מהומות במצרים - כל הדיווחים ב-ynet:
השר, חבר קבינט, אמר את הדברים בעילום שם לפני ההסלמה בהפגנות אתמול, ולפני הנחייתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לשריו שלא להתייחס למתרחש במצרים.
"עלינו להסתכל לעבר העתיד", אמר והבהיר שעל אף שיותר נוח להתמודד עם שליט חזק בקהיר ועם מלך בעמאן, עדיף לחיות בשכנות לדמוקרטיות, "בגלל שדמוקרטיות לא יוזמות מלחמות". עם זאת, הוא ציין כי "לא
בטוח שהגיע הזמן שהאזור הערבי יעבור תהליך של דמוקרטיזציה".
במהלך הראיון הזכיר השר הישראלי את התקדים של עזה שבו שאלו את האזרחים מה הם רוצים - וחמאס עלה לשלטון. הוא טען כי במדינות ערב דרוש תהליך ארוך יותר של דמוקרטיזציה, שבמקביל אליו מתקיימות רפורמות חינוכיות שיעודדו בחירה של גורמים מתונים.
"אתה לא יכול לעשות את זה עם קיום בחירות, במיוחד במצב הנוכחי שבו גורמים קיצוניים, במיוחד ארגונים איסלאמיים, יכולים לנצל את המצב", הסביר השר הישראלי.