"אני חותם היום על כרטיס אָדי בזכותכם, בגלל ynet".
"זה מסוג הבעיות שעוברות לידנו בחיים ביום-יום ואתה אומר, או.קיי, בסדר יש כרגע דברים יותר חשובים ודחופים. לא נתתי את הדעת על הדבר הזה, בעקרון ברמת הרציונאל ובוודאי ברמה הרגשית אתה רוצה לתמוך בדבר הזה, אתה מאמין בתרומת אברים אבל בעצמך לא חשבת על כך. הפרויקט שלכם הביא גם אותי לזה ואני מודה שהעלה את המודעות גם שלי ולכן אני עושה את זה היום".
"אנחנו יושבים כאן באולפני הטלוויזיה בירושלים על הסט של התוכנית שלי. אני גר בתל אביב ועובד בירושלים. 25 שנה על הקו הזה וראיתי על הכביש הזה את כל התאונות מכל הסוגים, כולל כמה תאונות מהקשות שדווחו בתקופה האחרונה, לצערי. זה מסוג הדברים שפותחים לך את הדעת וגורמים לך לחשוב איפה אתה בכל הסיפור הזה מעבר לנהיגה והזהירות והכל, מה זה החיים? איך אפשר להיעזר באחרים בדברים שאתה זקוק להם, ומה אתה יכול לתת לאחרים ביום פקודה?
"אני עושה משהו שהוא מאוד משמעותי ואני אפילו לא יודע אם מישהו ייעזר בתרומה שלי ודבר אחד בטוח, גם אם מישהו ייעזר אני אף פעם לא אדע מזה ועדיין אני רוצה לעשות את זה כי הנה אני תורם משהו מעצמי, אני שותף לנושא הזה של הערבות ההדדית, עשיתי מעשה".
"אין שום ספק שהפרויקט שלכם העלה למודעות את הנושא של תרומת אברים במדינת ישראל, נושא שבאיזשהו מקום בגלל כל מיני בעיות כאלו ואחרות לא קיבל את המקום המגיע והראוי לו. אני חושב שהעשרות האלפים שחתמו מתחילת הפרויקט, זה רק ההתחלה. מעבר לבאזז תקשורתי, אנשים מדברים על זה ומכירים בערך של זה. אנשים שהם מעצבי דעת קהל מדברים ומעלים את החשיבות של הנושא. בנוסף, אמונות מוסכמות שלא כל כך היה להן מקום בקיום שלנו הופרכו בתקופה האחרונה וזוהי רק ההתחלה".
חותמים עכשיו:
פרויקט תורמים לחיים:
"הדוגמאות מדברות בעד עצמן. ראינו בחדשות בשנים האחרונות לא מעט מקרים שבהם תרומות אברים של ערבים שנהרגו, לצערנו, בתאונות, הצילו חיים של יהודים ולהפך. הנושא הזה חייב לחצות את הפער התרבותי, החברתי והפוליטי במדינת ישראל".
"שמחתי לראות בפרויקט אָדי ב –ynet, כמה וכמה אישים מהמגזר הדתי שיצאו בקריאה לחתום על הכרטיס ולאפשר תרומת אברים, מתוך הבנה שהערך הגדול של הצלת חיים ביהדות גובר על קדושת המת עם כל הכבוד. צריך לתת כבוד גדול לאותם חרדים שחיים באמונתם שאסור לגעת בגוף המת או דבקים בנושא של מה מגדיר מוות של אדם. אותם אנשים שאי אפשר להזיז אותם מאמונתם וזה בא אצלם ממקום מאוד עמוק של אמונה דתית, בואו נניח להם".
"אני רוצה להגיד משהו להרבה אנשים כמוני שרצים באותו מרוץ יום-יומי של עשייה, של להספיק דברים, של טיפול בדאגות וטרדות, של הנאות קטנות וגדולות, שכל הזמן חושבים 'כן, יש כל מיני דברים שאנחנו צריכים עוד לעשות'. אז זהו, שאנחנו כן צריכים לעשות, אנחנו כן צריכים לתרום. לאף אחד מאיתנו אין זמן. יש כאלה שיש להם זמן וזה בסדר אבל לכל אלה שאין להם זמן אין להם את המשאב הזה של לקום ולעשות את הפעולה האקטיבית של עזרה לזולת, של סיוע, של התנדבות, בואו תחתמו על כרטיס אָדי, לעולם לא תדעו שעזרתם למישהו אבל תדעו שאפשרתם את זה ותלכו בהרגשה שעשיתם את ההבדל".
רוצים לראות מי עוד חתם על כרטיס אדי ומפציר גם בכם להציל חיים? לחצו כאן