שתף קטע נבחר

אתר נובח אינו נושך? פרטי בעלי כלבים גלויים לכל

חיפוש פשוט באתר המרכז הארצי לרישום כלבים, מניב לא רק את מספר שבב הזיהוי שלהם, אלא גם את הכתובת ותעודת הזהות של בעליהם. "האינטרס הציבורי לספק מידע אמין גובר על אינטרס צנעת הפרט", מסבירים במשרד החקלאות המפעיל את האתר

ספק אם למעלה מ-250,000 בעלי כלבים בישראל, שדאגו לשבב את חיות המחמד שלהם, יודעים כי פרטיהם המלאים חשופים לעיני כל גולש. מדיווח שהגיע ל-ynet עולה כי חיפוש פשוט באתר המרכז הארצי לרישום כלבים, שמפעילים משרד החקלאות והשירותים הווטרינריים, יניב לא רק את כתובתם - אלא גם את מספר תעודת הזהות של בעלי הכלבים. וכן, הכל בחסות החוק.

 

"כשהייתי אצל הווטרינר בביקור שגרתי עם הכלב שלי שאלו אותי אם יש לו שבב זיהוי, והמליצו לי לבדוק את מהימנות ועדכניות המידע שבשבב במאגר הארצי", אומר שי דרורי מגני תקווה. "הגעתי לאתר בו מצאתי לא רק את הפרטים של הכלב, אלא גם את מספר תעודת הזהות שלי, כתובתי ואפילו את שם הרופא שחיסן אותו", הוא ממשיך. "נכון, זה חוקי, אבל האתר אמור לשמש וטרינרים. לאדם פרטי ממילא אין מיכשור לקריאת השבבים, אז למה אין הגנה על הפרטיות שלנו?", הוא תוהה. "אפילו הווטרינר לי היה המום שאפשר למצוא את המידע בכזו קלות".  

 

לצד שמותיהם של הכלב ובעליו באתר מצוינים גם מינו, תאריך הלידה שלו ומועד החיסון האחרון, האם הכלב מוגדר כמסוכן ומתי עבר ניתוח עיקור או סירוס. סביר להניח שלכלבים לא מפריעה פומביות הנתונים, אך ספק אם בעליהם, בהם

סלבריטאים ואנשי ציבור, ישמחו בחשיפת כתובתם. הווטרינרים עימם שוחחנו אכן מכירים את האתר, אך הנגישות למידע הרגיש הפתיעה אותם. "למה שאחשוף את מספר תעודת הזיהוי שלי לציבור? זה מידע אישי", אומר וטרינר שהעדיף להישאר בעילום שם.

 

בתגובה נמסר ממשרד החקלאות כי, "המרכז הארצי לרישום כלבים הוקם על-מנת להסדיר את הפיקוח על כלבים במדינה וליצור מאגר נתונים אחד, כלל ארצי, הכולל בתוכו את פרטי כל הכלבים הרשומים בארץ. המאגר מאפשר לעקוב אחר הכלבים מבחינה בריאותית, אחר עיקורם וסירוסם, ולדעת אם הינם משתייכים לקבוצת הכלבים המסוכנים".

 

לדברי אנשי המשרד, "החוק להסדרת הפיקוח על כלבים מונה בבירור את הפרטים שצריכים להופיע במאגר, כדוגמת שם וכתובת. נושא הפרטים האישיים נידון בוועדת הכלכלה של הכנסת בעת אישור החוק. כל המשרדים הרלוונטיים וחברי הוועדה נתנו את דעתם בנושא, ולבסוף הוחלט כי האינטרס הציבורי ליצור מאגר מידע אמין ונגיש לציבור גובר על אינטרס צנעת הפרט".

 

המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים