שתף קטע נבחר

אקזיט: סולוטו נמכרה ב-130 מיליון דולר

אחד מהסטארט-אפים הישראלים הידועים, שבעיני רבים מסמל את "אומת הסטארט־אפ", נרכש ע"י אשוריון האמריקנית. המנכ"ל תומר דביר: "כל העובדים נשארים, נמשיך לגדול". בעבר כיהן נפתלי בנט כמנכ"ל החברה

שרשרת האקזיטים הישראלים אינה נפסקת: ל"ידיעות אחרונות" נודע כי חברת אשוריון ‭(Asurion)‬ האמריקנית רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי סולוטו בסכום המוערך ב-130 מיליון דולר.

 

אקזיט - כתבות נוספות בנושא:

 

העובדים התבשרו אתמול (ג') על הרכישה, וההודעה הרשמית צפויה לצאת היום. בסולוטו סירבו למסור את פרטי העיסקה. סולוטו, שמעסיקה כ-40 עובדים בשדרות רוטשילד בתל-אביב, תהפוך למרכז הפיתוח של אשוריון בישראל. עבור אשוריון, שעוסקת בשירותי תמיכה ותיקונים למכשירי סלולר, זו הרכישה הראשונה בישראל.

 

עובדי סולוטו ()
עובדי סולוטו

 

סולוטו הוקמה ב-2008 על ידי תומר דביר וישי גרין. דביר משמש כיום מנכ"ל החברה, ואילו גרין עזב בשנה שעברה כדי להקים סטארט-אפ נוסף. אחד הבכירים הבולטים בחברה לאורך השנים היה רועי אדלר, סמנכ"ל המוצרים, שעזב אף הוא את החברה לפני חודשיים. מנכ"ל הפיתוח הוא עמרי חיים.

 

סולוטו היא אחד מהסטארט-אפים הישראלים הידועים, שהפך במידה רבה בעיני רבים לסמל של "אומת הסטארט-אפ‭."‬ בשנת 2010 החברה זכתה בתחרות הסטארטאפים היוקרתית "טקראנץ' דיסראפט‭,"‬ מה שהקנה לה פרסום עולמי. הזכייה תועדה בין השאר בסדרת הריאליטי "מחוברים‭,"‬ בה השתתף גרין. למשך חודשים ספורים, בשנת 2009, כיהן נפתלי בנט, שלימים יהיה שר הכלכלה, כמנכ"ל החברה.

 

המוצר המקורי היה תוכנת מחשב שנועדה לטיפול בתקלות ושיפור ביצועי המחשב. עם הזמן שינתה כיווניים עסקיים והשיקה שירותי המאפשר לנהל, לפתור תקלות ולתמוך מרחוק במחשבים ובמכשירים ניידים.

 

המרוויחים העיקריים מהמכירה הם דביר וגרין שצפויים לקבל כ-13 מיליון דולר כל אחד. מרוויחים נוספים הם המשקיעים, ביניהן קרנות גיזה, בסמר ואינוביישן אינדיברס של אריק שמידט, יו"ר גוגל. החברה גייסה כ-18 מיליון דולר עד היום. "זו רק ההתחלה‭,"‬ אמר אתמול המנכ"ל דביר. "כל העובדים ממשיכים, ואנו מתכוונים רק לגדול. אנחנו מביאים לארץ את אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, שהופכת למעסיק משמעותי בישראל, תשלם כאן מס ותפתח מרכז פיתוח וחדשנות שיעסיק עוד מאות אנשים בתל-אביב. הם בונים עלינו כעל 'רוח הסטארט-אפ' שלהם. אם עד עכשיו עבדנו עם מיליוני משתמשים, כעת נעבוד עם עשרות מיליונים. אנחנו מאוד מתרגשים, בעיקר מזה שהם אוהבים את השירות שלנו ורוצים להקים מרכז פיתוח‭."‬

 

אתה בן 33 ועכשיו אתה עשיר יותר ממה שאי פעם דמיינת.

 

דביר: "כשהתחלתי את המסע הזה, המטרה שלי לא היתה כסף אלא להשפיע על אנשים. החלום שלי היה לגרום לעולם המבלבל הזה של טכנולוגיה להפוך למשהו נעים ונגיש יותר. אני לא חושב שמשהו הולך להשתנות בחיים שלי בעקבות זה. מחר בבוקר אני מגיע לעבודה כרגיל עם טי שירט של סולוטו‭."‬

 

לדברי דביר, אשוריון חקרה במשך שנה את כל החברות הכי גדולות ומפורסמות בתחומים האלה ולבסוף בחרה בסולוטו. "הם פנו אלינו במייל – בהתחלה אפילו לא התייחסתי למייל הזה ברצינות והעברתי אותו למישהו‭,"‬ הוא מספר. "הבנו שמדובר בחברה ובאנשים שהמטרה שלהם זה לגרום לאנשים ליהנות מטכנולוגיה. מהרגע הראשון היה לנו חיבור טוב איתם. אנחנו מצטרפים לארגון שהמטרה שלו והלקוחות שלו יהיו מאושרים יותר. אנחנו לא רוצים להיעלם: סולוטו לא הולכת להיעלם גם כמותג‭."‬

 

יו"ר אשוריון: אהבנו  את מה שהם עושים 

יו"ר אשוריון, קווין טאוויל, אמר ל"ידיעות אחרונות‭:"‬ "שמענו על החברה לראשונה כשזכתה בטקראנץ' דיסראפט. עקבנו אחריהם וראינו את ההתקדמות, אהבנו מה שהם עושים – להפוך את הטכנולוגיה לנגישה ולפשט אותה עבור משתמשים יומיומיים‭."‬ טאוויל מסביר כי כיום אשוריון מעסיקה נציגים שתומכים בבעלי מחשבים וטלפונים בבעיות שונות שיש להם, ואילו הטכנולוגיה של סולוטו תסייע בכך. "הפלטפורמה שלהם תאפשר לנו לפתור את הבעיות בצורה מהירה ויעילה".

 

הכתבה המלאה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים