שתף קטע נבחר

הובאו למנוחות 7 מהרוגי הפיגוע בתל אביב

22 בני אדם נהרגו באחד הפיגועים הקשים ביותר שידעה תל אביב. מרבית ההרוגים ישראלים מאזור המרכז, והשאר אזרחים זרים. כ-50 פצועים נותרו בבתי החולים. ראש הממשלה שרון ביקר את הפצועים בבית החולים בליווי צוות צילום של מטה הבחירות

אתמול (ב') הובאו למנוחות שבעה מהרוגי פיגוע התופת שאירע אתמול בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב. עד כה זוהו 20 מתוך 22 גופות ההרוגים במכון לרפואה משפטית באבו כביר. 13 מתוכם הם אזרחים ישראלים, בהם 8 גברים ו-5 נשים, רובם תושבי המרכז. ההרוגים האחרים הם בעלי אזרחות זרה, כולם גברים.

שרון ביקר את הפצועים, בליווי צוות צילום

נכון לאמש (יום ב'), נותרו מאושפזים 46 פצועים מהפיגוע, בשלושה בתי חולים, מתוכם שמונה במצב קשה והשאר בינוני וקל. בבית החולים "איכילוב" בתל אביב: 3 פצועים קשה, 9 בינוני, 12 קל. ב"וולפסון" בחולון: 1 קשה והשאר בינוני וקל. בבית החולים "שיבא" (תל השומר): 4 קשה, 1 בינוני ו-2 קל. ב"בילינסון" בפתח תקוה: 1 קל עד בינוני ו-4 במצב קל.
ראש הממשלה אריאל שרון ביקר אתמול אצל פצועי הפיגוע בבית החולים איכילוב. במהלך הביקור ליוו את שרון צלמים מטעם מטה הבחירות שלו, אולם בליכוד טענו כי "הצוות עסק בצילום סרט תיעודי על מסע הבחירות".
שרון עצר ליד מיטתו של יבגני שרייבר, שעלה לפני 11 שנים מרוסיה ואיבד את שמיעתו באוזן אחת בעקבות הפיגוע. "אני מרגיש שיכולתי כבר להיות בבית קברות", אמר שרייבר, "יש לי הרבה מזל".
ראש הממשלה השיב: "אנחנו רואים גל חדש של טרור נורא. לא מדובר בדבר חדש. עמדנו בדברים האלה ואני בטוח שגם הפעם ננצח את הטרור". שרייבר ענה: "אני מקווה שאתה עושה משהו עם זה". שרון הגיב: "כשייפסק הטרור נשב ונדבר שלום. זהו טרור אכזרי שלא מבדיל בין ילד, לאישה לגבר, בין אזרח ישראלי לזר והמטרה היא פגיעה בחפים מפשע".

ההערכה: אנשי הפתח באו משכם

במערכת הביטחון מעריכים כי שני המחבלים המתאבדים, אנשי התנזים של הפתח, יצאו מאזור שכם זמן קצר לפני ביצוע הפיגוע.
ראש הממשלה אריאל שרון כינס אתמול בלילה התייעצות ביטחונית בשל האירועים. בעקבות הפיגוע תקפו אתמול בלילה מסוקי קרב של חיל האויר מחרטות מייצרות נשק בעיר עזה. עם זאת, ההערכה היא כי ישראל לא תגיב באופן חריג, בהתאם להבטחתה לממשל האמריקני לא לפגוע במאמצי המלחמה בעיראק.
הפיגוע התרחש שלשום (יום א'), כמה דקות לפני 18:30 בערב: שני המחבלים המתאבדים פוצצו עצמם בזה אחר זה בשני רחובות מקבילים באזור התחנה המרכזית הישנה. האחד התפוצץ במדרחוב נווה שאנן, בפינת רחוב ראש פינה; השני התפוצץ ברחוב הגדוד העברי, המקביל למדרחוב. שני המחבלים נשאו מטענים רבי-עוצמה שהכילו ברגים ואומים ממתכת, שגרמו לנפגעים רבים ולנזק רב לרכוש בסביבה.
"מדובר באזור הומה אדם, עם עובדים זרים רבים", אמר מפקד מחוז תל אביב במשטרה, ניצב יוסי סדבון. לדבריו, באזור היה מספר רב של שוטרים טרם הפיגוע. "עשרות שוטרי מג"ב היו בפעילות פלילית כאן, אבל לא הצלחנו למנוע את הפיגוע". המשטרה מעריכה כי היו למחבלים סייענים שעזרו להם להגיע למקום.

הפתח קיבל אחריות

הרשות הפלסטינית גינתה את הפיגוע, והבטיחה לעשות כל מאמץ כדי לסכל ולעצור את מתכנניו. ועם זאת, גדודי חללי אל אקצה, הזרוע הצבאית של הפתח, נטלו זמן קצר לאחר הפיגוע אחריות, בהודעה בה ציינו כי "מבצעי הפיגוע הם סאמר נורי, בן 19, ובוראק חילפי, בן 21, שניהם תושבי שכם".
אולם אתמול בלילה פורסמה לפתע הודעה נוספת, שבה נטען כי מבצעי הפיגוע מטעם הפתח פעלו על דעת עצמם ולא ייצגו את הארגון. גם אנשי הג'יהאד האיסלאמי נטלו אחריות לפיגוע בשיחות עם כתבים, אולם ראשי התנועה לא ידעו לאשר את מעורבות אנשיהם באירוע.
נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש גינה את הפיגוע בחריפות. דוברת מטעם הבית הלבן אמרה: "יש כאלה שמנסים להכשיל את תהליך השלום, אך הנשיא לא יירתע. לאנשים חפים מפשע יש הזכות לחיות בביטחון". גורמים מדיניים בירושלים אמרו כי "בשל עוצמת הפיגוע נידרש לשקול צעדים נוספים, למרות שהמאבק בטרור מתרחש כל הזמן".

בהכנת הידיעה השתתפו ורד לוביץ', עלי ואקד, סמדר שילוני, פליקס פריש ואפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפיגוע בתל אביב
צילום: רויטרס
צילום: גלי תיבון
הלווייתה של שושנה יוליזרי
צילום: גלי תיבון
צילום: ערוץ 2
ראש הממשלה מבקר בבית החולים
צילום: ערוץ 2
מומלצים