השדכנים החרדים לא ציפו לזה: על המסך בוועידת ארגון השידוכים, "הגפן", שנערכה בירושלים - עלה ישראל (שרוליק) ליזרוביץ', רווק חרדי בן 36. הוא פנה לאנשי המקצוע שמלאו את האולם, בבקשה לזכור גם את "הרווקים הזקנים", ה"אלטערס", שכבר התייאשו ממציאת החצי השני.
<<הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק >>
"בני גילי התחתנו לפני 16 ו-17 שנה", אמר. "בעוד שנתיים הם יחפשו בעזרת ה' שידוכים לילדים שלהם, וקרוב לוודאי שיפנו אליכם כשדכנים (או אתם אליהם). הרשו לי לבקש מכם: את השנתיים שנותרו עד אז תנו לי, בבקשה.
קראו עוד בערוץ היהדות:
"האם שייך לבקש מכם שתקדישו רק חצי שעה ביום למעוכבי שידוכים 'רגילים', בני 27-25, ורק 10 דקות ביום למעוכבי שידוכים ותיקים כמוני, בני 35 ומעלה? אם אתם מרגישים שאין לנו סיכוי, שאנחנו 'פספסנו' את הצאצאים שלנו, חס ושלום, אז 'תשרפו' רק 10 דקות ביום".
ליזרוביץ' סיפר בכאב כי "ר' חיים משה פריד למד איתי בחיידר. ביום שישי אחד איחלו בדף קשר להורים של שנינו מזל טוב, שיזכו הורינו לראות עונג מאיתנו ומיוצאי חלצינו. ברוך ה' הברכה התקיימה בהוריו של חיים משה. ומה עם הברכה שבירכו את הוריי היקרים? עד מתי יחכו ההורים שלי?
"10 דקות אני מבקש. רק 10 דקות ביום. אל תשליכוני לעת זקנה, אל תזרקו אותנו מהרכבת הדוהרת המלאה בבחורים צעירים וקלים לשידוך. איתנו יהיה לכם קל יותר. אנחנו נתפשר, אנחנו נתגמש, אנחנו נקל עליכם ב-10 הדקות האלו.
"כמוני יש מאות-מאות במאגרי 'הגפן' ובפנקסים מצהיבים של שדכנים מהדור הקודם. אנחנו היצורים האלה שנפלטו מקו הייצור, מבלי שיבינו למה ומדוע. אתם יכולים להחזיר אותנו לפס הייצור. אני לא מיואש. אבל בבקשה עזרו לי להיות לא מיואש".
הוא חתם כי "בשנה הבאה אהיה כאן בעזרת ה' כנציג הבחורים המאורסים שלכם. תודה רבה, אצלכם בשמחות, בקלות".
בעקבות הדברים, הפקידו אחותו וגיסו של שרוליק המחאה על סך 40 אלף שקלים במשרד "הגפן" - דמי שדכנות עבור מי שיצליח להפגיש את הרווק עם אשתו לעתיד – פי-עשרה מדמי השדכנות המקובלים במגזר (כאלף דולר לכל צד).