שתף קטע נבחר

סלקום רוצה לרכוש את תפוז

חברת סלקום מבצעת בימים האחרונים דיו-דילג'נס לפורטל האינטרנט תפוז, במטרה לרכוש אותו ובכך אולי לחלץ אותו מהקשיים הכספיים בהם הוא נתון; בינתיים מנהלים הצדדים משא ומתן לקראת חתימת עסקה

האם יימצא סוף סוף פתרון לפורטל האינטרנט תפוז, המצוי בתקופה האחרונה בקשיים כספיים? ייתכן שכן.
על פי מידע שהגיע ל-ynet, מנהלת בימים האחרונים חברת סלקום דיו-דליג'נס (בדיקת נאותות) לתפוז, מתוך כוונה לרכוש את השליטה בחברה ולשלבה במסגרת מערכת האינטרנט הסלולרי של סלקום. בשלב זה עדיין לא הושלמה הערכת השווי לתפוז, אולם הצדדים מנהלים מו"מ מתקדם והעסקה אמורה להחתם בזמן הקרוב.
בסלקום מסרו בתגובה לדברים, כי החברה ממשיכה לבחון כמה הצעות שהוגשו לה בתחום האינטרנט ובשלב זה אין לה מה להודיע.
גיא אליאב, מנכ"ל תפוז, אמר בתגובה לדברים: "לא החלה בדיקת נאותות. אנחנו נמצאים במו"מ עם סלקום. בכל מקרה, הסכם עדיין לא נחתם.

סאני מתמהמהת

כזכור, לאחר שבחודשים האחרונים נקלעה תפוז למצוקת מזומנים, היא החלה לנהל מגעים עם חברת התקשורת סאני אלקטרוניקה, בבעלותו של איש העסקים אילן בן דב, שאמורה היתה לרכוש בה את הבעלות המלאה.
סאני, יבואנית ומשווקת הטלפונים הסלולריים של סמסונג, הודיעה בתחילת יולי על התקשרות במזכר הבנות עם בעלי המניות בתפוז, לפיה תרכוש מהם 90% מתפוז תמורת מניות סאני בשווי של 7.2 מיליון דולר, והעברה לתפוז של 70% ממניות החברה הבת אחלה פורטל לישראל.
עם זאת, באוקטובר החליטה סאני לוותר על כוונתה הראשונית ובמקום זאת ביקשה לבצע הקצאה פרטית בסך מיליון דולר, בה יונפקו לה 40%-30% ממניות תפוז, אחזקה שאמורה להפוך אותה לבעלת המניות הגדולה בפורטל. בינתיים גם עסקה זו לא הושלמה ותקופת בדיקת הנאותות הוארכה עד סוף השנה.
שווייה של תפוז, שנאמד בכ-40 מיליון דולר בראשית השנה, ירד בעקבות שינוי תנאי ההתקשרות עם סאני עד לסכום של שלושה מיליון דולר בלבד.

מאיר שמיר מוחק

מעבר לקשיים במו"מ עם סאני, קיבל הפורטל מכה נוספת בדמות מחיקת ההשקעה של מבטח שמיר, שרכשה באוקטובר אשתקד 10% מהמניות וברשותה אופציה לרכישת 10% נוספים.
למרות שבתפוז הכחישו כי החברה עומדת בפני קריסה, הרי שתנאי העסקה עם סאני מעידים על כך. ככל הנראה, מצוקת המזומנים של תפוז נמשכת והחברה מתקיימת בקושי רב מהכנסות של פחות ממיליון שקל בחודש.
אתר תפוז, שער האינטרנט הישראלי, הוקם בנובמבר 1996. האתר הוא רק אחת מהחברות המאוגדות בקבוצת תפוז, במסגרתה פועלות גם החברות זן אינטראקטיב המתמחה בשיווק ופרסום באינטרנט, אינפומדיה העוסקת במסחר B2B.
בתחילת דרכו היה תפוז אחד האתרים הפופולריים בישראל, אך בעוד וואלה מותיר אותו הרחק מאחור ואתרים חדשים, כמו נענע, מושקים, לא השכיל האתר למצוא גוף חזק שיניע אותו קדימה. לאחר משבר אפריל בנאסדא"ק והנטייה לעבור למודל הכנסות ברור, נזקק תפוז באופן נואש למשקיע חיצוני כדי להבטיח את עתידו. בשבועות האחרונים פוטרו מהחברה 7 עובדים וכיום מועסקים בה פחות מ-70 איש.
אחת מנקודות האור היחידות של תפוז בחודשים האחרונים הייתה השקת חנות הספרים המקוונת ibooks בספטמבר, בה שותפה רשת סטימצקי.
עד פרסום הידיעה לא התקבלו תגובותיהם של מאיר שמיר ואילן בן-דב, מנכ"ל סאני.



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סאני ותפוז. העסקה בספק גדול
צילום: ארכיון
סלקום. האם ממנה תבוא הישועה
צילום: ארכיון
מומלצים