שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שילוב מפתיע: דלעת אפויה בסילאן עם רוקפור

    רוצים רעיון לתוספת מרשימה שממש קל להכין? לשף ארז קומורובסקי יש בדיוק כזו מנה - קוביות דלעת אפויות עם סילאן ומוגשות עם רוקפור כבשים ואגוזים. חריפות הגבינה משתלבת בצורה מושלמת עם מתיקות הדלעת ועם טעמם של אגוזי המלך הפריכים


    (צילום: דן לב)

     

    קוביות דלעת אפויות בסילאן בתוספת רוקפור ואגוזים

    מתכון של השף ארז קומורובסקי, באדיבות "אגודת הנוקדים"

     

    המרכיבים:

    1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות (ללא הקליפה והגרעינים)

    200 גרם רוקפור כבשים חתוכה לקוביות קטנות

    4 כפות סילאן (דבש תמרים)

    שמן זית עדין בנדיבות

    1/2 כוס יין לבן יבש

    1/2כוס אגוזי מלך קלויים

    קורט פלפל שאטה

    מלח ים גס

     

    כלים: תבנית אפייה מחרס 

     

    אופן ההכנה:
    1. מניחים את קוביות הדלעת בתבנית חרס. מציפים ביין, סילאן ושמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ים גס ובפלפל שאטה.
    2. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהדלעת רכה ומשחימה. אפשר לערבב את הקוביות באמצע האפייה.
    3. מוציאים מהתנור, מפזרים את קוביות הרוקפור ואת אגוזי המלך הקלויים מלמעלה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אוהד ריינהרץ
    מתוקה ובריאה
    צילום: אוהד ריינהרץ
    מומלצים