שתף קטע נבחר

היעדר עבירות מין? מאמני נוער לא נדרשים להציג אישור

על רקע החשדות החמורים לעבירות פדופיליה נגד בנו ריינהורן, מאמן כדוריד מהרצליה, מעלה בדיקת ynet כי בניגוד למורים ומורים מחליפים, שנדרשים להציג אישור על היעדר עבירות מין, על מאמני ספורט בבתי הספר ובמסגרות נוער לא נדרשים לכך לפי חוק. מאז פרסום החשדות נגד ריינהורן התקבלו תלונות נוספות במשטרה

מי אחראי על העסקת מאמני הספורט בבתי הספר? על רקע החשדות החמורים לעבירות פדופיליה שביצע לכאורה מאמן הכדוריד בנו ריינהורן ב-140 קטינות ברשת, מבדיקת ynet עולה כי באופן מעשי, ממאמני ספורט גברים אין כיום כל דרישה להציג אישור על היעדר עבירות מין בטרם עבודתם עם בני הנוער, זאת בניגוד למורים ולמורים מחליפים גברים, אשר נדרשים להציג את האישור על פי חוק.

 

כתבות נוספות בנושא:

"תצלמי וידאו ותמונות כדי שנתקדם": תכתובות הוואטסאפ בין המאמן לקטינות

מאמן נבחרת הנערות לשעבר, בן 35 מהרצליה, חשוד בעבירות מין ב-140 קטינות

 

ריינהורן אימן תלמידות בבתי ספר בהרצליה, ומהבדיקה עולה כי הרשויות הרלוונטיות מטילות את האחריות זו על זו. בפועל, מאמני נבחרות הספורט, שאינם נמנים עם הצוות החינוכי בבית הספר - עובדים עם הילדים והילדות באין מפריע.

 

מאז הפרסום התקבלו במוקד המשטרה תלונות נוספות של הורים לגבי ריינהורן - שהועברו לבדיקה. מרבית 140 התלונות הן מחמש השנים האחרונות ובמשטרה מנסים לבדוק אם התרחשו מקרים בשנים לפני, כשההנחה היא שככל הנראה היו. עם זאת, יצוין כי כל החשדות מתייחסים לעבירות מין ברשת ולא ידוע על מגע פיזי שנוצר בין ריינהורן לקטינות.

 

 

נבחרת בני הרצליה (צילום: איגוד הכדוריד)
נבחרת בני הרצליה בכדור יד ובנו ריינהורן(צילום: איגוד הכדוריד)

התכתבות של בני ריינהורן עם אחת מקורבנות בפרשת הפדופליה ()
התכתבות של בנו ריינהורן עם אחת הקטינות

התכתבות של בני ריינהורן עם אחת מקורבנות בפרשת הפדופליה ()
התכתבות של בנו ריינהורן עם אחת הקטינות

התכתבות של בני ריינהורן עם אחת מקורבנות בפרשת הפדופליה ()
התכתבות של בנו ריינהורן עם אחת הקטינות

"אם המאמן מועסק על ידי הרשות המקומית ומקבל משכורת מהרשות המקומית, גם אם האימון מתקיים בשטח בית הספר – הרשות המקומית היא זו שמחויבת לבקש את האישור על היעדר עבירות מין", אומר גורם במשרד החינוך שמכיר את הנושא. "אפשרות שנייה היא שהמאמן מועסק על ידי חברה חיצונית, אז החברה המעסיקה היא זו שמחוייבת לבקש את האישור על פי חוק.

 

"תפקיד הרשות המקומית הוא לוודא שיש אישור על היעדר עבירות מין ולא של משרד החינוך, זאת מאחר והמאמנים הללו אינם עובדי בית הספר והפעילות מתקיימת לאחר שעות בית הספר. בית הספר ברשויות המקומיות הוא אכסניה לחוגים שלא קשורים אליו. אם בית הספר מפעיל את החוג, הוא מחויב לחוזר מנכ"ל. גם אם האימון מתקיים בשטח בית הספר – זו איננה האחריות של משרד החינוך לבקש את האישור". באשר לשאלה האם נבחרות בית הספר הללו כפופות למשרד החינוך – המשרד טרם הגיב לפניית ynet בעניין.

בנו ריינהורן (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בנו ריינהורן)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בנו ריינהורן)

השלטון המקומי: "מאמנים מחויבים להציג אישור על היעדר עבירות מין"

ומה אומרים ברשויות המקומיות? גורם בשלטון המקומי מאשר כי האחריות על בקשת האישור היא של המעסיק, ובתוך כך גם של הרשות. "בין אם זה משרד החינוך, הרשות המקומית או אגודות חיצוניות שמועסקות על ידי הרשות המקומית – המאמנים מחוייבים להציג אישור על היעדר עבירות מין". גורם בכיר נוסף המכיר את נושא העסקת מאמנים בבתי הספר מאשר כי בפועל – לא נדרש מהם להציג שום אישור על היעדר עבירות מין. בעיריית הרצליה סירבו להגיב לבקשת ynet באשר לתהליך הקליטה של ריינהורן.

 

בחודש אפריל נידון המורה הפדופיל שאול שמאי לשבע שנות מאסר, לאחר שהורשע בהסדר טיעון בביצוע מעשים מגונים בנסיבות אינוס בשש ילדות. גזר הדין העלה ביקורת קשה על כך שהמורה החל לעבוד בבית הספר בשעה שהתנהל נגדו הליך פלילי בגין עבירת מין.

 

אחרי מתן גזר הדין דווח כי נגד שמאי התקבלו תלונות נוספות מצד תלמידים ותלמידות מכיתה נוספת בבית הספר שבו הוא לימד בתל אביב. בתוך כך יש לציין כי לאחר פרסום המקרה, ביצע משרד החינוך שורה לשל פעולות שמטרתן למנוע ממורים גברים מחליפים לעבוד בכיתות ללא אישור על היעדר עבירות מין.

 

במשרד סיפרו כי בשנה האחרונה ננקטו הליכים משמעותיים שתפקידם לטפל בפרצה זו, כשהבולט שבהם הוא שבניגוד לעבר, תהליך הקליטה הסתיים עם הגשת הטופס על ידי המועמד לעבודה לבית הספר. כעת הפרטים מועברים למשרד החינוך לבדיקה נוספת.

 

לדברי המשרד, מערכת חדשה שנבנתה מאפשרת בדיקה גם של חקירות המתנהלות והליכים פליליים שמתנהלים עוד בטרם הגיעו לכתב אישום והרשעה. במשרד עוד מציינים כי מאז פרסום המקרה נעשו גם בדיקות רישום פלילי עדכניות של אלפי מורים. עם זאת, כאמור, כל הצעדים הללו אינם רלוונטיים למקרה של ריינהורן, וזאת על אף שעבד עם תלמידות בתוך שטח בית הספר.

 

מעמותת בני הרצליה נמסר כי "העמותה קיבלה בתדהמה את ההודעה על החשדות שעלו כנגד מאמן כדוריד בנו ריינהורן. אנחנו משתפים פעולה עם המשטרה ומספקים את כל המידע הדרוש להם בחקירה. בשלב זה אין לנו פרטים מלאים ואנחנו ממתינים לתוצאות החקירה. אנחנו מבינים שמדובר בעבירות שבוצעו, לכאורה, דרך האינטרנט.

 

"המדריך הציג לעמותה אישור משטרה על היעדר רישום פלילי – כתנאי להעסקתו. מדובר במדריך/מאמן המועסק בעמותה משנת 2007. לא קיבלנו בתקופת העסקתו תלונות כלשהן על התנהגות לא ראויה – לא מההורים ולא מהילדים. עיריית הרצליה בכלל ואגף החינוך בפרט התארגן לטפל בנושא וגייס צוותים של יועצים, פסיכולוגים, מורים ומנהלי בתי ספר כדי לסייע להורים, לתלמידים ולתלמידות לכל שאלה או מצוקה שתתעורר ואנו מבקשים מההורים להיות ערים לכל גילוי של מצוקה אצל ילדכם וליזום שיח בנושא בהתאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בנו ריינהורן
בנו ריינהורן
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בנו ריינהורן
מומלצים