מחכים עד שהמשקפיים יהיו מוכנים? בעתיד הלא רחוק כבר לא תצטרכו: מדענים פיתחו משקפיים שהופכים לכל מספר נדרש באופן אוטומטי. הפיתוח דווח בכתב העת Optics Express.
החוקרים מאוניברסיטת יוטה פיתחו את המשקפיים החכמים הכוללים עדשות מבוססות נוזל. הן מתאימות את הפוקוס באופן אוטומטי, הן למרחוק והן למקרוב.
חידושים נוספים בתחום הראייה:
במקום רטייה: משקפיים אלקטרוניים לעין עצלה
חדש: משקפי גוגל לאוטיסטים - שמתרגמים רגשות
צפו: המשקפיים שמסייעים ללקוי ראייה לקרוא
עין האדם כוללת עדשה המתאימה את עומק המיקוד בהתאם לתמונה ומרחקה מהעין. אולם עם ההזדקנות, העדשה מאבדת את יכולת המיקוד שלה. מסיבה זו, אנשים בעשור השלישי לחייהם ואילך זקוקים למשקפי קריאה או למשקפיים ביפוקליים לקוצר ורוחק ראייה.
העדשות מונחות במסגרת ומחוברות לסוללה ומרכז שליטה. בגשר המשקפיים ישנו מד מרחק המודד את המרחק בין המשקפיים לאובייקט דרך אותות של אור אינפרא אדום.
כאשר חובש המשקפיים מביט באוביקט, מטר המדידה מודד את המרחק ומורה למנוע כיצד לשנות את עקמומיות העדשות. אם המשתמש מביט לאוביקט אחר, שוב משנה מרכז הפיקוד את צורת העדשה. לדברי החוקרים, מיקוד המשקפיים יכול להשתנות במהירות של 14 מילישניות.
אב טיפוס ראשון של המשקפיים החדשות כבר הוצג בכנס האלקטרוניקה בחודש שעבר בלאס וגאס, וכעת עובדים המדענים על משקפיים קטנים יותר. לדבריהם שיווק ראשון של המשקפיים צפוי בתוך שלוש שנים.