיה. בין השאר קראה הוועדה לחוקק תקנות שיאפשרו הרחקת אוהדים אלימים לשנה מהמגרשים, ולהעניש קבוצות שאוהדיהן יקראו קריאות גזעניות

ועדת החקירה הפרלמנטרית לנושא האלימות בספורט הגישה היום (ד') את דו"ח הביניים שלה. בין ההמלצות: איסור ירידה של קהל לכר הדשא ואיסור השלכת חפצים לזירת אירועי ספורט. הוועדה ממליצה להסמיך את קציני המשטרה להרחיק אוהדים שיפרו את האירועים למשך שנה מהמגרשים. האוהד המורחק יצטרך להתייצב בתחנת המשטרה בעת אירועי הספורט של קבוצתו.
הוועדה התעמקה גם בנושא הגזענות במגרשים. חברי הוועדה המליצו להעניש קבוצות שאוהדיהן ישירו או יקראו קריאות גזעניות. העונש המומלץ הוא משחקי רדיוס או משחקים ללא קהל.
דגש מיוחד הושם על שיפוץ איצטדיוני הכדורגל באופן בטיחותי והולם, שיאפשר צפייה במשחקים ללא סיכונים מיותרים (בתמונה מימין: הגדר הבטיחותית מודגמת באיצטדיון בלומפילד). כאיצטדיון לדוגמה להמחשת ההמלצות נקבע איצטדיון בלומפילד. השיפוץ באיצטדיון יחל ברגע שיימצא המימון המתאים לכך.

וילנאי: "מדובר בתהליך ארוך"

ועדת החקירה לנושא האלימות בספורט הוקמה ב-1 בינואר 2001. הוועדה זירזה את הגשת מסקנותיה לאחר שבחגיגות האליפות האחרונות של מכבי חיפה שני נערים נפצעו קשה, ואחד מהם, אמיר רנד, עדיין מאושפז מחוסר הכרה.
שר הספורט, מתן וילנאי, פתח את מסיבת העיתונאים שבה הוצגו ההמלצות על ידי חבר הכנסת אבשלום (אבו) וילן. וילנאי ציין כי החלק החשוב בעבודה היה הכרה בעובדה שהאלימות אכן קיימת. "היה צריך לשכנע, להכניס לתודעה שיש אלימות במגרשים. זה כבר 50 אחוז מהעבודה", אמר השר. "אבל צריך לזכור שמדובר בתהליך ארוך. רק בתום העונה הבאה נוכל להתחיל להסיק מסקנות ראשונות, ורק ב-2008 נוכל לאמוד את מידת ההצלחה".
וילן עצמו הציג את עיקרי המסקנות. המסקנה הראשונה, אמר וילן, היא עניין החינוך. "האלימות הקשה מתחילה כבר בגילאי ילדים, מגיל תשע או עשר. בעניין זה אנחנו מקבלים את עזרת משרד החינוך. באחד מהסיורים שלנו היינו בוינגייט, בית הספר למורים לחינוך, ושם אין אםילו שעה אחת על אלימות בספורט ועקרונות ההגינות בספורט".
מסקנה חשובה נוספת הייתה לדאוג להקים חוגי אוהדים, שלנציגיהם יהיה פורום שיעבוד מול ההתאחדות. על אותם חוגים יוטל חלק מהאחריות לעניין האלימות. בנוסף, תחודד האחריות של בעלי התפקידים, כמו עסקנים ומאמנים. וילן: "יש להבטיח כי כולם ישאו באחריות אישית על התבטאויותיהם ומעשיהם".

הניסוי הראשוני: בבלומפילד

איצטדיון בלומפילד נבחר להיות כאב טיפוס לתוכנית. הוחלט שהגדרות באיצטדיון יורדו, האיצטדיון ישופץ והוא יהווה מודל למגרשים אחרים. את הגדרות יורידו בשני שלבים, כשבראשון יוחלפו הגדרות לסוג מסוכן פחות, שיאפשר ליושבי השורות הראשונות לברוח בעת המולה, ולאחר מכן יורדו הגדרות לחלוטין. ניר פרצלינה, מנהל בלומפילד אמר כי יחל תהליך הכשרה של סדרנים, שיתמחו בכדורגל. במקביל יוכנסו בכניסות ביקורות ממוחשבות לכרטיסים, כדי למנוע זיופים.
מכבי והפועל תל אביב מסייעות לפרויקט. יו"ר הפועל תל אביב, משה תאומים, שנכח במסיבת העיתונאים, אמר: "עצם העובדה שכל הגורמים חברו יחד, זה נותן תקווה. לגבי המימון, השר וילנאי אמר שידאג לו, זה פרוייקט יקר וחשוב באיצטדיון המרכזי בישראל".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדגמה של הגדר הבטיחותית בבלומפילד
צילום גלי תיבון
"אישי ציבור ישאו באחריות להתבטאויותיהם". פיני גרשון מבקר בוועדת הכנסת למלחמה באלימות
צילום גלי תיבון
מומלצים