שתף קטע נבחר

צה"ל ירכוש רובי "תבור" מתעש בשיטת ליסינג תפעולי

נכון לעכשיו, לצה"ל אין תקציב לרכישת הרובים. תעש מציעה לממן לצה"ל את הרכישה על-ידי פרישת התשלומים ל-15-10 שנים

צה"ל עומד לרכוש רובי סער חדישים מדגם "תבור", מתוצרת התעשייה הצבאית, בשיטה של ליסינג תפעולי. הדיונים בנושא הגיעו לשלבים מתקדמים. לפני כחודשיים הודיע אלוף יפתח רון-טל, מפקד כוחות היבשה, על כך שהתקציב הקיים אינו מספיק לרכישת רובה התבור. בנובמבר אשתקד החליטה מערכת הביטחון על הצטיידות מבצעית ברובה הסער החדש. אז דובר על הזמנה רב שנתית ראשונה ל-20 אלף רובים בשווי של יותר מ-20 מיליון דולר.
ההערכה היא, כי רק החלטה של צה"ל לרכוש את התבור תאפשר לממש את התוכנית למכירת מפעלי הנשק הקל כחלק מתוכנית הרה-ארגון של תעש.
עתה מציעה תעש לממן לצה"ל את רכישת הרובה. זאת, על-ידי פרישת התשלומים ל-15-10 שנים, כאשר ההסכם יכלול גם תחזוקה של הנשק וכמות רובים חליפית שתועמד לרשות היחידות במקרה הצורך. שיטה מהפכנית זו, שלא הופעלה עד כה על מערכות נשק כמו רובים, ננקטת כדי לאפשר לצה"ל לרכוש את הרובה.
מנכ"ל תעש, ד"ר אודי גנני, אישר אתמול כי מתנהל משא ומתן עם צה"ל על שיטה מיוחדת לאספקת רובי תבור. "אנחנו מנסים חלופות לא מקובלות במקום מכירה ישירה", אמר גנני.
הרובה פותח על-ידי תעש כרובה סער מתקדם לחיל הרגלים. הוא עבר בהצלחה ניסויי שדה בצה"ל, אולם נשארה עדיין הבעיה המרכזית של מחיר הכלי. בעוד שצהל רוכש בארה"ב רובי סער מדגם אמ-16 במחירים סמליים ובכספי הסיוע הביטחוני מארה"ב, רובה תבור יעלה למעלה מ-1,000 דולר בתצורה הבסיסית שלו.
המחיר יכול להגיע לכ-1,700 דולר לרובה עם כל ההתקנים. לתע"ש יש תוכנית לחתום על הסכם שיתוף פעולה עם חברת נשק אמריקנית, כדי להפחית את עלויות הרובה. הסכם מסוג זה יאפשר לתע"ש לייצר חלק מהרובה בארה"ב, ואז לרוכשו בכספי הסיוע הצבאי של ארה"ב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תעשיה הצבאית
מיקרו תבור. חלופות למכירה ישירה
צילום: תעשיה הצבאית
מומלצים