שתף קטע נבחר

אני ספאם פוליטי? בהחלט כן, ולא רק של הגמלאים

אם להאמין לפרסומים, ביום הבחירות יציפו אותנו כל המפלגות בספאם סלולרי ב-SMS, ויקראו לנו לבוא להצביע בשבילן. אבל עד אז, טורחות חלק מהמפלגות לזהם את תיבות הדואר שלנו בספאם רגיל

מערכת הבחירות לכנסת ה-17 היא הראשונה שבה רואים סופסוף שימוש נרחב ברשת. מלבד ספינים פוליטיים על בסיס יומי שמעצבים את אתרי התוכן, והאינפלציה של הבלוגים הפוליטיים, יש גם את הפרסום הוויראלי, ואיך לא: הספאם, דואר הזבל בלתי נמנע.  

 

הזבלנים לא יפסידו, כידוע, אף הזדמנות לעשות כמה שקלים. כולל שכנוע של מועמדים לכנסת לשלם תמורת שיגור תעמולת בחירות לתיבות הדואר שלנו - שזה אולי הדבר הכי טיפשי שיכול מועמד לכנסת לעשות בימים האלה אם הוא רוצה שיהיה לו גם סיכוי להיבחר. זה גם מסוג הדברים שנותנים מושג עם מי יש לנו עסק, כי מי שמנסה להתחבב על הבוחר באמצעות ספאם אומר בזה משהו לא רק על הבורות הטכנולוגית שלו, אלא גם על מידת ההבנה שלו את בוחריו.

 

מי שולח ספאם

 

בינתיים קיבלנו כבר דואר זבל ממפלגת הגימלאים, מחרות, משינוי ומעוד שני גורמים לפחות שלא טרחו להזדהות (להכיר: עבירה פלילית מחוץ לרשת, וסתם התנהגות פסולה כשזה נעשה בתוכה). בשני המקרים הראשונים, כמיטב מסורת הספאם, הדיוק העובדתי והאמת בפרסום לא ממש נר לרגלי הזבלנים.

 

הספאם של חרות, טוען שהם ממשיכיו של ז'בוטינסקי (שבפעם האחרונה שבדקנו, לא הזכיר את חוק פינוי פיצוי בכתביו, אבל כן ייחל לראש-ממשלה ערבי במדינה היהודית). זה של מפלגת הגימלאים טוען ש"עכשיו ברור שמפלגת הגימלאים נכנסת לכנסת", ומציג תוצאות של סקר בו הם לא עוברים את אחוז החסימה.

 

הבלתי מזדהים

 

סר טעם במיוחד הוא הספאם של שינוי, שמשגרת בלי חשבון ובלי אבחנה את הסרטון שפסלה יו"ר וועדת הבחירות ביניש. וישנו גם הספאם הלא-חתום שמפנה לסרטון "כתב אישום - השותפים" (http://mfjfdjs.info/inn). איש לא טרח לחתום עליו, אבל אם היינו צריכים להמר היינו הולכים על מפלגתו של מרזל (אם כי בהשוואה לתעמולת הבחירות שלה, יש לומר, הסרטון הזה עשוי בעדינות מופלגת).

 

דבר ספאם נוסף שקיבלנו הוא הסרטון "מיאו" ("מה זה ההפך משמאלמרט" www.coolstuffisrael.com/miyahoo). גם במקרה זה - סרטון שמההפקה המקצועית שלו ניכר שמישהו שילם עליו, אבל אותו מישהו לא טרח לחתום.

 

העתיד בוויראליים

 

הליכוד, העבודה ועלה ירוק, בחרו בשיטה נפסדת פחות: פרסום ויראלי. במקרה שלהן מדובר באותם סרטונים שמוכרים לצופים בתעמולת הבחירות בטלוויזיה. מה שמעלה שוב לדיון את השאלה - עד כמה תשדירי הבחירות משפיעים. ייתכן בהחלט שהחשיפה שהם מקבלים בדואר האלקטרוני לא נופלת מזו שהם זוכים לה בטלוויזיה.

 

יש להניח שזו הייתה מערכת הבחירות האחרונה שכללה ספאם - בוודאי כזה שאיש לא חתום עליו, ועד הבחירות הבאות מעשים כאלה ייחשבו לעבירה פלילית. גם אם הספאם הפוליטי כשר היום, שימוש בו מספק סיבה טובה לאנשים לא להצביע למפלגה של זבלנים. שמישהו יספר לרפי איתן: לשלוח ספאם לא מוכר. שוב דופקים את הגימלאים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים