שתף קטע נבחר

במקום רטייה: משקפיים אלקטרוניים לעין עצלה

משקפיים אלקטרוניים פרי פיתוח ישראלי מצליחים לייתר את הצורך בהרכבת רטייה לסובלים מ"עין עצלה" ואף תורמים לשיפור הראייה מרחוק של הילדים המרכים את המשקפיים. עד כה טופלו הילדים שסבלו מהבעיה באמצעות חבישת רטייה על העין, מה שגרם לילדים רבים לרתיעה ולאי טיפול בעין העצלה

בשורה להורים ולילדיהם הסובלים מעין עצלה: משקפיים אלקטרוניים פרי פיתוח ישראלי, הבנויים ממסך LCD הנדלק ונכבה חליפות, מצליחים לתקן את ההפרעה ולפטור מהצורך בחבישת רטייה המרתיעה את הפעוטות והילדים, ואינה פוגעת בביטחון העצמי של הילד ובאיכות חייו.

 

  

המשקפיים המיוצרים בחברת Amblys כוללים עדשת LCD אשר נסגרת ונפתחת לסירוגין, על פי מרווחי זמן מוגדרים, כך שהעין החזקה נחסמת לזמנים קצרים והילד לא חש בכך ולכן מתמיד בטיפול. הם כוללים מנגנון אלקטרוני שנשלט ע"י מיקרו צ'יפ שמחובר לעדשת המשקפיים.

 

חסימת העדשה מתרחשת באמצעות נוזל קריסטלי שמצוי בין זגוגיות העדשה ומופעל ע"י שדה חשמלי. בהפסקות, לא מופעל שדה חשמלי, העדשה איננה חסומה ולמעשה המשקפיים שקופים כמשקפיים רגילים.

 

עוד כתבות בערוץ טכנומדיק

 

העין העצלה בריאה

בישראל סובלים מתסמונת עין עצלה כ- 35 אלף ילדים בגילאי 3 עד 10 שנים. במצב זה עין אחת אינה רואה למרות שמבחינה אנטומית היא בריאה ותקינה. בעיה זו מתפתחת בדרך כלל בשל פזילה או הבדל גדול בתשבורת ("מספר") בין שתי העיניים, מצב הגורם למוח לבחור תמונה מעין אחת ולהתעלם מהעין החלשה יותר

 

מבחינה פיזיולוגית, העין העצלה בריאה והבעיה היא מוחית. היות שאצל ילדים מערכת הראייה במוח עדיין גמישה וניתנת לעיצוב עד גיל 10, ניתן לטפל בבעיה באמצעות "תרגול ויזואלי", כל עוד מערכת הראייה עדיין בתהליך התפתחות. במצב כזה, תיקון ליקוי הראייה באמצעות משקפיים או עדשות מגע, אינו מספיק ואם לא יתוקן עד גיל 10 , לא ניתן יהיה לתקנו.

 

במשך עשרות שנים, הטיפולים היחידים לעין עצלה כללו בעיקר חבישת רטייה על העין הבריאה למשך חודשים עד שנים או שימוש בטיפות אטרופין. ילדים רבים והוריהם התקשו להתמיד בטיפול תובעני מסוג זה לאורך זמן, לכן במקרים רבים הבעיה טופלה באופן חלקי והילד נותר עם עין עצלה.

 

מבחינת הילד הוא בעצם מרכיב משקפי ראייה רגילים ()
מבחינת הילד הוא בעצם מרכיב משקפי ראייה רגילים

 

השימוש במשקפיים שיפר את הראייה מרחוק

הפטנט נבדק בישראל במחקר שנערך בשלושה מרכזים רפואיים: הדסה, תל השומר ומאיר. במחקר השתתפו 28 ילדים עם עין עצלה בגילאי 4-7.8, אשר השתמשו במשקפיים האלקטרוניים למשך 37 שבועות.

 

תוצאות המחקר כפי שפורסמו ביולי 2010 בירחון investigative ophthalmology & visual science – הראו כי השימוש במשקפיים אצל ילדים עם עין עצלה שיפר את הראייה לרחוק, לקרוב ואת ראיית התלת-מימד. בנוסף נצפתה היענות גבוהה לטיפול הן מצד הילדים והן מצד ההורים.

  

בצוות המחקר והפיתוח השתתפו רופאים, אופטיקאים, פיזיקאים ומהנדסים אשר חברו לפתח משקפיים עם עדשות קלות באמצעותן עדשת המשקפיים של העין הטובה מסוגלת להפוך לכהה מאוד למשך 30 שניות בכל דקה וכך מכוונת את המוח להשתמש בעין העצלה ולחזק אותה. למשקפיים אלה ניתן להוסיף גם תיקון של המספר האופטי במידה ויש בכך צורך.

 

ד"ר עומרי בן עזרא, ממציא הפטנט ומנהל תחום Amblys בחברת XPAND אומר: "בגללן שרב הילדים עם עין עצלה זקוקים למשקפי ראייה, בנוסף למנגנון הייחודי לטיפול בעין עצלה, משקפי "אמבליז" משלבים גם עדשות משקפיים מתקנות על פי מרשם, כך שלמעשה הילד פשוט מרכיב משקפי ראייה, כפי שהיה עושה אם היה זקוק רק למשקפיים, ללא הבעיה של עין עצלה".

  

משקפי Amblys ישווקו בישראל בחנויות האופטיקה של רשת "עיניים" ועלותם הבסיסית היא 1,950 שקלים.

 

פרטים נוספים במרכז הרפואי "עיניים"  בטל: 3122 *

  

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים