שתף קטע נבחר

תקופה טובה לשנאה ברשת

השנה הופיעו יותר אתרי שנאה ויותר משחקים מקוונים המתעדים אלימות בין דתית ובין גזעית, כך לפי מחקר שערך מרכז שמעון ויזנטל

בשנה האחרונה צצו לראשונה אתרי אינטרנט שמגייסים שהידים לפיגועי התאבדות, הופצו יותר משחקים מקוונים שמתעדים אלימות בין דתית ובין גזעית ופעלו יותר אתרים של שנאה גזעית, על פי מרכז שמעון ויזנטל.
מרכז שמעון ויזנטל בלוס אנג'לס, שקרוי על שם צייד הנאצים, עוקב אחר פעילות קבוצות גזעניות ברחבי העולם. במסגרת הדוח השנתי של המרכז על מצב הגזענות והשנאה ברשת, "שנאה דיגיטלית 2002" ("Digital Hate 2002"). במסגרת הדוח, שמופץ בתקליטור, בחנו חוקרי המרכז 25,000 אתרים מדי חודש, וזיהו 3,330 מהם כ"בעיתיים", לעומת 2,600 בשנה הקודמת.
התקליטור "שנאה גזעית 2002", שהופץ לפני מספר שבועות זו השנה הרביעית ברציפות, מתעד יותר מ-200 אתרי אינטרנט המכילים משחקי שנאה מקוונים, ניסיונות לגייס שהידים לפיגועי התאבדות ו"דוגמאות נוספות להתגברות השנאה הגזעית והטרור מאז ה-11 בספטמבר".
התקליטור נשלח לרשויות אכיפת החוק ואישי ציבור, מורים, הורים והתקשורת במערב כדי לסייע להם להבין את תופעת השנאה הדיגיטלית. כדי למנוע הפיכת התקליטור "ללהיט" בקרב קבוצות שנאה, התקליטור השנה אינו כולל קישורים או כתובות אינטרנט, בניגוד לתקליטורים שהופצו בשנים הקודמות.
"אין ספק שקבוצות שנאה משקיעות יותר מאמצים ברשת", אמר הרב אברהם קופר במסיבת עיתונאים לרגל הפצת הדוח השנתי של המרכז, "ההבדל המשמעותי ביותר השנה הוא שאנחנו רואים יותר אתרי אינטרנט שמתייחסים באהדה לפיגועי ההתאבדות ולאלה שעומדים מאחוריהם, מעודדים טרור ומפיצים משחקים מקוונים גזעניים", אמר קופר.
קופר אמר כי הוא וצוותו מוטרדים במיוחד מהמשחק המקוון "Kaboom!" שבו הגולש נכנס לדמותו של מפגע מתאבד שמתרוצץ מעלה מטה ברחוב ותר אחר קהל להתפוצץ בתוכו, על מנת לגרום למספר נפגעים רב ככל שניתן.
משחקים גזעניים אחרים נפוצו בשנה האחרונה ברשת ובהם "טיהור אתני" (Ethnic Cleansing) שהופק על ידי הארגון הגזעני "הברית הלאומית של אמריקה" בעוד משחקים אחרים הציגו דמויות סטריאוטיפיות של כהי עור כמטרות האנושיות שיש לפגוע או לירות בהן.
קופר אמר כי טבעו חוצה הגבולות של האינטרנט מביא ליצירת בריתות מוזרות, בין פעילי ימין קיצוני לקיצוניים איסלמיים לנוכח "האויב היהודי המשותף". למשל, גולשים באירן מגלים עניין בוויליאם פירס, ראש "הברית הלאומית" במערב וירג'יניה, בעוד כתבי הגזען דיוויד דיוק, לשעבר ראש הקו קלאקס קלאן, הופיעו באתרי אינטרנט פקיסטניים.
"קבוצות שבעבר לא יכלו לדעת זו על זו נפגשות באינטרנט", אמר קופר, "הגולשים משתמשים במנועי חיפוש כדי לדעת מי האויב של האויב שלהם". קופר מסר כי ממצאי הדוח האחרון מאשרים כי חל שינוי בטקטיקה של קבוצות גזעניות ברשת.
בעוד בעבר קבוצות השנאה השתמשו ברשת ככלי לגיוס מאמינים ופעילים, כעת הן נעזרות בה כפלטפורמה תעמולתית וככלי להפצת המסרים שלהן לצעירים באמצעות אטרקציות כמו משחקים מקוונים ומוזיקת שנאה להורדה. זאת, על אף שהשנה הופיעו לראשונה אתרים המגייסים שהידים לפיגועי התאבדות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים