שתף קטע נבחר

שילוב מפתיע: דלעת אפויה בסילאן עם רוקפור

רוצים רעיון לתוספת מרשימה שממש קל להכין? לשף ארז קומורובסקי יש בדיוק כזו מנה - קוביות דלעת אפויות עם סילאן ומוגשות עם רוקפור כבשים ואגוזים. חריפות הגבינה משתלבת בצורה מושלמת עם מתיקות הדלעת ועם טעמם של אגוזי המלך הפריכים


(צילום: דן לב)

 

קוביות דלעת אפויות בסילאן בתוספת רוקפור ואגוזים

מתכון של השף ארז קומורובסקי, באדיבות "אגודת הנוקדים"

 

המרכיבים:

1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות (ללא הקליפה והגרעינים)

200 גרם רוקפור כבשים חתוכה לקוביות קטנות

4 כפות סילאן (דבש תמרים)

שמן זית עדין בנדיבות

1/2 כוס יין לבן יבש

1/2כוס אגוזי מלך קלויים

קורט פלפל שאטה

מלח ים גס

 

כלים: תבנית אפייה מחרס 

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את קוביות הדלעת בתבנית חרס. מציפים ביין, סילאן ושמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ים גס ובפלפל שאטה.
  2. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהדלעת רכה ומשחימה. אפשר לערבב את הקוביות באמצע האפייה.
  3. מוציאים מהתנור, מפזרים את קוביות הרוקפור ואת אגוזי המלך הקלויים מלמעלה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד ריינהרץ
מתוקה ובריאה
צילום: אוהד ריינהרץ
מומלצים