חברת הציוד הרפואי האמריקאית קרפיוז'ן (CareFusion) תשקיע 100 מיליון דולר בחברה הישראלית קיסריה אלקטרוניקה רפואית (CME). כך הודיעה החברה האמריקאית היום אחר הצהריים (ב'). ההשקעה תתבצע תמורת 40% ממניות החברה, עסקה שמשקפת ל-CME שווי של 250 מיליון דולר.
המניות נקנו מידיהם של בעלי החברה, בני הזוג צבי וענת ברק - שהחזיקו טרם הרכישה 50% ממניות החברה כל אחד.
CME פעילה זה שני עשורים במשרדים בקיסריה ובגרמניה. החברה שומרת בקנאיות על פרטיותיה ולפי מאגר המידע IVC היא מעסיקה כ-10 עובדים בישראל. החברה מפתחת משאבות אינפוזיה ומזרקים וציוד מתכלה לבתי חולים.
CareFusion האמריקאית מייצרת גם היא ציוד רפואי הכולל לא רק מוצרי אינפוזיה, אלא גם מכונות הנשמה ומוצרי תוכנה רפואיים. לפני כחודש רכשה את Signs Vital שעוסקת במוצרי הנשמה והרדמה לבתי חולים בסכום של כ-500 מיליון דולר.
את העסקה הובילה חטיבת המיזוגים והרכישות של לאומי פרטנרס, בראשות עודד טל, סמנכ"ל בחברה.