שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    בליינד-דייט עם ברברה

    אחרי שהזן האיטלקי ברברה נפוץ בעולם, הוא עשה עלייה לארץ. ענביו נבצרו ידנית, כמעט ולא התערבו בתהליכי תסיסתו ויישנו אותו 8 חודשים. התוצאה, "רקנאטי ברברה 2003", חביבה להפליא. שלמה פפירבלט טעם והתרשם

    על מדף התענוגות של בולנג'רי צרפתי ממוצע, מונחת כמעט תמיד עוגה-פשטידה צהבהבה, מנוקדת באדום ריחני של דובדבנים אפויים למחצה – קלאפוטי. בשבוע שעבר, כאשר נעצתי את קצה האף בכוס של "רקנאטי ברברה 2003", הציף אותו היין בניחוח דומה כל-כך, ובגעגועים. היתה זאת התחלה חביבה, קבלת פנים בעצם, ליין בכורה העשוי כולו על טהרת הזן האיטלקי ברברה: barbera , כמו ברברי ולא כמו סטרייסנד.

     

    זהו ענב יין אדום, נפוץ במיוחד בפיימונטה, בצפון איטליה – מחוז ששמו מסגיר את מקומו: לרגלי ההרים (האלפים). האיטלקים עשו ממנו בעבר כמויות גדולות של יין שולחני, או את ה"ברברה-אמביל", יין איטלקי אדום מתוק, תוסס קלות. הזן נקלט היטב במקומות שונים בעולם, בקליפורניה, בדרום-אמריקה, באוסטרליה. עכשיו אצלנו, בכרם הנטוע בגובה 800 מטרים, בגליל העליון, ליד קיבוץ מנרה. בצרו את ענביו ידנית, התערבו אך מעט בתהליכי תסיסתו ויישנו אותו 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בנות שנתיים, על מנת שלא לעלות בטעמי עץ חזקים על עדינותו.

     

    התוצאה חביבה להפליא. יש בו רעננות טובה, קלילות מושכת, נגיעתו על החך רכה, הוא ידידותי ונעים מן הרגע הראשון. לבליינד-דייט הזה עם ברברה, יהיה המשך, אנחנו מקווים. 52 שקלים הבקבוק.

     

    זאת רק השנה החמישית מאז הופיע "יקב רקנאטי" בשטח, מאז צץ מבנה האחוזה הנאה שלו באזור התעשייה של עמק חפר, והוא כבר חלק מנוף היין המקומי. שילוב משולש נכון של מוצר הגון, איכות ותמחור הגיוני, עושה את העבודה. בבציר האחרון קלט כ-550 טון ענבים, והוא מייצר שנתית 480 אלף בקבוקים (כ30% לייצוא), 12 יינות שונים, בשלוש סדרות: "יסמין" הבסיסית, "רקנאטי" המוקפדת, "רקנאטי רזרב" המשובחת – ולמעלה, יין הדגל, הבלנד של "רקנאטי ספיישל רזרב", העשוי מן הטובים שבענבים שבכל שנה, וטעימתו היא בדרך-כלל חוויית יין. מן היום הראשון, האיש והטמפרמנט המקצועי מאחורי הניחוחות והטעמים, הוא לואיס פסקו, ביולוג לשעבר, שף לשעבר, בוגר אוניברסיטת דייוויס ליין בקליפורניה, המקבל ביקב את כל הדרוש לו להגשים דרך יין אישית. והוא מצליח.

     

    באותה הזדמנות, נפגש המדור עם יינות נוספים של בציר 2003:

     

    "רקנאטי קברנה-סוביניון" – העשוי מענבי כרמים בגליל העליון ובעמק האלה. הוא מפיץ ניחוחות קלאסיים של הזן, גרגרי יער, מעט שזיף, תבלינים ועישון עדין מעץ החבית. על החך הוא טעים, רך, מעודן ומהדהד. יין אלגנטי למדי. 52 שקלים הבקבוק.

     

    "רקנאטי מרלו" – הוכחה נעימה מאוד לאיכות הבציר של 2003. הענבים מכרמים בגליל ובעמק האלה נתנו יין עם ארומות פרי נהדרות, מתובלות, שזיף ודובדבן בשלים, עם וניל במידה, שריחו מתקתק. שמונה חודשים התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות, והוא עתיד עוד להתפתח בבקבוק, ולצבור עומק. מומלץ. 52 שקלים. מבציר 2004 מונח על השולחן

     

    "רקנאטי סוביניון בלאן 2004" – עשוי ענבי כרם יחיד בסביבת בנימינה, שנבצרו ידנית, ועברו תסיסה קרה ואיטית (ב-11 מעלות). יש לו ניחוחות פרי טובים, הדריים, רעננים, נגיעתו בחך נעימה מאוד, מושכת. 42 שקלים הבקבוק.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    רקנאטי ברברה 2003 - ידידותי ונעים מן הרגע הראשון
    רקנאטי מרלו 2003 - ארומות פרי נהדרות, מתובלות, שזיף ודובדבן בשלים, עם וניל במידה
    לואיס פסקו יין יקבי רקנאטי - מגשים את דרכו האישית ביין
    רקנאטי קברנה סוביניון 2003 - יין אלגנטי למדי
    רקנאטי סוביניון בלאן 2004 - ניחוחות פרי טובים, הדריים ורעננים
    מומלצים