נמשכת חקירת החשד לאונס בקפריסין: היום (שבת) בשעות הצהריים הגיע סמל מריוס כריסטו - ראש צוות חקירת החשד לאונס של תיירת בריטית בת 19 - למלון "פמבוס נאפה רוקס" שבאיה נאפה. הוא ביקש מהנהלת המלון להעביר לו רשימות של כל התיירים שהתארחו במקום ביממה שלפני האירוע, שהתרחש ביום רביעי שעבר.
לטענת גורמים במשטרה המקומית, המטרה היא לנסות ולהתחקות על עקבותיהם של צעירים נוספים שהתארחו במלון, וייתכן שהיו מעורבים במעשה. המשטרה מרחיבה את חיפושיה בשל הסיבה שנמצאו שלוש דגימות דנ"א שאינן שייכות לאף אחד מהחשודים, וייתכן שמעורבים נוספים שנכחו במקום באירוע הספיקו לחמוק – ואולי גם לשוב לישראל.
עם זאת, המשטרה בוחנת כיוון נוסף שלפיו הצעירה קיימה ביממה שקדמה לאירוע יחסי מין עם גברים נוספים, ועל כן ממצאי הדנ"א שלהם נמצאו על גופה ובבגדיה. בימים הקרובים תגבה המשטרה עדות נוספת מהמתלוננת ותנסה לאשש או להפריך את החשש שישנם חשודים נוספים.
אתמול הגישה המשטרה לבית המשפט את ממצאי החקירה ובהסכמה עם עורכי הדין של שבעת הנערים העצורים הוחלט להאריך את מעצרם בשישה ימים נוספים. יום קודם לכן, ביום ה', התקבלו תוצאות הבדיקות הפתולוגיות שלפיהן נמצא שאריות דנ"א באמצעי המניעה של החשוד המרכזי, שני צעירים נוספים והתיירת. הממצאים הללו מעמידים את אחד הנערים בבעיה, מפני שגרסתו התבררה כשקרית: הוא טען בחקירתו שמעולם לא קיים עם המתלוננת יחסי מין – אך טענתו לא מסתדרת עם הממצאים הפורנזיים.
השלמת בדיקות הדנ"א אמורה להסתיים בימים הקרובים. בנוסף, התוצאות הועברו לאינטרפול על מנת לנסות ולאתר דנ"א של חשודים לא ידועים במאגרים בינלאומיים. עד כה גבו חוקרי משטרת קפריסין עדויות מ-36 ממעורבים או עדי ראייה להתרחשויות. הטלפונים הניידים של החשודים נשלחו למעבדות מיוחדות של המשטרה לבדיקה ושחזור קטעי וידאו ותמונות שנמחקו.
בימים הקרובים המשטרה תגבה עדות מעוד 20 אנשים נוספים והחשודים יעומתו עם תוצאות בדיקות הדנ"א. כמו כן החוקרים יקראו למתלוננת לתת עדות נוספת ולהשלים את החקירה. כמו כן, צפוי מסדר זיהוי לחשודים עוד השבוע.
![]() |