חדשות נוספות מהעולם הגדול:
עלוואדי, אם לחמישה ילדים, אושפזה בבית החולים לאחר שבתה בת ה-17 פטימה אל חימידי מצאה אותה חסרת הכרה ביום רביעי בבית המשפחה. כך מסר חוקר המשטרה סטיב שאקווסקי. אתמול נותקה עלוואדי ממכשירי ההחייאה בבית החולים והלכה לעולמה. בתה סיפרה לערוץ הטלוויזיה KUSI-TV שאמה הוכתה בראשה כמה פעמים במוט ברזל ושבפתק שהונח לא רחוק ממנה נכתב: "זו הארץ שלנו. שובו בחזרה לארצכם, טרוריסטים שכמותכם".
"לקחתם ממני את אמי. לקחתם ממני את החברה הכי טובה שלי. למה? למה עשיתם את זה?", שאלה פטימה בבכי. המשטרה המקומית מסרה כי שבוע קודם לכן קיבלה המשפחה ממוצא עיראקי פתק דומה אך לא דיווחה עליו לרשויות. פטימה סיפרה שאמה התעלמה מהפתק הראשון שקיבלה בתואנה שמדובר במתיחה של ילדים.
חבר של המשפחה, סורה אלזאידי, סיפר כי התקיפה אירעה ככל הנראה בעת שהאב לקח את ילדיו הקטנים לבית הספר. בראיון לעיתון בסן דייגו הוא סיפר שמשפחתה של עלוואדי היגרה מעיראק לארה"ב באמצע שנות ה-90 וכי מדובר ב"משפחה צנועה ומכובדת" וששיימה נהגה לעטות על ראשה רעלה. "פשע שנאה הוא כיוון חקירה אחד מבין כמה אפשרויות", אמר חוקר המשטרה מרק קויט.
משפחתה של עלוואדי מתגוררת בסן דייגו זה שבועות ספורים לאחר שעברה אליה ממישיגן. חניף מוהבי, מנהל ארגון ליחסים אמריקניים-איסלאמיים, אמר בתגובה למותה של עלוואדי: "הקהילה המוסלמית מתמודדת עם אפליה רבה, מקרי שנאה ולא תמיד מדווחת עליהם. הם חייבים לקחת ברצינות את האירועים האלה ובפירוש לפנות לרשויות לאכיפת החוק".