שתף קטע נבחר
זירת הקניות

כיצד מטפלים בטפילים בדגים?

 
מהי מחלת ההקסמיטה, האם היא מדבקת וכיצד מטפלים בה? (דני, חולון)

 

טפיל ההקסמיטה הינו הטפיל פרוטזואה בגודל של 7-13 מיקרון. הטפיל פולש למערכות הפנימיות של הדג וגורם להן נזק. בפועל יש יותר מטפיל אחד אשר גורם למחלה זו (Spironucleus Hexamita-Octomitis) והטיפול זהה בכל המקרים.

 

תסמינים חיצוניים על הדג: הדג מרזה, משחיר, צואה לבנה, חוסר תיאבון, לפעמים ניתן לראות "חור בראש".
 
מהלך המחלה: בשלב ראשון הדג אוכל כרגיל אולם ניתן לראות צואה לבנה, רירית. בשלב הזה ניתן לצפות גם לשינוי התנהגותי, הדג יסתתר, סנפירים מקופלים והשחרה של הגוף והסנפירים. לאחר מכן הדג מפסיק לאכול, ירזה, יתחילו לפרוץ חורים בראש, עד מותו.

 

הדבקות: מחלה זו בעיקרון מדבקת ויכולה לתקוף את כל דגי האקווריום. נתגלה כי החיידק נמצא אמפירית בדגים רבים המשמשים נשאים שלו (בעיקר סקלארים) וכאשר תנאי המים מורעים והמערכת החיסונית של הדג נחלשת, הוא תוקף במלוא העוצמה (המחלה נפוצה גם בדיסקוסים).

 

המחלה מדבקת ויש לתת טיפול לכל האקווריום, מאחר והיא מועברת על ידי הצואה ולכן רמת איכות גבוהה של המים ונקיון המיכל הם חיוניים.

 

טיפול: הטיפול מבוסס על אנטיביוטיקה אשר מטפלת בטפילים פנימיים, החומר הפעיל ניקרא "מטרונידזול" ניתן להשיג את הכדור עצמו (תחת השם המסחרי "פלג'ל" או "מטרוג'ל" בבתי המרקחת לאחר קבלת מרשם מהוטרינר). ניתן כמובן לרכוש תרופה מסחרית בחנויות דגי הנוי השונות (כפיר אלפנדרי, מומחה לכימיית המים ופילטרציה, עמותת "אקווה")

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים