שתף קטע נבחר

שייטת 13 פעלה מול חופי עזה: "30 תקיפות נגד קומנדו חמאס"

מפקד החיל העניק את התעודות למפקדי פלגה 916, האחראית על הביטחון השוטף, ויחידת הקומנדו שייטת 13, ששיתפו פעולה בכמה מבצעים נגד יעדי טרור, בדגש על הכוחות הימיים של חמאס והג'יהאד האיסלאמי: "בתקיפות לפני כשבועיים הופצצו כמחצית מיעדי הטרור הימיים של חמאס"

אלוף אלי שרביט (צילום: דובר צה
מפקד חיל הים מעניק למפקד פלגה 916 את תעודת ההערכה(צילום: דובר צה"ל)

ההענקה המשותפת של תעודת הערכה ממפקד חיל הים, אלוף אלי שרביט, לפלגה 916 שאחראית על הזירה הימית מול רצועת עזה ולשייטת 13, אינה מקרית. יחידת הקומנדו של חיל הים ולוחמי הביטחון השוטף שפועלים מבסיס אשדוד שיתפו פעולה בשנה האחרונה לא אחת במבצעים נגד יעדי טרור ברצועת עזה, בדגש על הכוחות הימיים שמתפתחים בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני.

 

קצין בכיר בחיל הים הסביר היום כי "כ-50 אחוז (למעלה מ-30, י"ז) מהמטרות שהותקפו מהאוויר על ידי צה"ל בסבב ההסלמה לפני כשבועיים היו מטרות של הכוח הימי של חמאס, בהן מוצבים ימיים וכלי שיט. תקיפות אלה מחלישות את כוחו ורצונו של חמאס לקראת המלחמה הבאה, מרחיקות את המלחמה והן בהחלט לא תקיפות של דיונות".

 

 

בתחילת השבוע הותר לפרסום כי מטוסי חיל האוויר הפציצו לראשונה לפני כשבוע וחצי מנהרה תת-ימית שחמאס חפר ברצועת החוף בצפון רצועת עזה, במטרה להעביר בצורה חשאית את לוחמי הקומנדו של הארגון אל מתחת למים מבלי שאלה יתגלו על ידי תצפיות צה"ל.

 

המנהרה שחמאס חפר עבור כוחו הימי הייתה רק חלק מהתעצמות קומנדו חמאס מאז מבצע צוק איתן. התעצמות זו, שנגדה פעלו כוחות חיל הים ביתר שאת בשנתיים האחרונות, כללה גם אימוני קומנדו שבועיים, הצטיידות באמצעי צלילה חשאיים, ויצירת כוח איכותי ומובחר המונה כעשרות לוחמי 'נוכבה' ימיים ברמת כשירות גבוהה מאוד לבצע פשיטות וחדירות מהים לעבר מטרות בחוף הישראלי.

 

נטרול המנהרה (צילום: דובר צה
תיעוד נטרול המנהרה הימית של חמאס(צילום: דובר צה"ל)

נטרול המנהרה (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

נטרול המנהרה (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

בנוסף לגרעין זה, הכוח הימי של חמאס מכשיר מאות צוללנים נוספים ברמת כשירות נמוכה יותר שניתן יהיה להפעיל לאורך המלחמה הבאה. מלבד המבצעים החשאיים של חיל הים נגד התעצמות זו במערכת הביטחון פרסו רשת חיישנים תת-ימיים לאורך הגבול הימי עם הרצועה, שמזהה תנועות חשודות בתוך המים ובהן של צוללנים.

 

רשת זו משודרגת כל העת בסדרת ניסויים, אך נחשבת למבצעית ופעילה יותר משלוש שנים. למערכת זו נוסף מכשול פיזי ימי שמוקם בימים אלה באמצעות שובר גלים ארוך בין חוף זיקים לחוף העזתי, ולאורכו תיפרס גדר גבוהה שתסכל אפשרות חדירה עתידית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
הענקת התעודה ההערכה
צילום: דובר צה"ל
מומלצים