<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
מדובר בצעד יוצא דופן שבו נוקט המשרד נגד גילויי הגזענות בחינוך החרדי, ובכוונתו ללוות באופן חריג את הליך הקבלה החוזר ולפקח עליו מקרוב, על מנת להבטיח כי הבחינות ושיטת הסינון הינם אחידים ושוויוניים. כן ייבחן המשך העסקתה של מנהלת המוסד, לאחר שימוע שנערך לה באחרונה.
קראו עוד בערוץ יהדות:
התערבות משרד החינוך באה לאחר שקיבל לידיו נתונים ולפיהם כל 25 המועמדות שמוצאן אשכנזי התקבלו לסמינר (המקביל לתיכון) לקראת שנת הלימודים התשע"ה, בעוד שמקרב בנות עדות המזרח התקבלו רק 5 מתוך 94 (!)בוגרות כיתה ח' שנרשמו. 89 נדחו. בסך הכל ביקשו להתקבל למוסד 119 בנות, מהן נבחרו 30 - 83% אשכנזיות.
בתחילה הורה משרד החינוך על השהיית השיבוץ עד לבירור הנושא. בתום בדיקה שכללה, כאמור,
גם את השימוע למנהלת - הוא הודיע היום על ההחלטה הדרמטית.
גורם במשרד אמר ל-ynet: "הבטחנו לגלות אפס סובלנות נגד אפליה - ואנחנו מקיימים. חשוב מאוד שמחד גיסא, מנהלי מוסדות החינוך יבינו שאנחנו מתכוונים למה שאנחנו אומרים – ושמאידך גיסא, ההורים ידעו שהם מוזמנים לפנות אלינו ולהתלונן במקרים של אפליה על בסיס עדתי או אחר - ואנו נטפל במסירות בפנייתם".
עו"ד יואב ללום מעמותת "נוער כהלכה", אמר כי "משרד החינוך עשה צעד חשוב כאשר ביטל את ההליך הפסול והמפלה של הרישום, שבו היה רישום נפרד לספרדיות ואשכנזיות. אני קורא למשרד להטיל על המנהלת המפלה הזו סנקציה אישית משמעותית, למען ישמעו ויראו - ולמען לא תהיה קלה בעיני אף מנהל אפליה פושעת שכזו".