שתף קטע נבחר
זירת הקניות

מה עדיף: ספל או כוס חד-פעמית?

מתברר שהתשובה המתבקשת, ספל מקרמיקה או זכוכית, איננה בהכרח נכונה. כן, גם שתיית קפה במשרד היא דילמה סביבתית

קשה, קשה להתנהל בעולם ועל הדרך לתחזק אורח חיים ירוק. קחו למשל פעולה יומיומית כמו שתיית קפה בעבודה. הידעתם שגם לגימה מהנוזל המעורר כרוכה בדילמה סביבתית: האם להשתמש בספל קרמיקה או זכוכית - ואולי עדיף לבחור בכוס חד-פעמית עשויה נייר או קלקר?

 

מתברר שהתשובה המתבקשת, ספל רב-פעמי מקרמיקה או זכוכית, אינה בהכרח התשובה הנכונה. מחקר שנערך בחסות ממשלת הולנד, דווקא נוטה לצדד בכוסות החד-פעמיות. המחקר השווה את האנרגיה המושקעת בייצור ספל קרמיקה לזו המושקעת בייצור כוס קלקר. המסקנה? בכוס הקרמיקה צריך להשתמש כ-1,000 פעם כדי שהאנרגיה שהושקעה בייצורה תשווה לזו שהושקעה בייצור הכוס

החד-פעמית (ובמספרים: אם אתם שותים שתי כוסות קפה ביום בממוצע, ועובדים כ-260 ימים בשנה כמקובל במשק הישראלי, תזדקקו לכמעט ארבע שנות שימוש מלאות בספל).

 

רגע, זה לא הכל. הניקוי היומיומי של כוס הקרמיקה מחייב שימוש במים ובסבון, שוודאי אינו מועיל לסביבה. ואל תשכחו מי רוחץ את הספלים בסוף יום העבודה - עובדי הניקיון, המועסקים לרוב בתנאים נצלניים כעובדי קבלן. בנוסף, האנרגיה הנדרשת לשינוע ושיווק הספלים הרב-פעמיים גבוהה יותר מזו הנדרשת כשמדובר בכוסות חד-פעמיות קלות משקל, אותן ניתן גם למחזר.

 

אלא שאם מוסיפים למשוואה את האנרגיה והזיהום הסביבתי הכרוכים בפינוי הכוסות החד-פעמיות שהושלכו אחרי השימוש, שימוש קבוע - לאורך שנים - בספל קרמיקה אחד, הוא בכל זאת המעשה הנכון. אורח חיים ידידותי לסביבה יעדיף כמעט תמיד שימוש בחפצים רב-פעמיים על פני השימוש בחפצים חד-פעמיים. אלא שיש לנו נטייה לאגור חפצים רבים ומיותרים, במקום לדבוק באחד מהם בלבד. תזכרו את זה בפעם הבאה שאתם מחדשים את מלאי הספלים במשרד.   


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים