המהומות בסוריה - כתבות אחרונות
נאמניו של אסד, רובם מחטיבה 12 המשוריינת, פשטו עם כוחות טנקים רבים על בוסרה אל-חריר. הקרב עם עריקי הצבא מתנהל בצפון העיר, אזור הררי וסלעי, שבו מסתתרים העריקים ומוציאים ממנו תקיפות על קווי אספקה של הצבא.
קרב נוסף בין מתנגדי המשטר בדמשק לבין נאמני אסד מתנהל בעיר לוג'ח. "לוג'ח הפכה למקום בטוח עבור העריקים משום שקשה מאוד לטנקים ולחיל רגלים לחדור אליה. באזור קיימות מערות רבות ומעברים סודיים, והוא משתרע כל הדרך עד לפרברי דמשק", אמר אבו עומר, אחד מהפעילים למען הדמוקרטיה בעיר איסרה.
חדשות נוספות מהעולם הגדול:
המחאה העממית שפרצה לפני תשעה חודשים נגד משטר אסד הפכה יותר ויותר אלימה מצד כוחותיו של הנשיא הסורי. אם זאת, גם מתנגדי המשטר לא טומנים ידם בצלחת - מפגינים החלו לשאת נשק ועריקי הצבא מגבירים את התקיפות החמושות נגד כוחות הביטחון המקומיים.
ארגון האו"ם מסר כי יותר מ-4,000 בני אדם נהרגו מאז פרוץ המחאה באמצע חודש מרס.
ביום שישי האחרון נהרגו בסוריה יותר מ-40 מפגינים בעימותים עם כוחות הביטחון. תושב חומס סיפר כי "חמושים נסעו ברחובות העיר וירו על העוברים והשבים באופן אקראי". תקוותו של רב סרן חיתאם אמחאמד, קצין שערק מהצבא, היא שהעריקים, ההולכים ומתרבים, יפילו את המשטר. לדבריו, כל יום מסתכנים עוד חיילים לשעבר וחוצים את הגבול ללבנון כדי להצטרף לצבא סוריה החופשית.
אשתו של אמחאמד שייכת לפלג העלווי באיסלאם התומך בנשיא בשאר אסד, והיא מאוד לא מרוצה מהצטרפותו של בעלה לתנועת ההתנגדות נגד המשטר במדינה.
רב סרן אמחאמד נחוש להמשיך במאבק, על אף שהוא יודע שהדרך הזאת עלולה להוביל למלחמת אזרחים במדינה כולה, וגם לאובדן משפחתו. "אני מרגיש שכבר איבדתי אותם" הוא אמר, "ואני חושש לשלומם, ולכן אני בוכה כל יום".
Read this article in English