שתף קטע נבחר

שכר-דירה באשראי - למי זה כדאי

חברות האשראי החלו להפעיל שירות המאפשר לבצע תשלום שכר דירה בכרטיס אשראי. איך מתבצע התשלום ומי מרוויח מהעניין. שאלות ותשובות

באחרונה התבשרנו שחברות כרטיסי האשראי מאפשרות תשלום שכר-דירה בכרטיסי אשראי. עד היום התנהלו התשלומים בשוק הדירות השכורות בצ'קים, שגרמו לטרחה לא מעטה למשכירים ולשוכרים. ישראכרט החלה להפעיל שירות חדש, המבטיח למשכיר את התשלום לשנה.
גם שתי חברות הויזה, ויזה-כאל ולאומי-קארד, מאפשרות העברה של כסף מכרטיס אשראי לצד שלישי לכל מטרה - גם לתשלום שכר-דירה. בישראכרט מדובר בעיסקת תשלומים לאורך כל השנה, אצל האחרות מדובר בעיסקה חד-פעמית.
חשוב לדעת שכל אחת מ-3 חברות כרטיסי האשראי מאפשרת את השירות למי שמחזיק את כרטיס האשראי של אותה החברה. כלומר, מי שמחזיק כרטיס אשראי של חברה א' יכול להשתמש בשירותים שמציעה אותה החברה בלבד. למי שמחזיק בכרטיסים של כמה חברות, יש אפשרות לבחור בין כמה חלופות.

מהו גובה שכר הדירה המקסימלי שניתן לשלם כל חודש?

ויזה-כאל ולאומי-קארד מאפשרות העברה של עד 5,000 שקל. ישראכרט - עד 6,000 שקל.

האם צריך להציג בפני חברת האשראי את חוזה השכירות?

כדי להצטרף להסדר של ישראכרט, נדרשים השוכר והמשכיר לחתום במשותף על טופס של החברה, אך אין צורך להראות את חוזה השכירות. בחברות הוויזה זה לא רלבנטי, מאחר שמדובר בהעברת תשלום לכל מטרה.

האם כשוכר דירה אני מחויב בעמלה או בריבית כלשהי?

בישראכרט, שוכר הדירה אינו מחויב בעמלה כלשהי או בריבית. העמלה חלה על המשכיר, בשיעור 1.5% על כל סכום שמועבר. סכום ההעברה החודשי המקסימלי עומד כיום על 6,000 שקל. כלומר, על סכום זה נדרש המשכיר לשלם עמלה של 90 שקל - לא זול. השאלה היא מה קורה אם המשכיר יבקש מהשוכר להתחלק בתשלום העמלה שמוטלת עליו. במקרה כזה הדבר נתון למו"מ בין הצדדים.
בחברות הוויזה העמלה חלה על מעביר הכסף, במקרה שלנו - השוכר. בויזה-כאל העמלה המינימלית היא 15 שקל, עד לסכום של 3,000 שקל ולאחר מכן מחויבים בעמלה של 5 שקל על כל 1,000 שקל נוספים. בלאומי-קארד העמלה המינימלית היא 12 שקל בגין העברת 2,000 שקל, ולאחר מכן תוספת תשלום של 6 שקל על כל 1,000 שקל נוספים.

האם ניתן להצמיד את תשלום שכר הדירה לדולר או למדד?

בהסדר של ישראכרט התשלום ייקבע לפי שער הדולר נכון לאותו מועד שנקבע בין הצדדים. ניתן לבחור גם באפשרות של הצמדה למדד או לבחור במסלול שקלי (לא צמוד). לא ניתן להצמיד את התשלום לנוסחא מיוחדת כמו מדד או דולר הגבוה מביניהם. בחברות הוויזה, מאחר שמדובר בעיסקה חד-פעמית, מתקשרים כל חודש לביצוע העיסקה עם הסכום המבוקש לתשלום.

כמשכיר דירה, מה היתרון שלי בביצוע עיסקת שכר-דירה באשראי?

היתרון העיקרי הוא הביטחון בקבלת הכסף. אחרי החתימה על החוזה המשותף ואישור חברת האשראי (בינתיים רק ישראכרט), הופכת החברה לאחראית לגבי יתרת התשלומים מול משכיר הדירה. כלומר, גם אם כרטיס האשראי של השוכר בוטל אחרי ביצוע העיסקה - המשכיר יקבל את כספו.

האם ניתן לבטל את העיסקה?

אם מעוניינים להפסיק את העיסקה לפני תום התקופה, צריכים השוכר והמשכיר לחתום בפני ישראכרט על הפסקת החוזה. בחברות הוויזה - מדובר בהתקשרות חדשה כל חודש ולכן אין בעיה לבטל.

האם ניתן בחודש מסוים לקזז מהסכום המועבר לבעל הדירה (במקרה של החזר הוצאות לשוכר)?

לא ניתן, היות והסכום החודשי נקבע מראש לכל התקופה. זהו חיסרון מסוים לשוכר בעיסקת תשלום שכר הדירה מראש של ישראכרט, שכן שוכרים רבים נוהגים כיום לקזז הוצאות לפני העברת התשלום החודשי.

האם ניתן להעביר את התשלום לבעל-דירה שחשבונו בחו"ל?

אם לבעל הבית יש חשבון בחו"ל - הסדר שכר הדירה לא אקטואלי. ניתן לבצע את העברות כספים רק לחשבונות בנקים בישראל.

בחודש לחוץ במיוחד, האם אוכל לפרוס את תשלום שכר הדירה?

בוויזה-כאל ובלאומי-קארד ניתן לפרוס את סכום החיוב לתשלומים, בדומה להלוואה מחברת אשראי ולשלם ריבית קרדיט. בישראכרט הדבר אינו אפשרי.

ומה בעניין הכוכבים או הנקודות?

בכל החברות העברת הכסף מזכה בצבירת נקודות או כוכבים כמו כל עסקה אחרת בכרטיס אשראי.

האם ניתן לבצע את השירות בדירה שמושכרת למספר שותפים?

בהחלט. כל שותף ישלם בכרטיס האשראי את חלקו בשכר הדירה.






לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישראכרט. חתימה על חוזה
ויזה. העברת כספים לכל מטרה
מומלצים