שתף קטע נבחר

אוסטרליה: "לא נעביר את השגרירות לירושלים"

הידידה הטובה לא ממהרת ללכת בדרכו של טראמפ. חברי מפלגת השלטון קראו להעביר את השגרירות לירושלים, אך שרת החוץ הבהירה כי הדבר לא יקרה. היא הדגישה כי אוסטרליה תעשה כל שביכולה לוודא שהסיוע הכספי שלה לפלסטינים לא יועבר לתמיכה בטרור

 

 

 

שרת החוץ של אוסטרליה, ג'ולי בישופ, שללה היום (שבת) את האפשרות כי ארצה תלך בעקבות ארצות הברית ותעביר את שגרירותה בישראל לירושלים - על אף התמיכה שיש למהלך בקרב מפלגת השלטון הליברלית, שבה היא חברה.

 

ב"גרדיאן" הבריטי דווח כי דברי השרה הגיעו לאחר שהמועצה הפדרלית של מפלגתה קראה להעברת השגרירות לבירה. ההחלטה, שאינה מחייבת אך עברה ברוב של 43 תומכים מול 32 מתנגדים, קראה גם לעצור את הסיוע האוסטרלי לרשות הפלסטינית - עד שזו תחדל להעביר תשלומים לאסירים פלסטינים שביצעו פיגועי טרור.

 

נשיא הפלג הצעיר במפלגה, ג'וש מנואטו, הגיש את ההצעה בכנס השנתי של המועצה הפדרלית של המפלגה שהתקיים בסידני. מנואטו אמר בכנס כי "ישראל היא המדינה החופשית והדמוקרטית היחידה במזרח התיכון. ולמרות זאת החלטנו למעשה שלא להכיר בזכותה לקבוע את בירתה באופן עצמאי".

 

שללה את העברת השגרירות לירושלים. בישופ בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בשנה שעברה (צילום: AP) (צילום: AP)
שללה את העברת השגרירות לירושלים. בישופ בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בשנה שעברה(צילום: AP)

הוא הוסיף כי "העברת השגרירות שלנו מתל אביב למערב ירושלים, אזור שכלל לא נתון למחלוקת, יבהיר את הסולידריות המוחלטת שלנו עם ישראל. אף אומה לא צריכה שהבירה שלה תיקבע בשרירותיות על ידי האו"ם או אף אחד אחר. צעד כזה יעזור בקידום תהליך השלום בכך שישלח מסר ברור, לא רק לאזור אלא לעולם כולו, שנעמוד ללא בושה לצד אומות ששותפות לערכי החופש והחירות".

 

שרת החוץ האוסטרלית, החברה במפלגה, הבהירה בפני משתתפי הכנס כי השגרירות לא תעבור: "עמדתנו לא השתנתה בעשרות השנים האחרונות. ירושלים נמצאת בלב הסכסוך ומעמדה ייקבע בתום שיחות השלום".

 

בישופ התייחסה גם לקריאה להשהות את הסיוע הכלכלי לפלסטינים ואמרה כי "אנו עושים כל שאפשר על מנת להבטיח כי הסיוע שאנו מעניקים ישמש אך ורק למטרות לשמן הוא מיועד". בישופ ציינה כי היא שלחה לאחרונה מכתב למקבילה הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, כדי לוודא שהכסף שאוסטרליה מעבירה לפלסטינים, שיעמוד על כ-43 מיליון דולר בשנה הבאה, ישמש לבריאות, חינוך וממשל.

 

ג'ולי בישופ, שרת החוץ של אוסטרליה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ג'ולי בישופ, שרת החוץ של אוסטרליה(צילום: AFP)

בישופ הוסיפה: "המימון שלנו לרשות הפלסטינית נתון למזכר הבנות, שמפרט במדויק את אופן השימוש בו. הוא נמצא תחת פיקוח הדוק כדי להבטיח שהכספים לא מועברים למה שמכונה 'קרן השהידים'".

 

למרות הבטחת השרה שהשגרירות לא תעבור, אוסטרליה נחשבת לאחת מהתומכות המרכזיות של ישראל. כך למשל, אוסטרליה הייתה אחת משמונה המדינות היחידות שהצביעו שלשום נגד הגינוי של ישראל בעצרת הכללית של האו"ם. בהצבעה, שנערכה מיד לאחר שנפסל גינוי חמאס עקב רוב קטן מדי, הצביעו 120 בעד גינויה של ישראל בשל השימוש המופרז בכוח באירועים האלימים ברצועת עזה.

 

שגריר אוסטרליה אמר בהצבעה כי ההצעה שהגישו טורקיה ואלג'יריה "כשלה בכך שלא הזכירה את חמאס בשמו ואת תפקידו בהפגנות בעזה. היא גם כשלה בלהזכיר את הלגיטימיות של דאגות הביטחון של ישראל. עקב סיבות אלו החליטה אוסטרליה להצביע נגד ההחלטה, אבל היא נותרה מחויבת לפתרון שתי המדינות".

 

"יש לנו הרבה חברים ברמה הבילטרלית, אבל כשזה מגיע לזירת האו"ם הם נעלמים. האוסטרלים לא פוחדים לבוא ולהגיד - ישראל צודקת", אמר גלעד כהן, סמנכ"ל אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, האגף המרחבי שאחראי על היחסים עם אוסטרליה וגם על מדינות הפסיפיק שארבע מהן הצביעו לצד ישראל. "זאת ידידות עמוקה, לא רק בהצבעה באו"ם אלא בכל המישורים: בכלכלה, בביטחון, במסחר. זה מבוסס על ערכים משותפים ששתי המדינות חולקות".

 

אוסטרליה הייתה גם המדינה היחידה שהתנגדה, מלבד ארה"ב, להחלטה של מועצת האו"ם לזכויות אדם להקים ועדת חקירה לאירועים בעזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בישופ. לא נעביר את השגרירות לי-ם
צילום: AFP
מומלצים