שתף קטע נבחר

על אף הצו הנשיאותי: המהגרים עדיין מחכים להיפגש עם ילדיהם

על אף החתימה על הצו שמונע את הפרדת המשפחות - המהלך נתקל בקשיים בירוקרטיים. השינוי אמנם מורגש במעברי הגבול ובבתי המשפט, אך גורמים ברשויות מודים כי הם לא יודעים לומר כמה משפחות באמת יתאחדו

 

 

 

יומיים לאחר שהנשיא דונלד טראמפ חתם על הצו שמונע הפרדת מהגרים בלתי-חוקיים מילדיהם - הרשויות בארצות הברית מנסות למצוא את הדרך שבה המשפחות ייכלאו יחדיו, ומאות הורים עדיין נמצאים בעלטה ולא יודעים מתי יזכו לראות שוב את ילדיהם.

 

לאחר שמשרד ההגנה אישר לרשויות לאכלס 20 אלף מהגרים בבסיסי הצבא, הרשות לענייני מהגרים הודיעה כי היא בוחנת אפשרות להוספת 15 אלף מיטות במתקני הכליאה. אך למרות הניסיונות - הורים רבים מתקשים ליצור קשר עם בניהם ובנותיהם שבמחלק מהמקרים מוחזקים במרחק של מאות קילומטרים מהם, וחלקם אפילו לא יודעים איפה הם נמצאים.

 

מתקן מעצר ילדי מהגרים (צילום: AP)
מתקן המעצר לילדי מהגרים(צילום: AP)
מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: EPA, רויטרס)
חתם על הצו, אך ההורים נותרו בעלטה(צילום: EPA, רויטרס)

הנשיא טראמפ ממשיך עם הקו התקיף בענייני הגירה ומאשים את הדמוקרטים בהפצת סיפורים שקריים. בימים האחרונים הגדיל לעשות ונפגש עם הורים שילדיהם נרצחו על-ידי מהגרים בארצות הברית ומציין כי הבעיה טמונה במדיניות ההגירה הבעייתית. "אנחנו לא ניתן למהגרים בלתי-חוקיים להשתלט לנו על המדינה", צייץ הנשיא בטוויטר.

 

יותר מ-2,300 ילדים הופרדו מהוריהם בגבול האמריקני בשבועות האחרונים. גורם בכיר בממשל ציין אתמול כי כ-500 הצליחו להתאחד עם משפחותיהם מאז חודש מאי. הבכיר אמר לסוכנות הידיעות AP בעקבות חתימתו על צו הנשיאותי פועלות הרשויות לגיבוש תהליכי האיחוד לכל הילדים שנכלאו בטקסס, אך גורם ברשות ההגירה ציין כי לא ידוע כמה משפחות באמת יתאחדו.

 

מקלט לילדי מהגרים ב סן דייגו ארה
מקלט לילדי מהגרים שהופרדו מהוריהם(צילום: AP)

מלניה טראמפ  (צילום: רויטרס)
מלניה טראמפ בביקור באחד המתקנים(צילום: רויטרס)

למרות שמשרד המשפטים האמריקני מתעקש כי אין כל שינוי במדיניות "אפס סובלנות" שקבע טראמפ, ניתן לראות שבפועל הרשויות מקלות מעט על המהגרים שחוצים את הגבול באופן לא חוקי. במשרד הסנגוריה הציבורית שאמון על אזור אל פאסו וסן אנטוניו ציינו כי הפרקליטות לא תפתח בהליכים משפטיים נגד מהגרים שמגיעים עם ילדים.

 

אחד מעורכי הדין שמטפל במהגרים ציין כי 67 בני אדם הואשמו אתמול בבית משפט בעיר מקאלן שבדרום טקסס בגין הסתננות לארה"ב, אך אף אחד מהם לא היה הורה לילדים. לדבריו, הדבר לא קרה בעיר מאז 24 במאי. "בעיניי מדובר בתוצאה ישירה משינוי המדיניות של הממשל", ציין עורך הדין.

 

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

למרות הסערה שהתעוררה בגין הפרדת הילדים וחוסר הוודאות - תושבים רבים ממרכז אמריקה ממשיכים להגיע לגבול עם ארה"ב. מריה דל כרמן בריוס בת ה-33 הגיעה עם אחותה בת ה-15 ובנה בן החצי שנה. השלושה נמלטו מהאלימות הגוברת במולדתם גואטמלה, ולאחר 13 יום הגיעו למעבר הגבול לטובת בקשת מקלט. בריוס לא הופרדה מבנה, אך אחותה הצעירה נלקחה למתקן אחר ולא נראתה מאז.

 

האם ובנה שוחררו באוטובוס לעיר מקלאן עם אזיקים אלקטרוניים וצו הבאה לבית משפט. בריוס נשאלה אם היא מרגישה הקלה עם שחרורה ופרצה בבכי. "כמובן שלא. אחותי הגיעה יחד איתי ועכשיו הפרידו בינינו", ענתה.

 

אתמול תועדו ביאטה ובנה דרווין בן השבע במפגשם הראשון מזה חודש - שנערך לאחר שהאם דרשה מהרשויות לשחררו. השניים נפגשו באמצע הלילה (שעון ארה"ב) בנמל תעופה במרילנד, שעות ספורות לאחר שבית המשפט קיבל את דרישתה. ביאטה, שהגישה בקשה להכרתה כמבקשת מקלט על רקע רדיפה פוליטית, הבטיחה לבנה שלא תיפרד ממנו יותר.

 

 

אך לעומתה, אסיר מברזיל שמוחזק במתקן כליאה בניו מקסיקו, אמר לסוכנות הידיעות כי הוא לא יודע מתי יפגוש שוב את בנו בן ה-9. בריאיון שערך מתוך הכלא אמר כי לא ראה את בנו ב-26 הימים האחרונים. הגבר סירב להזדהות בשמו בטענה כי עבריינים מברזיל מחפשים אחריו בעקבות חובות כספיים.

 

הרשות לענייני הגירה פועלת בשלושה מתקני כליאה ברחבי ארצות הברית שמאפשרים להחזיק משפחות שלמות, שניים בטקסס ואחד נוסף בפנסילבניה.

אך מציאת מקום קבע למהגרים עד למשפטם מתברר כעניין מורכב - על פי פסיקה משפטית משנת 1997 שטראמפ מנסה לבטל - ילדים יכולים להיות מוחזקים באותם מתקנים רק עד 20 יום.

 

"ההורים עדיין מחכים להבין מתי הם ייפגשו שוב עם ילדיהם", מספרים פעילים בארגונים לזכויות אדם בטקסס. "זה יכול לקחת יומיים, אבל יכול להתארך גם לחודשיים. אין לוח זמנים מסודר. אנחנו דורשים להבין מהן התוכניות של הממשל, נכון לעכשיו אין שום דבר סגור", אמרו.

 

הפעילים עוסקים בימים האחרונים באיסוף המידע ממהגרים שמגיעים לבית המשפט במקאלן כדי ליצור מאגר נתונים שיקל על החיפושים אחר הילדים. אחד מהם אמר כי אפילו הממשל מתקשה באיחוד המשפחות כיוון שהמשרד להגנת המולדת שאחראי על הבגירים אינו מתקשר עם מערכות הרווחה שמטפלות בילדים המופרדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מהגרים בגבול מקסיקו
צילום: רויטרס
מומלצים