אנשי תמנע ל"אולפן שישי": תתנצלו
חברי הקיבוץ הסמוך לפארק תמנע, הנאבקים בהקמתו של כפר הנופש במרכז הפארק, נדהמו מכתבתה של ענת סרגוסטי, שלטענתם אינה מעודכנת ומוטה לטובת יזם הנדל"ן של הפרויקט. עכשיו הם דורשים התנצלות מחברת החדשות
אנשי מטה המחאה של קיבוצניקים מאליפז, המוחים נגד בניית מתחם נופש אקולוגי בתמנע, דורשים מחברת החדשות של ערוץ 2 התנצלות על כתבתה של ענת סרגוסטי, שנכללה במהדרות אולפן שישי בשישי האחרון (ה-29 במרץ). הכתבה עסקה במאבק המתחולל בין שבעה קיבוצניקים ו-27 אלף חותמי עצומה, לבין יזם נדל"ן אחד, יואב איגרא, שמאחוריו רשויות החוק והמועצה האזורית אילות.
כשהכתבה הוצגה על ידי המגיש, יאיר לפיד, הוא הדגיש כי בכוונת הכתבת היתה לעשות "כתבה ירוקה", אולם במהלך הכנתה התברר שהאמת מורכבת יותר ויתכן שהיא מצוייה דווקא בצידו של בעל ההון. יאיר לפיד שיבח את המחאה התל אביבית נגד זיהום הסביבה, משום שהיא "הוכיחה שאכפת לנו". ואז הוסיף ואמר, "השאלה היא מה קורה שאכפת לנו יותר מדי" וטען שנראה כי הקיבוצניקים "טיפסו על הסלע הלא נכון".
במכתב ששלחו היום (ג') אנשי המטה לאבי וייס, המנכ"ל הזמני של חברת החדשות, נכתב כי לדעתם "הכתבה היתה בלתי מקצועית ומוטה באופן לא סביר". אנשי המטה טוענים כי הכתבה נטתה לטובת היזם, הציגה אותם כ"סהרורים" ושודרה ארבעה חודשים אחרי שסוכם שתשודר, ובכך עיכבה את יחסי הציבור למאבק.
"הקריינות המגמתית שליוותה את הכתבה דיבררה את היזם והמועצה האזורית והביאה את טיעוניהם ללא כל סינון, בשיטה של 'חתוך והדבק'" טוענים במטה, "בעוד שהיזם קיבל כתבת תדמית בנוסח ג. יפית, נותרו טיעוניהם של התושבים (שדווקא צולמו באופן נרחב) על רצפת חדר העריכה.
"למעשה, התוצאה הסופית היתה כה חד-צדדית, שכלל לא היה ברור מדוע יש כאן בעיה: בסך הכל החליטו כמה אזרחים משועממים להתנגד לפרוייקט נפלא, ירוק וכשר למהדרין, שקיבל את כל האישורים הדרושים... מצד אחד 'הקיבוצניקים' (סהרוריים, אינטרסנטים, תמהונים המתהדרים באהבת טבע טרנדית ומתחסדת), ומאידך גיסא היזם יפה הבלורית והתואר, מפתח הדרום ומפריח השממה, קורבן תמים של הבון-טון הסביבתי הצבוע".
מה עם החצי השני?
לפי אנשי המטה, נעדרו מהכתבה פרטים חשובים ואחרים שובשו בה. הושמט למשל דבר הזיהום החמור השורר בתחומי המועצה האזורית חבל אילות (שכונתה בכתבה "חלום ירוק"), וכן נשמטה העובדה שזהו המקום היחיד בישראל בו ישנם הרים עצמאיים של אבן חול - ובדיוק במרכז השטח הלא גדול הזה אמורה לקום קריית הנופש. וכן לא הוזכר ש"שביל ישראל", העובר במרכזו של עמק ססגון יוסט לתוואי אחר, במקרה שהמלונות אכן יוקמו.
מאחר ומאז הכנת הכתבה עברו ארבעה חודשים שלמים, לא צוינו בכתבה התפתחויות שאירעו בעת האחרונה. למשל, לא צוין כי נתגלתה סתירה בין התוכנית המקורית שיועדה לשטח - לבין תוכניתו של איגרא. עמותת "אדם טבע ודין" עתרה היום לבית המשפט המחוזי בדיוק בנקודה זו.
כמו כן, אנשי המאבק אינם לבדם במערכה. נראה שהחברה להגנת הטבע עומדת מאחוריהם, לאחר שהכריזה על עמק ססגון כ"סמל למאבק על השטחים הפתוחים בישראל". גם אנשי איכות סביבה בולטים נרתמו לעניין: אורי דביר, עזריה אלון, הגיאולוג פרופ' עמנואל מזור, הזואולוג ומקים החברה להגנת הטבע פרופ' אמוץ זהבי, ורבים רבים אחרים, שחלקם הגישו תצהירים לבית המשפט.
במכתב לאבי וייס כותבים הקיבוצניקים: "לא ייתכן שכתבה שצולמה לפני ארבעה חודשים ולא עודכנה מאז תשודר תחת הכותרת "חדשות". במהלך הזמן שחלף התקשרנו עשרות פעמים לגברת סרגוסטי ולגברת גלובוס כדי לקבל תשובה מתי תשודר הכתבה, ואח"כ גם התרענו, שוב ושוב, גם בפניך, שהכתבה לא מעודכנת.
"עבורכם הכתבה הזו היא עוד אייטם, ויכול להיות שאתם מתייחסים אלינו כאל יתושים טורדניים. עבורנו מדובר במאבק בו אנו משקיעים ימים ולילות, בלי שום אינטרס כלכלי (בניגוד ליזם) אלא רק כדי שאתה וילדיך ואנחנו וילדינו נוכל להמשיך לטייל במקום היפהפה הזה. "אנחנו חושבים שמגיעה לנו התנצלות על פגיעה בשמנו הטוב ועל הטלת ספק בטוהר כוונותינו, ועל ההצגה המגמתית של טענותינו".
מחברת החדשות נמסר בתגובה: "מה שהיה לומר אמרנו בכתבה. הכתבה נעשתה אחרי בדיקה מעמיקה של תהליך אישור המלון שיחות רקע ושיחות למצלמה עם כל הגורמים המעורבים".