7 ישראלים ברשימת 500 האנשים העשירים בעולם
הישראלים הם: שרי אריסון, האחים עופר, גיל שווייד, מריוס נאכט, וקובי ויהודית ריכטר. ביל גייטס שומר על מקומו בראש טבלת העשירים של "פורבס"
שבעה ישראלים נכללים ברשימת 500 האנשים העשירים בעולם, שמפרסם כתב העם "פורבס". הישראלים הם: שרי אריסון, שעומדת בראש אריסון השקעות המעורבת בעיקר בבנק הפועלים, שיכון ובינוי ויורוקום תקשורת (מקום 109); האחים עופר, בעלי החברה לישראל וחברת הספנות רויאל קריביין (מקום 222);, גיל שווייד, מייסד חברת צ'ק-פויינט לאבטחת מידע באינטרנט (מקום 312); מריוס נאכט, שותפו של שווייד בצ'ק-פויינט (מקום 336); וקובי ויהודית ריכטר, בעלי חברת מדינול , שפתיחה מכשיר רפואי שהרשם כפטנט עולמי (מקום 490. שלושת האחרונים צורפו לרשימה רק השנה.
ביל גייטס הוא, כמו בשנה שעברה, האיש העשיר ביותר בעולם. כך קובעת הרשימה המסורתית, שתפורסם בגיליון 9 ביוני של כתב-העת העסקי פורבס בארה"ב.
בהמשך הרשימה, לראשונה זה זמן-מה, נמצא לא איש היי-טק אלא המשקיע האמריקני המפורסם, וורן באפט. האסטרטגיה שלו בתחום ההשקעות הוכיחה את עצמה. האיש, אשר כה מצליח לחזות את השוק (עד כי הוא מכונה האוראקל מאומאהה), הגדיל את הונו האישי בסך 4 מיליארד דולר; הוא "שווה" 32.3 מיליארד דולר.
הישג זה נמוך מ"השווי" של גייטס – אשר איבד כמה מאות מיליונים, ומוערך כיום בסך 58.7 מיליארד דולר (לעומת 60 מיליארד אשתקד).
אשתקד, באפט היה במקום השלישי – אבל ביחד עם המייסד-השותף של Microsoft בארה"ב: פול אלן. השנה, הסכום של אלן (30.4 מיליארד דולר) הספיק לו בשביל לתפוס את אותו מקום.
מי שנעלם מן השלישייה הפותחת, היה מייסד חברת Oracle (תוכנה) בארה"ב, לארי אליסון; ה"שווי" שלו, 26 מיליארד דולר (לעומת 47 מיליארד דולר אשתקד), הביא אותו השנה אל המקום הרביעי.
במקום החמישי – האחים הקמעונאים תיאו וקארל אלברכט מגרמניה; ובמקום השישי – הנסיך עלאוויד בן-טלאל אל-סעוד מערב-הסעודית.
מקומות 7 עד 9 תפוסים בידי יורשי רשת חנויות הכולבו Wall Mart בארה"ב, בני משפחת סאם וואלטון – ועוד שניים מהמשפחה מחזיקים יחדיו במקום עשירי.
על פי ה'פורבס', יש כיום בעולם 538 מיליארדרים, שהונם המשותף מסתכם ב-1.73 טריליון דולר – יותר מהתוצר הלאומי של צרפת. הגיל הממוצע של המיליארדרים הוא 62, ורובם אמריקנים – כולל שמונה מבין עשרת הראשונים. האיש העשיר בעולם שאינו אמריקני הוא המשקיע הסעודי אלואליד בן-טלאל שהונו נאמד ב- 20 מיליארד דולר (מקום שישי). נתונים נוספים: רק 159 מהעשירים צברו את הונם בעצמם ולא ירשו אותו. כל 37 הנשים שברשימה הן יורשות. 32 מהעשירים הם מתחת לגיל 40, 68 אינם נשואים ו 26 לא סיימו קולג'.
בשנה האחרונה צורפו לרשימה 50 מיליארדרים חדשים, מהם, כאמור שלושה מישראל. 91 איש עזבו את הרשימה בעקבות הפסדים. הגדול מכולם הוא דיוויד פילו, שהפסיד 85% מהונו.