עוד חדשות בעולם:
דיווח באיראן: חייזרים נאצים שולטים בארה"ב
"ממציא הקלצ'ניקוב חש אשמה על הקורבנות" מחאה נגד הטרור: "פצצה מהלכת" בלב ביירות
"מדיקר", תוכנית ביטוח רפואית במימון המדינה לבני 65 ומעלה, נענתה לבקשת 474 אלף בני אדם וסיפקה להם בין השנים 2011-2006 משאבות ואקום שעלותן הכוללת נאמדה ב-172 מיליון דולרים. משאבות מסוג זה הן בין הטיפולים המעטים שיש לבעיות זקפה.על פי הדו"ח, התשלומים במסגרת תוכנית "מדיקר" גבוהים בהרבה מאלו שאינם מבוטחים בתוכנית. "מדיקר משלמת כפליים לספקים מאשר המחלקה לענייני גמלאים או אזרחים פרטיים שיכולים לקנות את המוצרים באינטרנט", צוין בדו"ח.
ממשל ארה"ב היה יכול לחסוך 84 מיליון דולרים, אם המבוטחים היו קונים את המשאבות שלא דרך הספקים של "מדיקר", אלא באופן פרטי בחנויות או באינטרנט. בן דומנש, חבר במכון הארטלנד שמתמחה במדיניות ציבורית, מתח ביקורת על תוכנית "מדיקר" ותהה: "האם אנו לא צריכים להתמקד בטיפולים מצילי חיים ובציוד מאשר בהשקעה במשאבות פין המשפרות את חייהם של הגמלאים? אם יש גמלאים שבאמת רוצים משאבה כזו, שיקנו אותה בעצמם, הם לא צריכים לשלוח את החשבון לאזרחי ארה"ב".
בזבוז כספי הציבור מצד הממשלה היה סוגיית ליבה בשיחות על תקציב ארה"ב לשנתיים הקרובות. הרפובליקנים והדמוקרטים התגוששו זה עם זה תקופה ארוכה והממשל אף הושבת בניסיון להפעיל לחץ על נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ולגרום לו לסגת מתוכנית הבריאות הקרויה על שמו.