חיסנתם את הכלב שלכם והרופא החדיר לו שבב זיהוי. השבב מכיל, בין היתר, את שמכם, כתובתכם ומספר הטלפון שלכם.
משרד החקלאות הודיע היום (ג') כי הפרטים הללו יישמרו במאגר רישום הכלבים הארצי, וייחשפו לציבור הרחב רק בעוד שנתיים. בפרק הזמן הזה יכול, מי שרוצה בכך, לבקש שהפרטים שלו יישארו חסויים גם אחרי 2012 (אך גלויים רק לווטרינר של הרשות המקומית).
באתר המרכז הארצי לרישום כלבים של משרד החקלאות והשירותים הווטרינריים רשומים כיום 395,471 כלבים ומוצגים בו פרטי בעליהם - שם מלא וכתובת מגורים, ופרטים על הכלב - שמו, מינו, תאריך הלידה שלו, מועד החיסון האחרון, האם עוקר או סורס והאם הוא מוגדר מסוכן.
"הפרטים הרשומים במרכז הרישום מאפשרים לציבור, לעמותות למען בעלי חיים ולרשויות הווטרינריות העירוניות לאתר את בעליהם של כלבים משוטטים, שאבדו ולהשיבם לבעליהם", הסבירו במשרד החקלאות. "במקרה של נשיכה או תקיפה, ישנה אפשרות לברר את פרטי הכלב (בעזרת קורא שבבים אצל הווטרינר), ולדעת מי בעליו, האם רישיונו של הכלב והחיסון שלו נגד כלבת בתוקף".
ביוני 2007 חשף ynet לראשונה כי באתר נמצאים, לצד הפרטים האמורים, גם מספרי הטלפון של בעלי הכלבים. הפרטים היו חשופים לכל ובאמצעות חיפוש פשוט ניתן היה לדעת את כתובתו, מספר הטלפון ומספר הזהות של כל בעל כלב שנושא שבב זיהוי בישראל.
עוד כתבות בנושא:
הפגיעה בפרטיות עוררה סערה, ובעקבות התערבות ועדת הכלכלה בכנסת הסתיר משרד החקלאות את מספרי הזהות ומספרי הטלפון באתר. אלא שהוועדה קבעה שההסתרה הזו תהיה זמנית, והורתה למשרד החקלאות להערך טכנולוגית להציג מחדש את הפרטים באתר, בטענה ש"האינטרס הציבורי ליצור מאגר מידע אמין ונגיש לציבור, גובר על אינטרס צנעת הפרט".
לפיכך הוחלט על פרק זמן של שנתיים, במהלכו יוכל מי שירצה להבטיח שפרטיו לא יהיו חשופים לעיני כל, אלא רק לרשויות הרשמיות של המדינה - במקרה הזה לווטרינר של הרשות המקומית. עם זאת, יצוין כי הצגת מספרי הטלפון באתר תקל על וטרינרים לאתר את בעליהם של כלבים אבודים, משוטטים או כלבים שתקפו גם בסופי שבוע או חגים - אז הווטרינר של הרשות המקומית אינו זמין.
לא מעוניינים שמספר הטלפון שלכם יהיה גלוי לעיון הציבור? ניתן לעשות זאת בדרכים הבאות: