רבבות בעיר העתיקה ובספארי: "זה החג של הילדים"
לקראת סיום חול המועד פסח הציפו הישראלים את הבירה והגיעו לבקר את החיות ברמת גן. הם כמובן גרמו גם לעומסי תנועה, אבל לא התלוננו: "הפקקים הם כבר חלק מהחופש". מזג האוויר החם יימשך גם בסופ"ש
רבבות מטיילים הגיעו במהלך חול המועד לפעילויות במוזאון מגדל דוד ולעיר העתיקה בירושלים. דנה גולדשטיין ובתה סופי, שעלו הבוקר (יום ד') לירושלים מתל אביב, אמרו ל-ynet: "הגענו לכאן כדי לראות את היופי של עיר הבירה. זה חלק מההיסטוריה שלנו וחשוב לנו ללמד את הילדים שלנו עוד מגיל קטן מאיפה באנו כעם ישראל".
עמית לנדה מרעננה הוסיף: "תפסנו את ירושלים באחלה מזג אוויר לא חם מדי ולא קר מדי. אני נהנה מאוד מעיר דוד. הסיורים נורא מעשירים ותמיד כיף לשמוע עוד סיפורים ועוד זוויות. אשתי ואני ממשיכים מכאן למוזיאון ישראל. עמדנו קצת בפקקים כדי להגיע אבל אנחנו כבר רגילים שהפקקים הם חלק מהחופש".
אחינועם וסרמן, סטודנטית באוניברסיטה העברית ומדריכה במגדל דוד, סיפרה: "הדגשנו את הנושא של עלייה לרגל ויצרנו פעילות בהשראת החושים. אני מפעילה תחנה על חוש הריח, הילדים מכינים ריחן שמדמה את הקטורת שהייתה בבית המקדש. כל תחנה מחברת את הילדים לירושלים ולסיפור של החג. בשעות העומס התחנות היו תמיד מלאות. אנחנו מלמדים על הילדים על ההיסטוריה באמצעות פעילות חווייתית שדרכה הם זוכרים דברים".
מטיילים, אנושיים ואחרים, בעיר העתיקה ובפסגת זאב:
כ-250 אלף מטיילים פקדו היום את שמורות הטבע והגנים הלאומיים ברחבי הארץ. מרשות הטבע והגנים נמסר כי האתרים הבולטים היו הגנים הלאומיים קיסריה, מצדה, אשכול (הבשור) ואשקלון, ושמורות הטבע הבניאס, עין גדי, נחל עיון, עיינות צוקים, שניר ועין אפק.
בלילה האחרון כ-10,000 מטיילים בחרו ללון בחניוני הלילה.
לדברי רעיה שורקי, מנהלת חטיבת קהל וקהילה ברשות הטבע והגנים, "בחג הקרב צפוי להיות מזג אוויר מזמין לאתרי המים, זאת הזדמנות להנות מאתרי הטבע, הפריחה והנחלים הזורמים. זכינו לראות מספר רב של מטיילים גם בשמורות בשטחים הפתוחים בכל הארץ. אנו ממליצים למטיילים הרבים להגיע לאתרים בשעות הבוקר עם פתיחתם על מנת להימנע מהעומסים המאפיינים את אמצע היום וסופו".
בגן הבוטני בגבעת רם ביקרו במהלך חול המועד יותר מ-15 אלף איש. אחד ממסלולי הטבע בירושלים שאליו הגיעו המטיילים הוא "נחל זמרי" בשכונת פסגת-זאב. נתנאל הוכנר, תושב השכונה שהגיע למקום, סיפר: "מהנחל נשקף נוף משגע וציורי אל עבר הרי מואב ובקעת הירדן, ובעונה הזו יש פה פריחה צבעונית, זנים שונים של ציפורים ושאר בעלי חיים בהם גם צבאים. יש סיפור היסטורי-תנכ"י הקשור ישירות לנחל, שעל פי החוקרים היה שייך לנחלת שבט בנימין ושימש כעורף חקלאי לעיר בתקופת בית המקדש. נמצאו כאן ממצאים ארכיאולוגיים שמעידים על כך שבעבר היו כאן בורות מים, חרסים ועוד".
יותר מ-7,000 איש גדשו ביומיים האחרונים את אתרי הרובע היהודי בירושלים, בהם הבית השרוף המחודש, הרובע ההרודיאני ובית כנסת החורבה. מנהל תיירות הרובע סער ברקאי ציין שמרבית הפעילויות הן חינמיות, אני מזמין את כל עם ישראל להגיע בימים הקרובים".
מחכים לראות את האריות
עשרות אלפי ישראלים ניצלו את מזג האוויר בימים האחרונים כדי להגיע גם לספארי ברמת גן, התור בכניסה הבוקר השתרך לאורך כמה קילומטרים. רועי נחתומי, שהגיע עם בתו שיר והאחיינים מאיה ואלעד, סיפר: "באנו מוקדם בבוקר בכדי לא להיתקע בפקקים. אנחנו נהנים מאוד עד עכשיו וכרגע סיימנו פיקניק יפה עם המשפחה כאן".
האחיינים מאיה ואלעד הוסיפו ש"ראינו קופים, שועל וג'ירפות ואנחנו מחכים לראות את האריות".
קובי הגיע לספארי עם אשתו, חמותו ושני ילדיו רוי ועפרי. "חיכינו הרבה זמן בפקקים והתחלנו רק עכשיו את הסיבוב בתקווה לראות כמה שיותר", הוא אומר. "זה החג של הילדים ובשבילם אנחנו כאן".
גם למה מבקה אל גרביה הגיעה עם שני ילדיה יוסף ונאי. "אנחנו מקפידים לבוא לפחות פעם בשנה, להתרענן ולהסתכל על חיות", סיפרה. "יוסף הכי אוהב חתולים כי יש לנו חתול בבית, אבל זה טוב לבוא וללמוד על עוד חיות. יש את המידע גם בערבית וככה אנו לומדים".
החום יימשך גם בסופ"ש
מזג האוויר החם והיבש צפוי להימשך גם בימים הקרובים בשל רכס מעל מזרח הים התיכון. הערב יהיה בהיר ופחות קריר מהתקופה האחרונה.
הטמפרטורות החזויות להלילה ולמחר: קריית שמונה 29-15, קצרין 25-11, צפת 22-13, טבריה 31-14, נצרת 25-11, חיפה 25-14, תל אביב 27-14, ירושלים 24-13, אשקלון 23-15, עין גדי 33-23, באר שבע 31-12, ערד 26-12, מצפה רמון 22-13, אילת 35-18.
מחר (חמישי) תחול עליה בטמפרטורות וייעשה חם ויבש מהרגיל, בעיקר בהרים ובפנים הארץ. בשעות אחר הצהריים ינשבו לאורך מישור החוף רוחות צפוניות ערות. ביום שישי יוסיף להיות חם מהרגיל לעונה ויבש, בעיקר בהרים ובפנים הארץ.
בשבת ובראשון תחול במישור החוף המרכזי והדרומי ירידה קלה בטמפרטורות.