אוכל  20 דקות לגן עדן
קפיצה זריזה למקסיקו
דרור פינטו
פורסם: 10.06.03, 14:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 66 תגובות ב-66 דיונים
31. מילים כדורבנות
שירה   (11.06.03)
איזה חמוד הדרור הזה
32. תגובה ל HB
חוליו   (11.06.03)
למה מי אתה שתגיד שזה לא אוכל מקסיקני אגב המרכיבים שנתת ממש לא נכון
33. תגובה ל 4
גליה   (11.06.03)
מסעדת קקטוס כבר לא קיימת ברחוב הירקון.
34. תגובה לחוליו (וגם לדרור)
HB   (11.06.03)
חוליו, אני סתם מקסיקאי אחד שמכיר ואוהב אוכל מקסיקאי ומאד לא אוהב ששואלים אותו אם הוא ארגנטינאי... ואמפנדה היא לא אוכל מקסיקאי. אין טעם להתווכח על זה. היא פשוט לא! ולעניין הגואקמולה עם פטרוזיליה, אני מצטער דרור אבל זה לא גואקמולה. בדיוק כמו שמרק וישיסואז לא מכינים עם בצל במקום כרישה וכמו שבויאבז לא מכינים עם עוף במקום דגים, גואקמולה לא מכינים עם פטרוזיליה במקום כוסברה. מי שלא אוהב כוסברה פשוט לא אוהב גואקמולה. ככה זה. אתה רוצה לתת מתכון לסלט אבוקדו עם פטרוזיליה ועגבניות? אחלה, זה אפילו נשמע לי משהו עם פוטנציאל להיות טעים. לדעתי אתה פשוט לא צריך לקרוא לזה גואקמולה.
35. האוכל מצויין-תמשיך ככה
יפעת ,   היידה דרור   (11.06.03)
הלינץ' שחלקכם עשיתם פה הוא לגמרי לא מוצדק. מדובר באוכל טוב וכותב נהדר. היידה דרור
36. תקרא לזה אוכל דרום אמריקאי
והא לציון גואל   (11.06.03)
37. אנפנדה מצ'ילה
pepo ,   תא   (11.06.03)
אם בכר מדקדקים אז האמפנדה במקור זה מצ'ילה ולא מארגנטינה
38. מצטרפת לתגובה 7
(11.06.03)
מסעדת צ'ימיצ'נגה היא אכן המסעדה המקסיקנית הכי הכי מומלץ בחום
39. טורטיות
פדרו ,   חיפה   (11.06.03)
האם מישהוא יודע היכן ניתן להשיג טורטיות באיזור חיפה? בתודה מראש.
40. לסלסה
ספידי גונזלס   (11.06.03)
במו שיניי לעסתי אמפנדס במקסיקו קינחתי בצ'ורוס, אז אל תדברי שטויות. חוץ מזה ההשוואה לפיתה עיראקית לא הייתה כל כך רחוקה מהמציאות. התגובה שלך מראה על גזענות כלפי העיראקים ותו לא.
41. באיזה סופר ניתן לקנות את הtoritillas
karina   (11.06.03)
42. מתכון לטאקוס
דור   (11.06.03)
בקיץ האחרון אכלתי טאקוס במקסיקו. אחד המאכלים היותר טעימים שאכלתי. מישהו יכול לתת לי קישור למתכון??
43. דה ז'וו
(11.06.03)
הדיון על מסעדות מקסיקניות וקקטוס (אם היא פתוחה או סגורה) היה כבר פעם, לא? או אולי אני סתם צופה את העתיד...
44. ,תגובה לדרור פינטו
יוסף ,   נתניה   (11.06.03)
קודם כל,ברכות על כתיבת מתכונים,לפחות אנשים "מתווכחים",ברוח טובה וגם נהנים,דבר שתורם קצת נחת בתקופה קשה של כולם יום יום. לגבי ה צ'וּרוֹס,יש הרבה גירסאות ותלוי המקום. בטוקומן סיטי,מול הדואר,קיים 60 שנה לפחות ,בר-קפה CANDY,שמתמחים במאכל זה,מגישים עם םפל שוקו חם(קוראים לו SUBMARINE),שזה חתיכת שוקולט בתוך חלב חם מאוד+סלסלה עם צ'ורוס עם אבקת סוכר.גם יש גירסה עם ציפוי שוקולט. בימי חורף,אנשים עומדים בתור!! אם אתה מעוניין,יש לי כמה מתכונים מאימא שלי על אוכל מהאזור שלה.
45. הכותב היה בסיאסטה כניראה
דני ,   ת"א   (12.06.03)
חשבתי יסביר איך לעשות טורטיללה ולא אמפנדס דרום אמריקאיות צוריסו ארגנטינאי וצ'ורוס ספרדי מקסיקאי אמרנו????
46. צורוס מספר - 1 !!!
צפריר   (12.06.03)
את הצורוס הכי טעים מכינים בברזיל בלי שום ספק . ושם מגישים אותו עם ריבת-חלב , סוף הדרך !!!
47. המכסיקנית
מריה גונזלס פואנטס ,   מכסיקו   (12.06.03)
טורטיות לא אמיתיות ניתן להשיג בטיב טעם אבל לא כל הזמן יש. לגבי מתכון הסלסה..לא שמים חומץ ולא סוכר ולא לימון..איכססס רק מי שאכל טאקוס וסלסה מכסיקנית במכסיקו יודע מה טעמם האמיתי..כל החיקויים ..חבל"ז!
48. ליעל מהמרכז..שאלה 1
מריה גונזלס ,   מקסיקו   (12.06.03)
מסעדה טובה מכסיקנית....רק במכסיקו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כאן לא תמצאי
49. למספר 12
גונזלס   (12.06.03)
אני פותחת מסעדה מכסיקנית!אנצ'ילאדס ,טאקוס, פויון קון מולה,קאסיידס ,סופה דה טורטיא,צ'ילאקילס, סופס,אנפריחולאדס, סלסה ברדה, רוחה, וציפוטלה ,הם רק חלק קטן מהתפריט..מה אתה אומר?ילך לי?
50. תשובה ל-41
מקסיקנית ,   ירושלים   (12.06.03)
יש בחלק מן הסופרים טורטייה מקמח רגיל שאוכלים בעיקר בצפון מקסיקו וגם בארה"ב, מקמח תירס לא ראיתי אף פעם ותאמיני לי אני מחפשת. לגבי כל מה שכתבתם כאן, אכן מקור הצ'ורוס הוא מספרד ומשם הגיע לאמריקה לטינית כולה (עם הכיבוש). יש במקסיקו אמפנדס לא היתי אומרת שזה מקסיקני העיקר שהכל טעים.
51. גווקאמולה בלי כוסברה היא לא גווקאמולה
יעל ,   רמת גן   (12.06.03)
לדרור (30) זה יותר ערב לחיכך עם פטרוזיליה? אז תקרא לזה משהו אחר, למשל, סלט אבוקדו ++ הכוסברה היא לא איזה מרכיב זניח. היא עושה את המנה. וכן טעמה דומיננטי. הטעם הדומיננטי הזה הוא האופי של הגוואקומלה. באותה מידה יכולת להחליף את מרכיב האבוקדו כי טעמו דומיננטי מדי.
52. לספידי גונזלס
סלסה בת רוטב ,   ארגנטינה עילית   (12.06.03)
לא אמרתי שלא אוכלים אמפנדס מחוץ לארגנטינה, דיברנו על המקור. הרי אוכלים אמפנדס גם בישראל!!! לגבי הפיתה העיראקית- אני מתה על פיתה עיראקית!!! רק שאין קשר לטורטייס, זה הכל...
53. למריה גונזלס
מתה על אוכל מקסיקני   (12.06.03)
אני מאוד מקווה שאת רצינית בעניין פתיחת המסעדה - אנחנו זקוקים בדחיפות למסעדה מקסיקנית רצינית. תעדכני אותנו בבקשה בפרטים...
54. עצה שימושית - לגווקאמולה ( ושאר ממרחים )
טל ,   השרון   (12.06.03)
מי שמעוניין להכין ממרח אבוקדו ( ולא אכפת לי אם תקראו לו גוואקמולה או לא ), מראש, שישמור את הגלעין של האבוקדו, וישים אותו בקערה של הממרח המוכן. זה עוזר ( איכשהו ) שהממרח לא ישחיר. ואז אפשר להגיש אותו גם כמה שעות, ואפילו יום-יומיים אחרי.
55. מקסיקנית מעולה באילת
(12.06.03)
סנטה - פה, צמודה למלון קיסר אחלה של אוכל, מוגש ברמה, טעים ונעים, צוות נחמד ומפרגן, היינו יון אחד וחזרנו שוב למחרת - היה 10
56. ל-49
יעל ,   מרכז   (12.06.03)
תפתחי ותעדכני , לפי התגובות כאן יש לך ביקושים מובטחים, ואני מבטיחה להתייצב..
57. תתקשר ותקבל
טורטיות בחיפה ,   תל אביב   (13.06.03)
טרז פזוס שולחים טורטיות מעולות לכל רחבי הארץ. 03-6241967
58. מעריץ אותך על האומץ להגיד
מעריץ של תגובה 49 ,   ישראל   (13.06.03)
שאת פותחת מסעדה מקסיקנית ומצליחה להגות את כל המילים המקסימות האילו (שמאחוריהן מסתתרים מאכלים מדהימים) אבל, עכשיו בואי נראה שיש לך אומץ... בעיקר כי צריך, לא כי אין לך. צרי קשר.
59. יש אמפנדה ויש אמפנדה
איתמר דוידוב ,   תל אביב   (13.06.03)
רבותי המלומדים, ויכוח קולינרי כזה סוער מזמן לא ראיתי. כל הכבוד על ההתפלפלות. אבל אף אחד לא הזכיר את ההבדל המהותי בין האמפנדות. בביקורי האחרון במקסיקו, בעיר ווחאקה (המדהימה) אכלתי אמפנדה ממולאת סלסה, עוף וגבינת ווחאקה. האמפנדה היתה גדולה ועשויה מבצק דק מאוד של תירס. כולכם יודעים בוודאי שהאמפנדה הארגנטינאית עשויה מבצק פריך. את זו מצ'ילה אני עוד לא מכיר ואשמח אם מישהוא ינדב לי מתכון. בתודה, איתמר דוידוב
60. מתכחון לאנפנדוס (בוצ'צ'וס)
אנפ - נדה ,   בוחוס   (14.06.03)
חברה שלי החליטה שהיא עושה אוכל מקסיקני. האם אפשר להשתמש בבצק עלים לצורך הכנת אנפנדה ? מוצ'צ'וס אמיגוס ;-)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה